15. kesäkuuta 2015

Kesä on täällä


Viikonloppuna täällä Oulussa oli tosi hyvät ilmat. Lauantainakin paistoi aurinko lähestulkoon koko päivän, ja eilen saatiin ihan mukavasti vielä lämpöasteitakin. Tänään sen sijaan on satanut koko päivän vettä, mutta silti nyt tuntuu siltä että se kauan odotettu kesä, se on viimein täällä.

Mun viikonloppuun mahtui ainakin:

♦ Hullaantuminen puutarhalla, ostoskärryt täyttyi yrteistä ja kukista!

♦ Punaisena hehkuvat olkapäät, auts! En sitten muistanut laittaa eilen aurinkorasvaa, kun häärin koko päivän pihalla istutushommissa. Ensi kerralla muistan! ;) Onneksi palamaan pääsi kuitenkin vain toinen olkapää, dekoltee toiselta puolen sekä toinen käsivarsi... Mä kyllä palan ihan älyttömän herkästi, mutten siltikään tahdo muistaa suojautua tarpeeksi hyvin heti alkukesällä...


♦ Kesän grillauskauden aloitus! Omalla terassilla, omalla uudella kaasugrillillä. Tuota grilliä tullaan kyllä käyttämään paljon.

♦ Kesälomaviikon aloitus. Vietän nyt tälle kesälle ensimmäistä kesälomaviikkoani! Tällä erää mulla on lomaa kuitenkin vaan tämä yksi viikko, loput lomasta odottelee sitten heinäkuun loppupuolella. Aika kiva kuitenkin pitää viikko lomasta jo näin alkukesästä; ehtii tehdä vähän pihahommiakin ja nauttia valoisasta alkukesästä.♦ Sain viljelylaatikko -projektini sille mallille, että sain istutettua sen täyteen yrttejä ja kukkia. Tästä on tulossa vielä omakin postauksensa blogiin myöhemmin. :) Ja tunnistaako joku mitä on nuo toistaiseksi istuttamattomat kukat tuossa oikeanpuolimmaisessa kuvassa?? Joo, pionejahan ne... :) Piti mun niitä sit kuitenkin heti saada, mut nyt täytyy vaan osata päättää niille paikka pihalla että saan ne maahan.♦ Pääsin vihdoin siskon kanssa testaamaan kaikkien vuolaasti kehuman Tähtijätskin täällä Oulussa, ja todellakin - se paikka on kaikkien kehuvien sanojen arvoinen! Meinasin hyppiä riemusta tasajalkaa, kun kuulin, että paikan kaikki jätskit pyritään tekemään laktoosittomina. Tällä kertaa laarissa oli vaan yhtä makua joka ei ollut laktoositon, joten mulla oli uskomattoman laajat valintamahdollisuudet, yleensä kun jokapaikassa tarjotaan vain paria laktoositonta vaihtoehtoa. Tuosta paikasta niin tulee mun vakkari tänä kesänä! Tällä kertaa maistoin lakritsia, pistaasia ja suklaapähkinää, ja kaikki oli ihan taivaallisia. Näissä jätskeissä todella on kunnolla makua.♦ Tehtiin taas kerran suolaista piirakkaa, tällä kertaa täytteenä pororouhetta, savukinkkua, minitomaatteja, paprikaa, parsakaalta, fetajuustoa ja punasipulia.

♦ Prinssihäät telkkarista! Kuinka moni muu katsoi? Niin ihanaa, prinssi sai prinsessansa ja kotisohvallekin välittyi ihanan lämmin tunnelma ja hääparin välinen rakkaus.


Ja vielä bonuksena viime viikolta...

♦ Kävin kampaajalla päivittämässä tukan uuteen uskoon; palasin taas tuttuun ja turvalliseen tummaan. :) Tuo vaaleampi ruskea oli kivaa vaihtelua, mutta tumma tuntuu kyllä enemmän omalta. Heti tulee kaivettua vaatekaapista taas kirkkaampia värejäkin käyttöön, kun tämän tummemman tukan kanssa sopii niin paljon paremmin kirkkaat värit kuten punainen tai jadenvihreä. Punaista mulla onkin ollut jo vähän ikävä!Oon myös suunnitellut kesää. Aina tässä vaiheessa kesäkuuta tuntuu vielä että kaikki on mahdollista ja edessä pitkä ja kuuma kesä, joten pidetään siitä illuusiosta vielä kiinni. ;) On niin paljon asioita joita tahdon ehtiä tekemään, täytyy varmaan kirjoittaa to do -lista, ettei kesä vilahda huomaamatta ohi... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti