12. kesäkuuta 2014

Tukka hyvin, kaikki hyvin


Ei hyvä tukkakaan ihan kaikkea pelasta, mutta sen sijaan todella huono tukkapäivä laittaa monesti koko päivän pilalle. Jos tukka on likainen tai muuten vaan huonosti, menee koko päivä usein vähän alamaissa, vähän häpeillen räihnäistä ulkomuotoaan, ja ainakin toivoen ettei nyt joudu mihinkään tilanteeseen missä joutuisi olemaan esillä. Mulla ainakin suurin tekijä päivän itsevarmuuteen on usein tukka; kun tukka asettuu nätisti ja pysyy ilmavana ja tuuheana koko päivän, on oma mieli ja itsevarmuus ihan erilaisissa lukemissa, kuin niinä päivinä kun tukkaa ei a) ehtinyt kiireessä pestä aamulla, b) se vaan ei asettunut lujalla tahdollakaan muuten kuin päätä myöten roikkuvaksi liruksi tai c) tukka oli kotoa lähtiessä vielä ihan hyvin mutta sade/tuuli/pyöräily/pipo teki siitä kamalan harakanpesän.

Mulla on ponnari/nutturapäiviä aika usein ihan käytännön syistä. Töihin pyöräillessä tukka vaan ei aina pysy aukinaisena kovin hyvässä kampauksessa, ja lisäksi mun taipuisa hiuslaatuni asettaa hiustenlaitolle omat haasteensa. Sillä tukkani ei asetu kuten minä haluan, vaan kuten se itse haluaa. Ja yleensä se haluaa joko pörröttää tai valua päätä myöten, sekä tottakai vetää sivuilta pörröisille kiharoille. Yleensä saan tukan nätisti auki vain niinä päivinä, kun pesen aamulla hiukseni ja föönaan sen kuivaksi. Enkä todellakaan aina silloinkaan. Ja omasta mielestäni tukkani on ehdottomasti parhaimmillaan aukinaisena, silloin tunnen itseni kauniiksi, paljon kauniimmaksi kuin tukka ponnarilla. En tiedä olenko muiden silmissä yhtään sen kummempi tukka auki tai ponnarillakaan, mutta oma fiilis ja tunne on ihan erilaiset.

Haastavan hiuspehkon omaavana, ja hiuksiani naiseuteni kruununa pitävänä, olen käyttänyt hiuksiin sekä aikaa että rahaa, jotta saisin pehkoni tottelemaan tahtoani edes silloin tällöin. Kampaajakuluissa olen säästänyt vuosikaudet, ja alkanut käydä kampaajalla taas vasta ihan viimeaikoina. Sen sijaan erilaisia hiusaineita on tullut testattua milloin kenenkin kampaajan, bloggaajan, ystävän ja naistenlehden suosittelemana. Olen pyrkinyt hius-onneen putelien avulla, joista osa on ollut hyviksi havaittuja ja osa ihan susia. Kaikki ei nimittäin käy kaikille hiuslaaduille, mutta ahkeran testailun tuloksena olen kuitenkin onnistunut löytämään varsin tyydyttävän puteliarmeijan käyttööni.

Tälläkin hetkellä mun kylppärinkaapistani löytyy aikamoinen arsenaali vaikka mitä suihkeita ja puteleita, mutta nyt ajattelin esitellä teille mun tän hetken suurimmat lempparini; kesäkuontalon pelastajat muotoilutuotteiden saralta. Joukossa pari monta vuotta käytössäni ollutta ikisuosikkia, ja muutama uusi tuttavuus joka vei heti sydämeni.
,Schwarzkopfin Blond Me- kiiltosuihkeen ostin kampaajaltani ihan hiljattain. Kampaajakäynnin yhteydessä kampaajani suihkutti tukkaani tuota jumalaisen tuoksuista ainetta, joka sai aikaan mahtavan kiillon, ilman että latisti tukkaa yhtään. Mulle on btw tosi helppo markkinoida hiustuotteita, jos sattuu olemaan kampaaja, ja saamaan kampaajantuolissaan tukkani näyttämään upealta käyttämillään aineilla. ;) Tuo Blond Me:n kiiltosuihke on ensimmäinen kokeilemani kiiltosuihke, joka ei latista tukkaa. En käytä tätä joka päivä, mutta silloin tällöin suihkittuna tämä antaa kaunista kiiltoa hiuksille.

Vähän samaa sarjaa on kai Schwarzkopfin Gliss Hair Repair - Daily Oil Elixir. Tätä oon käyttänyt vasta muutamia kertoja, sekä tehohoitona ennen hiusten pesua, että kuiviin hiuksiin ihan pienen pisaran hierottuna antamaan rakennetta ja kiilltoa. Vaalennetut hiusten latvat tuntuu kuivemmilta kuin muu tukka, joten tämä on pelastanut latvoja, niin, tai ainakin tunnen tämän auttavan. ;)

Color Mask -sävyttävä tehohoito puolestaan ylläpitää/sävyttää hiusväriä sekä toimii samalla tehokkaana tehohoitona. Hiuksista tulee ihanan pehmeät ja silkkisen sileät, ja mun vaalennettuihin latvoihini tuo sävy Latte on tuonut juuri sopivasti sävyä. Aurinko haalistaa vaaleita latvoja helposti kellertävään suuntaan, ja tällä Color maskilla olen saanut sävytettyä väriä takaisin vaaleaan toffeeseen.


Mun pitkäaikaisia suosikkejani on Tresemmen lämpösuoja (menossa varmaan joku viides suihkepullo), sekä Osiksen hiuslakka. Nykyisen kampaajani ansiota on myöskin löytämäni ihan täydellinen rakennesuihke, Seven professionalin Beach Up! Kun tätä suihkii kosteaan tukkaan ennen föönäusta, tämä todellakin antaa rakennetta ja ilmavuutta tukkaan. Suihkeen tuoksu on tosi vahva, mutta omaan nenääni todella miellyttävä, karkkimainen.

Osiksen hiuspuuteri on ollut mun vakiotuotteitani kymmenisen vuotta, ja Cutrinin mattavahaakin olen käyttänyt jo vuosia. Hiuspuuteria ja mattavahaa en lähtisi enää ostamaan muilta merkeiltä, koska nämä toimii mulle ihan loistavasti. Cutrinin mattavahaa otan sormiini ihan pienen sipaisun, ja laitan sitä kuivien hiuksien tyveen kohottamaan tyveä, sekä lopuksi pienen sipaisun hiusten päälliosaan (varsinkin otsatukkaan!) pitämään pienet pörröttävät hiukset kurissa. Osiksen hiuspuuteria käytän myöskin kohotukseen, joko mattavahan sijasta tai sen kanssa. Tupeerausta en juurikaan harrasta, tupeeraan hyvin harvoin ja hyvin vähän, sillä en pidä siitä ajatuksesta miten se vahingoittaa hiuksia. Siksi siis tyven kohottamiseen on täytynyt löytää muita keinoja. :)

 Sellainen arsenaali mulla siis on tällä hetkellä aktiivikäytössä, toiset päivittäin, toiset viikottain.

Vaikka oonkin etsintöjen tuloksena löytänyt aika mahtavan kokoelman mulle toimivia tuotteita, kuulisin mielelläni myös teidän lemppareista, huonojen hiuspäivien pelastajista sekä niistä tuotteista, joita ostatte aina uudelleen. :) Paljastakaa hiustenne salaisuudet!


2 kommenttia:

 1. Hiustesi kuvailu sopi täydellisesti omiini! Joko pörröiset tai lättänät ja sivuilla pööröiset kiekurat, varsinkin kosteilla keleillä. Olen taistellut pelkän föönin avulla (välillä onnistun, mutta voi itku jos sade/kostea keli, niin pörröt tulevat.. ;D ) Laitoin pari vinkkiäsi lapulle ylös, kiitos! Ostatko näitä kampaamoista vai mistä liikkeistä löytyy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kosteat kelit on kaikista pahimmat. :D Sivujen kiehkurat on heti pörrössä kun vähänkin joko hikoilee tai ilmassa on kosteutta.

   Oon ostanut näistä tuotteista kampaamoista tuon Blond Me- kiiltosuihkeen, Beach Up!- rakennesuihkeen ja Curtinin mattavahan. Color Maskinkin ostin kampaamosta, mutta sitä saa myös isommista marketeista ja tavarataloista (Stocka, Sokos, Prisma tms), kuten myös Osista. Gliss- öljyn ja Tresemmen lämpösuojan oon ostanut Anttilasta. :) Nämä kaikki tämän postauksen tuotteet on edullisia, kalleinkin taitaa olla jotain 17 euron luokkaa, ja suurin osa alle kympin tuotteita. :) Hyvä jos löytyi sulle jotain kokeilemisen arvoista!

   Poista