7. tammikuuta 2015

Kauratyynyt


Itsetekemieni joululahjojen esittely jatkuu...

Kahteen joulupakettiin sujahti ompelemani kauratyynyt. Kauratyynyjä oon tehnyt lahjaksi jo monena jouluna, mutta aiemmin tekemäni ovat olleet tällaista pitkulaista mallia. Tällä kertaa tein yhden pienen neliskulmaisen, ja toisen isomman suorakaiteen mallisen kauratyynyn. Tällä kertaa molemmissa kauratyynyissä on irrotettavat päälliset, jotta päällisiä on helppo pestä käyttökertojen välillä.
Turkoosinsävyinen isompi kauratyyny on kooltaan suunnilleen 35 cm x 20 cm (ja kaurat on sisällä kahdessa eri lokerossa), ja se meni mun arkkitehdiksi opiskelevalle siskolleni, joka on kärsinyt piirtämisen aiheuttamista selkä- ja hartiakivuista. Pienempi kauratyyny oli n. 20 cm x 16 cm kokoinen, ja se käärittiin pakettiin Timon siskon urheilijakihlatulle. Ajattelin, että heillä voisi olla tarvetta kauratyynyille. :)Kauratyynyhän toimii lämmitettynä lihassärkyihin, ja pakastimessa säilytettynä sitä voi käyttää kylmäpussina. Sisempi pussi on 100 % puuvillaa (jotta se on mikronkestävä), ja täytteenä on puhdistettua kauraa. Päälliset on tehty tyynyliina-tyyliin, jolloin kaurapussi on helppo sujauttaa päällisen sisään. Niin, ja jos tällaisia innostutte tekemään, niin muistakaa laittaa pakastimeen kauratyyny vielä muovipussin sisään, jotta se ei kerää liikaa kosteutta. :)

Siskolleni tekemäni tyynyn päällinenkin on puuvillaa, mutta tuo polkupyöräkuvioinen on pehmoista joustocollegea.Nyt mulla on kankaat leikattuna jo omaakin kauratyynyä varten, mutta ostamani kaura ei riittänyt enää oman kauratyynyni täytteeksi... Sen verran hartioita ja selkää jomottelee kipeästi nytkin, että haaveilen tuollaisesta kauratyynystä. ;) Suutarilta puuttuu taas kengät ja silleen. Mutta jospa piakkoin muistaisin ostaa sitä kauraa, niin pääsisin itsekin lämmittelemään kauratyynyä. Käyttöä sille nimittäin olisi!

2 kommenttia: