6. maaliskuuta 2016

Hedelmäpavlova


Viime viikonlopun vieraille leivoin tarjottavaksi hedelmäpavlovaa, sillä toinen vieraista oli keliaakikko, ja halusin kuitenkin leipoa tarjottavan itse. Rakastan marenkia, mutta mun ei ollut tullut tehtyä pitkään aikaan pavlovaa tai muitakaan marenkileivonnaisia, joten itsekin odottelin kakkua vesi kielellä. :D



Ohjeen nappasin tällä kertaa täältä, ja hedelmiksi pilkoin tuoretta ananasta, omenaa, kiiviä, banaania ja mandariinia. Pavlova on kyllä ihana leivonnainen, samaan aikaan makea ja raikas! Kakku näytti alkuun tosi isolta, kun hädintuskin mahtui kakkulautaselle, mutta hyvinhän tuon neljä henkeä sai tuhottua. :D Tai melkein, sillä pienet palat jäi vielä meille aamuksi, mutta sehän ei haittaa mitään. Pavlova on niin hötöistä, että sitä saa varata yhtä vierasta kohden isomman palasen verrattuna johonkin muuhun kakkuun. Meillä ei tällä kertaa ollut pöydässä tämän lisäksi muuta isompaa leivonnaista, vaan vain keksejä ja karkkeja, joten siksikin kakkua kului enemmän. Hyvä niin, sillä parhaimmillaanhan pavlovakin on heti syötynä, seuraavaan päivään marenkipohja alkaa jo kostua ja kakku menettää rapeuttaan.


2 kommenttia:

  1. Tämä Pavlova on meillä se ykkösherkku mitä teenkin mielelläni. oih niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aina hyvää! Ja kesällä varsinkin kun sen voi päällystää tuoreilla marjoilla... :)

      Poista