22. helmikuuta 2014

Turskanpurijat eli norskit


Tänään naisten kolmenkympin hiihtoja katsellessa sain viimein pääteltyä ja höyrytettyä nämä lapaset, ja hiihtojen jälkeen ehdin jopa kuvatakin ne. Eihän nämä odottaneetkaan kuin koko viikon muuten valmiina päättelyä... :D Mulla käy aina niin, kudon kyllä innolla ja vimmalla valmista, mutta sitten työ saattaa valmiina odotella sitä viimeistelyä ja päättelyä pitkäänkin... Tässä välissäkin oon ehtinyt neulomaan pantaa, ja yhden lapasen toisella kirjoneulemallilla... hups.
Uhana Designin Rosvokarhukin näyttää voitonmerkkiä, että hyvin sujui! Nyt mua puraisi kyllä todenteolla kirjoneulekärpänen. Nämä kuvien lapaset on mun ekat ihan oikeat kirjoneulelapaset, aiemmin olen tehnyt vain nämä hyvin simppelit kirjoneulelapaset, sekä aloittanut kunnianhimoisesti lappilaislapasia, jotka jäivätkin puolikkaan lapasen jälkeen kesken... :DNämä valmistui vieläpä tosi nopeasti, eikä tullut edes virheitä! No okei, toisessa lapasessa ohitin ensin peukalonkohdan kun neuloin tätä leijonien jännän pelin aikana, ja jouduin sitten pari kerrosta purkamaan että sain peukalonpaikan kohdalleen. Mutta muuten olin yllättynyt siitä, että eihän näiden tekeminen ollutkaan niin vaikeaa tai hidasta kuin kuvittelin! Täytyy vaan uskaltaa tarttua uuteen ja kokeilla, sitähän voi näköjään yllättyä. :)

Ei nämä suinkaan silti täydelliset ole, mutta ei ensimmäiset varmaan voikaan olla. Jälki voisi olla tasaisempaa, mutta se paranee vain tekemisen kautta. Itse kuitenkin tykkään, ja oon ylpeä siitä taas voi yhden kohdan ruksata pois opeteltavien käsityöjuttujen listalta.
Ohje näihin Norskeihin on Ullasta täältä. Lankana mustaa ja burgundynpunaista seiskaveikkaa, neulottu kolmepuolosen puikoilla.
Niin ihanat!


Ja voi vitsit mikä penkkiurheiluviikko onkaan takana! Niin hienoja hiihtosuorituksia on nähty, että huh huh. Ihan mahtavia ylläreitä on tarjoiltu, ja mahtavaa että päästiin Maamme-laulukin kuulemaan. Saapa nähdä mitä huominen, viimeinen miesten hiihto vielä tuo tullessaan... :) Niskasen sisarukset on muutenkin ihan mun suosikkeja, Kerttu on aina niin mielettömän energinen ja aurinkoinen haastatteluissa, ja Iivolta satelee mainioita kommentteja. Tämän postauksen otsikkokin on omistettu Iivolle, joka ihmetteli parisprinttien jälkeen haastattelussa sitä, ettei turskanpurijoilla suksi luistanut. :D

Leijonien pelejä on myös ollut mahtava seurata. Harmi ettei ihan ylletty finaalipeliin, mutta mahtavia, jännittäviä pelejä on saatu seurata! Taistelematta ei Leijonat antaneet Ruotsillekaan finaalipaikkaa, joten saa tähänkin olla tyytyväinen, vaikka toki kultapeli oli niin lähellä että vähän harmittaa. Nyt vaan otetaan se pronssi sieltä! Vaihdankin läppärin nyt taas puikkoihin ja kirjoneuleeseen, ja alan kannustaa. :)

Mukavaa lauantai-iltaa! Toivottavasti illalla saadaan juoda mitalikahvit. :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on varmaan yks perinteisimpiä malleja lapasissa tää norjalainen tähtikuvio, mutta mun silmää se vaan on aina miellyttänyt. :)

   Poista
 2. Hienot! Tulee mieleen ne minun surullisen kuuluisat kadonneet lapaseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ai niin, ne oli kyllä upeat nekin! Sun täytyy ottaa uudet puikoille, ja laittaa ne valmiit sit klipsuilla kiinni takin hihoihin ettei huku. ;)

   Poista
 3. No kuvissa jälki kyllä näyttää tosi tasaiselta, että turhaan sun tarvii harjotella ;) Hienot on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyt höyrytys tekee kai ihmeitä. ;) Ja joo, kai se oma silmä vaan on vähän ylikriittinen, oon kuitenkin loppupeleissä supertyytyväinen näihin, ja yllättynyt siitä että on noinkin tasaista jälkeä. :) Mutta kunnianhimoisena sitä haluaa saada aikaan vielä parempaa.. ;)

   Poista
 4. Upeat! Taitavat mennä todo-listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää oli kyllä mukava malli neuloa, joten suosittelen! :)

   Poista