6. heinäkuuta 2017

Kesäsuunnitelmien ABC

A - Aamukahvit terassilla aina kun on aurinkoa ja aikaa.

B - Bikinit. Auringon ottaminen ja uiminen siis!

C - Coca-cola, mun kesäjuomien ykkössuosikki. Kuumana päivänä nautittuna jäillä sekä sitruunaviipaleella.

D - DIY-jutut. Aion ommella, neuloa ja askarrella! Ja toteuttaa ehkä jonkun pitkään mielessä pyörineen tuunausjutunkin.

E - Elämykset. Uusien juttujen kokeilu; oli se sitten kiipeilyä seikkailupuistossa tai uusi jäätelömaku, ne kaikki voivat olla elämyksiä. Kesä on siis elämyksiä täynnä! Nyt pienen ihmisen äitinä sitä huomaa myös haluavansa ensisijaisesti tarjota lapselle elämyksiä; viedä pikkuista uusiin paikkoihin ja näyttää elämän ihmeellisyyksiä. Pienellehän nuo elämykset voivat olla se kun pääsee syömään marjoja suoraan mättäältä tai uimaan järveen, ei niiden tarvitse olla isoja tai varsinkaan kalliita juttuja. :)
F - Fillarointi! Mun pyörässä on Juliukselle istuin, joten tänä kesänä fillaroidaan niin puistoon kuin kauppaankin. Mukavaa ja nopeaa!

G - Gourmet. Hyvä ruoka, sekä itse tehtynä että ravintolassa nautittuna!

H - Huikia. Seikkailupuisto Huikia avattiin Ouluun täksi kesäksi, ja sinne täytyy ehdottomasti päästä jossain vaiheessa kesää.

I - Ideat, ja niiden toteuttaminen!

J - Jalkapallo, pitkästä aikaa ihan pelattuna!

K - Kukkaseppeleen tekeminen. Lapsena niiden tekeminen kuului kesiin, mutta nyt ei ole tullut moneen vuoteen kukkaseppelettä solmeiltua. Ehkä tänä kesänä voisi verestää taitoja? :)

L - Lukeminen. Mulla on hirvittävä pino lukemattomia lehtiä talvelta ja keväältä, ja hyllyssä myös monta lukemista odottavaa mielenkiintoista kirjaa. Tarkoitus olis ehtiä kesällä lukemaan lehtipinoa matalammaksi, sekä lukea ainakin yksi kirja.
M - Makkaranpaisto nuotiolla. Lähiretket on kivoja, ja Oulussa on montakin kaunista paikkaa tätä aktiviteettia varten.

N - Nallikari. Ainakin kerran kesässä täytyy viettää muutama tunti kunnon kilometribiitsillä.

O - Oulun Pannukakkutalo, sielläkin täytyy ainakin kerran kesässä käydä herkuttelemassa.

P - Penkkiurheilu. Seinäjoki ja yleisurheilun Kalevan Kisat on merkattu kalenteriin muutaman viikon päähän.

Q - Quesadilla, omassa grillissä tehtynä!
R - Risteily. Isolla paatilla käytiin jo seilaamassa Tukholmaan, mutta tarkoitus on käydä tänä kesänä vielä pienellä meriristeilyllä Oulun edustalla mun siskoni kanssa.

S - Suppailu. Tänä kesänä aion oikeasti vihdoin päästä testaamaan tuota lajia! Niin monena kesänä se on ollut suunnitelmissa mutta jäänyt toteuttamatta milloin aikataulusyistä ja milloin kaverin puuttuessa. Tänä vuonna meen vaikka yksin jos en saa kaveria messiin, koska niin paljon polttelee päästä suppailua vihdoin testaamaan. :)

T - Terassinkaiteiden rakennus. Projekti on kesken, mutta edistyy.

U - Uinti, niin meressä kuin järvessäkin - ja varmaan uimahallissakin.

V - Valokuvakirjojen teettäminen. Olis tarkoitus teettää valokuvakirja Juliuksen ekasta vuodesta, ja muutenkin koko viime (ja toissa) vuoden kuvat on teettämättä... mutta missä välissä tänkin ehtis? Ehkä joku sadepäivä täytyy vaan aloittaa. Helpointahan tääkin olis tehdä silloin kun teetettäviä kuvia on vielä satoja eikä tuhansia...

W - Wienernougat, mun lempikonvehtini. Näillä herkutellaan aina meidän hääpäivänä heinäkuun lopulla!
X - asento, eli rentoutuminen. Auringossa omalla terassilla, mökkiterassilla ja rannalla.

Y - Yökyläily. Tarkoitus on yökyläillä koko perheenä useammassakin osoitteessa vielä tämän kesän aikana.

Z - Zoo. Suunnitelmissa ois käydä Juliuksen kanssa kotieläinpuistossa, paijaamassa kissanpentuja ja katselemassa lampaita. Isommat eläintarhat taidetaan jättää vielä tuleville vuosille, mutta kotieläinpuisto on taatusti mieluinen elämys yksivuotiaalle. :)

Å -  Åland. Ahvenanmaalla jää käymättä tänä kesänä (jos ei laivapysähdystä Ahvenanmaan satamassa lasketa ;)), mutta Ahvenanmaalaiseen designiin aion tänä kesänä tutustua. Monissa yhteyksissä on tänä kesänä tullut vastaan Ahvenanmaalta lähtöisin olevan designeri Lotta Jensdotterin uusi Lempivaatteita- kirja, joka on mun tutustumislistallani lähiaikoina.

Ä - Ääriviivat. Tekis mieli pitkästä aika ottaa kynä käteen ja piirtää, muutakin kuin pieniä tuherroksia paperinkulmiin. Taulun maalaaminenkin houkuttaisi, sillä edellisen kerran oon kunnolla maalannut monta vuotta sitten, ja lapsena maalaaminen kuului aina mun kesiin. Öljyvärit nimittäin tuoksuu nin vahvasti, että kotona sisällä en astmaatikkojen vuoksi voinut maalata - kesäisin maalasin siis ulkona, ja se oli ihanaa. :)

Ö - Överit jäätelöannokset!


Sellaisia kesäsuunnitelmia kuuluu mun kesään, toivottavasti ehdin toteuttaa edes suurimman osan! Jos kiinnostaa, niin mun viime kesän kesäsuunnitelmien ABC löytyy täältä. :)

Kuuluuko teidän kesäsuunnitelmiin samoja juttuja kuin minulla, vai jotain ihan muuta? :)

6 kommenttia:

 1. Ihanat kesäsuunnitelmat. Kiva idea laatia ne aakkosiin, näin listattuna niistä varmasti osa tulee toteutettua. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sulle! :) Toivon kyllä että suurin osa tulisi näistä nyt toteutettua... :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja mainiot kesäsuunnitelmat! :)

  VastaaPoista
 3. Itsekin Oulun seudulla asuvana voisin yhtyä lähes täysin sinun kesäaakkosiisi, risteilyltäkin kotiuduttiin juuri! :) T:n vaihdan tuoreisiin mansikoihin, herneisiin ja tomaatteihin omasta puutarhasta, ja S:n kohdalle sadepäivän sisäpuuhat = kotoilua kesävillasukat jalassa. Muutoin sinun kirjaimesi sopisivat myös minulle vallan mainiosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä nuo sinunkin suunnitelmasi! Ihan samat voisin mäkin listata, paitsi herneitä ei olla kylvetty mutta mansikoita ja tomaatteja pitäisi saada meidänkin maistaa omasta pihasta. :)

   Poista