Mustaherukkajuustokakku
24 cm irtopohjavuokaan
Pohja
1 pötkö domino -täytekeksejä
50 g margariinia
Täyte
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
3 rkl maitoa
3 rasiaa (yhteensä 600 g) Valio viola mustaherukka- tuorejuustoa
Kiille
2 dl mustaherukkahilloa
n. 1/2 dl vettä
4 liivatelehteä
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, ja laita leivinpaperisuikale myös vuoan reunoille.
- Murenna keksit täytteineen, ja lisää niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
- Valmista sitten täyte. Aloita laittamalla liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma
- Kuumenna maito esim. kahvikupissa mikrossa, ja liota valutetut liivatteet kiehuvaan maitoon. Sekoita.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen
- Nostele sekaan kermavaahto
- Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä
- Valmista mustaherukkakiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä, ja liota pehmenneet ja valutetut liivatteet siihen. Sekoita. Sekoita liivateseos hillon joukkoon, ja levitä varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkapissa yön yli, tai vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja poista leivinpaperi pohjalta sekä reunoilta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti