1. tammikuuta 2012

Vuodenvaihteen herkut

Eilisiä vieraita varten leivoin suklaisen juustokakun. Ohje löytyy täältä. Ohjetta seurasin muuten, mutta pähkinät jätin tällä kertaa pois, ja kahvia laitoin vähän enemmän kuin ohjeessa oli, että kakussa maistuisi muukin kuin pelkkä suklaa. :)
Kahvi maistuikin juuri sopivasti, eikä kakku ollut yhtään liian makea. Itse tein siis tuosta ohjeesta vain puolikkaan, ja tein sen pieneen irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16 cm). Ostin tuon pienen vuoan, ettei aina tarvitsisi tehdä isoa kakkua jos on tulossa vain pari vierasta. Ihan sopivan kokoinen vuoka kahden hengen talouteen, ja silloin kun vieraita on tulossa vain vähän. :)

Tarjottavina pöydässä ja myöhemmin omina iltamässyinä oli suolapähkinöitä ja tuc-keksejä, pieniä vaahtokarkkeja ja joulukonvehteja. :)


Jossain vaiheessa voisi taas olla paikallaan tehdä vähän yhteenvetoa vuonna 2011 valmistuneista käsitöistä, mutta ennen sitä täytyy saada vielä postattua parit jemmassa olevat käsityöt.. :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Rakastan juustokakkuja, mutta suklainen versio on vielä kokeilematta -toivottavasti ei kauaa!

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Inka, mäkään en ole kauheasti tehnyt ihan suklaisia juustokakkuja, jos nyt ei lasketa vaaleapohjaisia jusutokakkuja suklaarusinoilla, daimilla tai muilla suklaisilla sattumilla... :D Mutta tää oli ainakin hyvää, kannattaa kokeilla. :)

    Hyvää uutta vuotta myös sulle!

    VastaaPoista