3. heinäkuuta 2017

HopLop ja taapero - uhka vai mahdollisuus?


Sain kutsun* tulla tutustumaan Oulun uudistuneeseen lasten sisäseikkailupuisto HopLopiin avajaispäivänä kesäkuun puolivälissä. Kutsu koski toki myös naperoa, joten Julius pääsi myös ekaa kertaa sisäleikkipuistoon. :) Uusi HopLop sijaitsee Oulun Limingantullissa, ja olihan se valtava ja hienosti tehty paikka! Tämä HopLop- maailma on mulle vielä ihan vieras, mutta taitaa tulla tutuksi lähivuosina! ;D

Mun yksivuotiaani matkusti osan kierroksesta rattaissa, koska suuri osa puistosta oli tarkoitettu vuosikasta isommille. Taaperoille oli kuitenkin oma leikkialueensa, jonka aktiviteetit kyllä riitti näin pienelle hyvin. :) Juliuksesta hauskinta olikin:
- HopLopin pihalla olleet kuorma-autot ;)
- Tunneleista läpi konttaaminen
- Kirahvien, leijonien ja muiden puistossa olleiden eläinhahmojen halailu
- Siivoojan lattiankiillotuskone, sitä olis voitu katsella ja hämmästellä puoli päivää
- Väriä vaihtavien pallomeripallojen ihastelu
- Jumppapallon pyörittäminen
- Juokseminen käytävillä
- Isompien lasten leikkimisen seuraaminen

Julius olisi kyllä viihtynyt taaperoiden leikkialueellakin pitkään; pinoten palikoita, ryömien tunneleista, kiiveten portaita, ihastellen pallomerta, laskien pientä liukumäkeä ja paijaillen eläinhahmoja sekä pelaten pelejä ja juosten ympäriinsä. :D Pieni itkukin tuli kun oli aika lähteä kotiin, joten mieluinen reissu taisi olla. :DUudessa HopLopissa oli kaikenlaista lukuisista erilaisista liukumäistä tunneleihin, seikkailulabyrinttiin, jättitrampoliineihin ja pallomeriin sekä sähköautorataan. Ihan kaikkiin ei pääse rannekkeella, vaan osa peleistä toimii erikseen ostettavilla pelipoleteilla, mutta kyllä tekemistä riittää ilman niiden ostamistakin. Valtavaan puistoon mahtuu kyllä leikkijöitä, joten tungosta ei ollut vaikka etukäteen kieltämättä mietinkin että onko ihan hullu ajatus lähteä kahdestaan taaperon kanssa puistoon avajaispäivänä... :D Puisto oli kuitenkin niin valtava, että varsin väljää oli vaikka leikkijöitä paljon olikin.

HopLopissahan voi muuten myös järjestää lapsille synttärit. Niitä varten olikin monta erilaisin teemoin varustettua juhlahuonetta; näkyi olevan avaruusteemaa, merirosvoteemaa, discoteemaa ja prinsessateemaa ainakin.Ehkä näin pienen kanssa sisäänpääsylipun hinta tuntuu aika kovalta, kun tekemistä on verrattain vähän. Toki jonain sadepäivänä kertaluontoisesti voisin taaperonkin kanssa HopLopiin lähteä elämyksen ja ajankulun vuoksi, kyllähän tuolla paljon katsottavaa ja ihmeteltävää riitti pienellekin. Vähän isomman lapsen kanssa taas tekemistä riittäisi pitkäksi aikaa, joten ehdottomasti mennään tuonne telmimään kunhan Julius vähän kasvaa. :) Tällaiset sisäleikkipuistot on ihan loistavia, kun lapset saa purkaa energiaa ja juosta sekä telmiä sielunsa kyllyydestä. Itsekin olin ihan huuli pyöreänä ihastuksesta kaikkien niiden seikkailuratojen edessä, nehän olis ollut ihan mun unelma lapsena!

Nää on niitä juttuja joita itsekin on vanhemmuudessa odottanut, kun pääsee vihdoin taas luvan kanssa mukaan kaikkiin lastenjuttuihin! ;) Eläintarhat ja leikkipuistot, täältä tullaan!


*Sisäänpääsy puistoon saatu ilmaiseksi blogin kautta

2 kommenttia:

  1. Hoplopissa on käyty monet kerrat jo ihan silloinkin,kun tyttären tytär oli pieni.Ja nyt on 4.5v.Kiva,kun on myös uusi paikka avattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Joo kiva kun näitäkin uudistetaan! Varmasti tulee meillekin tutuksi tuo paikka lähivuosina... :D

      Poista