19. toukokuuta 2016

Vauvan kanssa elokuviin?


Ajatteletteko että vauvan kanssa ei voi mennä elokuviin? Niin mäkin ajattelin, kunnes eilen sattumalta törmäsin mainokseen Finnkinon Vauvakinosta - äideille, isille ja vauvojen hoitajille tarkoitetusta vauvaystävällisestä elokuvanäytöksestä. Olin ajatellut että mun osalta jää leffassa käymiset nyt hetkeksi, mutta niin me vaan tänään sit oltiin kahdestaan mun vauvan kanssa leffassa! Se oli meidän Juliuksen ensimmäinen kerta elokuvissa, ja jätkä on vasta seitsenviikkoinen. :D Oon tästä niin liekeissä, että oli pakko tulla kertomaan heti vauvakinosta muillekin, menkää ihmeessä jos vaan asutte Finnkinon lähettyvillä.Vauvakino- elokuvat ovat ikärajaltaan kaikille sallittuja, ja elokuvat esitetään aina puolivalossa sekä normaalia pienemmällä äänenvoimakkuudella. Leffan ajaksi teatterin aulaan oli järjestetty niin vaunuparkki kuin hoitopöytä sekä mikroaaltouunikin, ja saliin sai vauvalle ottaa mukaan oman turvakaukalon tai kantokassin jossa vauva voi nukkua leffan aikana. Vauvakinossa vauvojen kanssa voi liikuskella vaikka kävellen ympäri salia, ja isommille lapsille oli etualalle järjestetty myös leikkipaikka. Vauvan itkut ei haittaa, ja imettää voi penkissä katsoen samalla leffaa.Mites leffa sitten meidän kohdalla meni? Meidän pikkutyyppi veteli sikeitä koko leffan ajan, joten meiltä jäi testaamatta niin hoitopöytä kuin leffateatterissa imettäminenkin. :D Juliusta ei haitannut edes viereisessä penkissä äitinsä sylissä puolet leffasta suoraa huutoa huutanut vähän isompi vauva, joten tää mutsi sai vaan rentoutua ja katsella leffaa karkkeja mutustaen. :D Hyvin meni siis, mennään taatusti uudelleenkin! Leffakin oli hyvä, oikein viihdyttävä. Tuuripeliähän tää varmasti on, voi olla että ensi kerralla kanniskelenkin koko leffan ajan omaa huutavaa vauvaani ympäri salia, mutta nyt ainakin jäi tosi positiivinen fiilis.Vauvakinoja järjestetään Finnkinoissa useamman kerran vuodessa päivänäytöksinä, ja alle 2-vuotiaat pääsevät silloin leffaan  ilmaiseksi. Aikuisen lippukin kustansi vain 7,5 €, joten ei paha ollenkaan. Hyvä tuuri että satuin bongaamaan tämän vauvakinon eilen, niin päästiin heti mukaan - en nimittäin tiedä milloin vauvakino järjestetään seuraavan kerran.

Tapahtuman yhteistyökumppaneilla oli myynti- ja tuote-esittelypisteitä leffateatterin aulassa; oli arvontaa, tarjouksia ja tuotenäytteitä. Leffaan sai mukaan cocistölkin janojuomaksi, ja kotiinviemisiksi kertyi niin legoja, boblesin pallo kuin Sophie La Girafen kosmetiikan tuotenäytteitäkin.
Vauvakinoille siis iso peukku meiltä! Ihana kun tämmöisiä järjestetään. :) Mahtavaa siksikin, että tällaiset tapahtumat varmasti madaltavat kynnystä lähteä vauvan kanssa muuallekin.

Ootteko te olleet vauvakinossa tai vastaavissa tapahtumissa vauvan kanssa, tai tiesittekö että tällaisia järjestetään?

4 kommenttia:

 1. Oli kiva lukea sun kokemuksia. Itse olen ollut vauvan kanssa Vauvakinossa Turun Finnkinossa parisen kertaa. On kyllä ihanaa, kun tuollaisia järjestetään! <3 Kokemukset oli hieman erilaiset eri kerroilla, kun lapsi oli jo vähän liikkuvampi tokalla kertaa. Turussa tuo hoitopöytä+mikro on tuotu leffasaliin. Käytännöt näköjään vaihtelee hieman teattereittan =) Kirjoittelin aiheesta itsekin muutama päivä sitten:
  VauvatLeffaan-Vauvakino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei täytyypä tulla lukemaan sunkin kokemukset! :) Joo varmaan oli vähän erilainen kokemus niillä äideillä joiden vauvat huusi, tai juoksi ympäri salia. ;) Näin pienen kanssa on varmasti vielä paljon helpompi mennä vauvakinoon kuin sellaisen parivuotiaan kanssa. Varmaan jokaisella paikkakunnalla on siis vähän eri käytäntöjä esim. tuon hoitopöydän sijoittelun kanssa, mut pääasia et sellainen löytyy. :)

   Poista
 2. Mahtavaa kuulla, että tällaistakin on lähialueella. Itse saanut työnpuolesta vastailla äideille, että mihin voi mennä vastasyntyneen kanssa ja mitkä on lapsiystävällisiä paikkoja. Ihanaa että tällaisen voi omalle suosituslistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa mainita tästäkin! :) Nykyään onneksi on paljon ihan vauvoja ja vauvojen vanhempia varten järjestetty kaikkea, kun vaan löytää ne kaikki.

   Poista