11. kesäkuuta 2015

Kirotut valmisverhot


Säästää aikaa, rahaa ja hermoja, kun ostaa verhot valmiina? Saa myös taatusti tasapitkät ja tasalevyiset verhot, eikä tarvitse taistella kuvion kohdistusten kanssa kun ostaa ne valmiina? Öh, ei ei ja ei. Ei säästynyt hermot eikä aikakaan, kun valmiina ostetut verhot oli ommeltu ja leikattu niin kieroon ja vinoon että kaikki sivut oli uudelleenleikattava ja ommeltava itse uudelleen.

Tämä ei oo mikään tuore tapaus, vaan nämä verhot on ostettu jo kaksi vuotta sitten ja ne on olleet meidän olohuoneen ikkunassa koko sen ajan. Ja koko sen ajan mua on häirinnyt se, miten vinot nämä on olleet. Jos olisin huomannut asian ostettaessa, olisin tietysti vienyt nämä takaisin kauppaan, mutta kun asian huomasin siinä vaiheessa kun olin ensin silittänyt ja sitten ripustanut verhot korkeisiin ikkunoihin, en vaan jaksanut. Ajattelin, että joku päivä otan ne ikkunasta ja suoristan reunat, ja se päivä tuli vasta nyt muuton yhteydessä. :D Siihen asti mua itseäni asia ärsytti, ja toivoin ettei vieraat huomaa. Etteivät luule mun itse ommelleen verhoja noin kieroon. Väitän, että ompelisin unissanikin suorempaa saumaa. :D

Tältä siis reunat näytti Luhdan ompelijoiden jäljiltä:

Verhot kapeni yli kymmenen senttiä, kun suoristin reunat. Onneksi leveyttä on sen verran paljon, että se ei haitannut. Sen lisäksi, että kuvio on painettu verhoon kieroon, on reunatkin leikattu vinoon ja lopputulos on viimeistelty todella kieroilla ja mutkittelevilla ompeleilla. Mut nyt mulla on suorat reunat, kun itse tein. ;)

Verhojen suhteen harmillista on juurikin se, että ostettaessa tällaista ei pysty tarkistamaan kun verhot myydään paketissa. En nimittäin olis maksanut verhoista sitä hintaa minkä maksoin, jos olisin tiennyt ostavani vain kieroon leikattua kangasta ja että joudun kuitenkin itse tekemään ompelutyön. No, verhojen kuosia rakastan edelleen, joten oli se vaivan arvoista!

Ensi kerralla teen kyllä alusta asti itse, niin pääsen helpommalla. ;)

6 kommenttia:

 1. Voi apua, siellä on töissä ollut joku perjantaivuorolainen :'D ymmärrän täysin fiiliksesi, mä kans kerran ostin verhot, joista toinen oli vinossa ja toinen noin 5cm liian lyhyt.. Huoh.. Heitin verhot kangaslaatikkoon.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on ollut. :D Tuo on kyllä turhauttavaa, varsinkin kun osaa itsekin tehdä niin ei voi sietää huonoa työnjälkeä!

   Poista
 2. Hui kauhea mitkä reunat, ei uskoisi suomalaiseksi laatumerkiksi... Miulla on ollut parempi tuuri valmisverhojen kanssa! Paitsi että kerran kuvittelin jo pesseeni molemmat verhot, vaikka vain toinen oli pesty. Kun ripustin ne ikkunaan, totuus paljastui: se pesty oli 15 senttiä lyhyempi kuin pesemätön, oli pellava vähän kutistunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä olinkin eniten yllättynyt että Luhdan valmisverhot oli näin karmeasti ommeltu... jostain halpakaupasta ostaessani en yllättyisi mutta kotimaiselta laatumerkiltä odotan kyllä parempaa. Varsinkin kun normaalisti liputan kyllä Luhdan puolesta, yleensä niiden tuotteet on tosi laadukkaita. :) Ehkä tää oli joku maanantaikappale?? Toivon ainakin niin.

   Mutta ohhoh, aikamoinen kutistuvuus oli sun pellavaverholla. :D Huhhuh.

   Poista
 3. Ai herttinen! Tulla tupsahdin blogiisi ja ensimmäisenä näihin valmisverhoihin. :D Välillä on ihan käsittämätöntä, mitä kovalla hinnalla valmiina myydään. Ja sitten ajatellaan että teollinen on parempaa kuin itsetehty (siis jotkut tietämättömät ajattelevat ;). Kyllä nyt kelpaa suorilla ja hienoilla verhoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! :D Just tuo ihmetyttää usein kun kuulee jonkun väheksyvän itsetehtyä, kun useimmiten itse käsintekemällä nimenomaan saa viimeistellympää jälkeä aikaiseksi.

   Poista