31. maaliskuuta 2013

Pääsiäistouhuja


Hyvää pääsiäistä!

Pitkäperjantai-aamun aloitin leipomalla leipää pääsiäisviemisiksi, ja sitten hyppäsinkin autonkyytiin viettämään loppupäivän vanhempieni luona. Alunperin vanhempien luokse oli tarkoitus ajella vasta lauantaina töiden jälkeen, mutta suunnitelmathan on tehty muutettaviksi, joten vierailu tehtiinkin jo perjantaina. Koko porukan huomio kiinnittyi aika pitkälti porukan pienimmäiseen, 2 kuukautta vanhaan Oliviaan, jonka suhteen jaettiin ahkerasti sylissäpitovuoroja. :D

Mutta lisäksi myös syötiin hyvin (ja monta kertaa), etsittiin äidin perinteisesti piilottamia pääsiäismunia, käytiin haukkaamassa happea aurinkoisella kävelylenkillä, ja vietettiin porukalla aikaa jutellen.




Lauantai oltiinkin sitten Timon kanssa kumpikin töissä, joten ei päästy näkemään, että kävikö meillä trulleja ovikelloa soittamassa. Meilläpäinhän siis virvotaan pääsiäislauantaina, eikä palmusunnuntaina kuten suurimmassa osassa Suomea. :) Yksi virpoja tuli kuitenkin illalla käymään, joten sain muutaman virpomisvitsankin maljakkoon.


Eilen illalla käytiin myös Annan ja Lennin kanssa Rödsössä pääsiäiskokolla. Pääsiäiskokkokin on lähinnä pohjanmaalainen perinne, ja meillä se on kyllä kuulunut olennaisena osana lapsuuden pääsiäisiin. Meillä oli aina oma kokko, tai yhteinen naapureiden kanssa. Vain kerran aiemmin olen käynyt tällaisella isolla yhteiskokolla, kuin missä nyt käytiin.

Puoli kahdeksan aikaan oli vielä ihan valoisaa, ja ilmakin oli mitä mainioin. Vertailun vuoksi käytiin vielä autolla ajelemassa ja katsastamassa kaksi muutakin lähimailla poltettua kokkoa, mutta kyllä me parhaaksi rankattiin tuo Rödsön kokko. Ostettiin kokolta makkaratkin, ja kyllähän se grillimakkara vaan hyvältä ulkona pakkasessa maistui.





Tähän mennessä pääsiäiseen on mahtunut siis paljon touhua ja tekemistä, mutta myös rentoutumista. Iloa!

4 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut mukava pääsiäinen, kokko kruunaa sen !

    VastaaPoista
  2. Minäkin olin tuolla kokkoa katsomassa! Satuin olemaan pääsiäisen sukulaisten luona Kokkolassa :) Eksyin blogiisi vahingossa ja tykästyin kovin. Ei muutakun seurailemaan :)

    VastaaPoista