8. elokuuta 2017

Vinkkejä Särkänniemeen ja Koiramäkeen taaperon kanssa aikoville


Kertoilinkin viime viikolla meidän pienestä kesälomareissusta, jossa vietettiin kaksi yötä Tampereella hotellissa. Lupasin postata vielä Koiramäestä ja Särkänniemestä erikseen, joten tässäpä tulee. :)

Koiramäen eläinpuisto oli meillä merkattuna yhdeksi reissukohteeksi, koska ajattelin sen sopivan taaperolle loistavasti. Ja oikeassa olin, oli ihan huippukivaa! Näin pieni ei vielä osaa itse odottaa mitään erikoisempaa tekemistä, mutta oli kiva silti järjestää pienelle jotain elämyksellistä ja erilaista.Muutamia vinkkejä Koiramäkeen ja Särkänniemeen:

- Liput Koiramäkeen kannattaa kesän aikana ostaa verkkokaupasta (jolloin säästää kaksi euroa/lippu), ja säästyneillä lippurahoilla voi ostaa vaikka jätskit! Alle kolmevuotiaat pääsevät ilmaiseksi, joten meidän koko perheeltä Koiramäki kustansi siis 27,80€.
- Taaperoa varten kannattaa mukaan ottaa rattaat, jos taapero on liikkeissään yhtä vikkelä kuin meidän. ;) Lainaan (vai vuokralle, en tiedä?) olis näköjään saanut sellaisia vedettäviä kärryjäkin, mutta en usko että meidän ikiliikkuja olis pysynyt kärryn kyydissä yhtä rauhassa kuin rattaissa pysyi. Meillä oli rattaiden lisäksi myös valjasreppu joka ostettiin Tampereelta, ja se osoittautui myös jokaisen euron arvoiseksi! Sen kanssa pojan uskalsi päästää välillä myös itse kävelemään ilman pelkoa väkijoukkoon karkaamisesta.
- Kannattaa syödä Koiramäessä Kahvila Von Guggelböössä. Meidän ei tehnyt yhtään mieli grillimättöä, enkä itse sellaista oikein edes pysty syömään, joten oltiin enemmän kuin kiitollisia huomatessamme, että Koiramäen kahvilassa tarjoiltiin herkullista lohikeittoa lounaaksi. Keitto+leivät kustansi muistaakseni aikuiselta 6 euroa ja lapselta vähän vähemmän. Tosi hyvää, ja grilliruokaa parempi vaihtoehto myös taaperolle.
- Sisäänpääsylipulla pääsi katsomaan myös Tassuteatterin teatteriesityksiä, joita on useamman kerran päivässä. Isommille lapsille olis ollut tarjolla myös monenlaista aktiviteettia; kananmunien keräämistä kanalassa, perinneleikkejä, eläinten ruokintaa, ohjattua askartelua ja aarteen etsintää.
- Eläimiä Koiramäessä on lampaista aasiin, alpakoihin ja minipossuihin. Eläimiä pääsee myös silittämään!
- Poniratsastusta ja kärryajeluakin pääsee pikkuiset kokeilemaan, mutta niihin olisi ollut erillinen maksu.
- Särkänniemen puolellekin kannattaa taaperon kanssa piipahtaa, sillä alle 3 vuotiaat pääsivät muutamiin laitteisiin ilmaiseksi.
- Lastenhoitotila Koiramäessä oli myös hyvä. Ei mikään uusi, mutta siisti ja rauhallinen - eikä meidän tarvinnut jonottaakaan sinne joten hyvin toimi.


Me tykättiin kyllä Koiramäestä paljon. Miljöö oli tosi kaunis, ja mielenkiintoista nähtävää riitti. Parituntinen vierähti puistossa nopeasti. :) Tänne mennään kyllä uudelleenkin! Koiramäessä ei myöskään tuntunut yhtään ruuhkaiselta, vaikka väkeä olikin paljon - alue on sen verran laaja että ihan rauhassa sai katsella eläimiä ja kuljeskella ilman ruuhkaa tai tungosta. Vaikka oltiinkin paikalla heinäkuun viimeisellä viikolla ja poutapäivänä.

Särkänniemen puolellakin piipahdettiin, kun kerran alueella jo oltiin ja ilmaiseksi pääsi. Julius pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa myös huvipuistolaitteisiin; possujunaan ja leppäkerttuun. :D Ne kun olivat tosiaan ilmaisia alle kolmevuotiaille. Muutama muukin laite olisi ollut ilmainen, mutta meille riitti tällä kertaa nämä kaksi.

Minä taisin jännittää enemmän kuin poika, kun mietin että muistaakohan se pitää kiinni ja eihän sitä pelota. Poikahan oli ihan innoissaan, ja näytti niin isolta pojalta körötellessään laitteen kyydissä muiden mukana. :D Leppäkerttu taisi olla Juliuksen suosikki, sillä siinä oli käänneltävä ratti. Pieni itkukin tuli kun laitteesta piti lähteä pois. :D


Kierreltiin ja katseltiin laitteita Särkänniemen puolella muutenkin - Julius kun viihtyi katsellessaan kaikenlaisia kieputtimia sekä ihmisvilinää. Me oltiin liikenteessä jalkaisin keskustasta, joten lähdettiin illansuussa takaisinpäin siinä vaiheessa kun alkoi pisaroimaan. Kiva päivä kyllä vietettiin, oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka taaperonkin kanssa.

Jos siis Tampere on matkakohteena taaperon kanssa, niin suosittelen kyllä Koiramäkeä ja Särkänniemeä! :)


2 kommenttia: