28. lokakuuta 2015

Suklainen juustokakku uunissa

Viikonlopun vieraille leivoin tarjottavaksi suklaista juustokakkua joka paistettiin uunissa. Juustokakkuja oon tehnyt paljonkin, mutta tämä oli ensimmäinen uunijuustokakkuni. Ohje kakkuun löytyi täältä.

Tuhti ja makea, sitä tämä oli. Kakun rakenne yllätti mut, en uskonut että uunin jälkeen täyte olisi niin huokoinen ja pehmeä kuin mitä se oli, mutta se yllätys oli ehdottomasti positiivinen. Niin makeaa tämä kyllä oli, että pieni pala todellakin riitti kerrallaan - jopa mulle joka rakastaa suklaata ja myös äklömakeaa. :D Isosta kakusta riitti pariin kahvittelukertaan neljällä hengellä, ja vielä jäi yli puoli kakkua pakkaseenkin. En tiedä miten tällainen kakku käyttäytyy pakastuksessa tai oikeastaan sen jälkeen, mutta sehän selviää vain kokeilemalla. Ihan kahdestaan kun ei viitsitty tuota jäljelle jäänyttä kakun puolikasta alkaa kuitenkaan tuhoamaan...

Tää oli ehdottomasti kuitenkin sellainen resepti, joka täytyy tallentaa reseptivihkoon ja tehdä taatusti joskus uudelleenkin. :)

2 kommenttia:

  1. Voi miten hyvältä näyttää! Keksitkö mitään ruoka-ainetta millä nuo pähkinät voisi korvata? Tai toimisiko kakku jopa ilman niitä? Terveisin nimimerkki pähkinäallerginen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Hyvin voisi tehdä tän kakun mun mielestäni kokonaan ilman pähkinöitäkin, nuo on niin mietoja ettei vahvasti vaikuttaisi makuun. :) Tai sit paistetun kakun päälle sopisi varmasti marjat?

      Poista