23. lokakuuta 2009

Pikatekeleitä

Nizzan reissu meni hyvin, säät suosi ja nähtävää riitti. :)

Yövyttiin menomatkalla poikaystävän kummeilla Vantaalla. Sinne surautin viemisiksi kaksi pannulappua. Ompelujälki ei ole priimaa mutta kyllä ne asiansa ajaa. :DItselle tein vähän isomman kangaskassin sillä ajatuksella, että matkalla se käy rantakassina ja myöhemmin mm. kauppakassina. Parempaa kuvaa sitä ei valitettavasti ole, mutta kokoa on sen verran että se mahduttaa sisäänsä kaksi pyyhettä ja vielä muutakin. :)

Tein reissulle mukaan myös passipussit, mutta niitä en kehtaa esitellä. :D Ihan tavalliset mustat kaulapussukat tarranauhakiinnityksellä.

Mentiin matkalla poikaystävän kanssa kihloihin, joten lähitulevaisuudessa täällä nähdään ehkä enemmänkin leipomuksia kun niitä pitää nyt kihlajaisvieraille loihtia. :) Alkuviikolla kokeilin Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakkua, josta tulikin todella hyvää. :)

Tätä täytyy kyllä tehdä toistekin! :)

9. lokakuuta 2009

Nizza 11.-16.10

Tälläpäin on nyt syysloma aluillaan ; huomenna lähdetään poikaystävän kummeille Vantaalle ja sunnuntaiaamuna lähtee sitten lento Nizzaan. Tänään, eli taas varsin hyvissä ajoin, olen ommellut viime hetken tarpeistoa reissua varten. :D Kuvia en ehtinyt vielä ottaa, joten niitä tulossa sitten matkan jälkeen, päivän saldona kuitenkin patalappuja Vantaalla majoituksen tarjoaville poikaystävän kummeille viemisiksi, passipussit ja kangaskassi. :) Aika ei riittänyt hienosteluun joten hyvin pelkistetyillä malleilla mennään. :D


Nyt varmaan täytyisi malttaa mennä nukkumaankin ja hoitaa loput pakkailut aamulla.
Palaillaan sitten viikon päästä kuvien kera. :) Moikka!

7. lokakuuta 2009

Villasukkatehtailija


Olen viime aikoina ollut varsinainen villasukkatehtailija, kuukauden aikana on nimittäin valmistunut neljät sukat. :D Sukat vaan on niin helppo tv-neule, niihin ei tarvitse keskittyä niin paljon vaan siinä samalla vaan neuloo..

Eli tässäpä viimeisimmät valmistuneet sukat, jotka menevät viikon päästä poikaystävän äidille synttäripakettiin.Malli: Mallineule netistä jostain sukista joskus bongattu (ja ohje lahjakkaasti hukattu :D), muuten perussukan ohjeella omasta päästä.
Lanka:
Nalle aloe vera
Puikot: 3,5
Mallineule oli helppo ja kiva neuloa. Samanlaiset valkoisina valmistui äidille muistaakseni äitienpäivälahjaksi, ja näitä tulee varmasti tehtyä lisääkin. :)

6. lokakuuta 2009

Alku aina hankalaa

Olen seurannut lähes pari vuotta ahkerasti toisten blogeja ja pähkäillyt, josko itsekin aloittaisi omansa. No, tästä se sitten haparoiden lähtee. :D Aloittaminen tuntuu vaikealta, mutta jospa tämä kirjoittelu pikkuhiljaa tulisi luontevammaksi. :)

Olen arkaillut blogin aloittamista siinä luulossa, että täytyisi olla jotenkin erityisen hyvä tai taitava, mutta ei kai sitä tarvitse. Pääasia että itse nauttii tekemisestä ja kehittyy kenties siinä sivussa taitavammaksikin. :) Tämä tuntuu kivalta tavalta pitää itselläkin mielessä että mitäs kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä.

Blogin nimi Peukalo paikallaan tulee vastakohdasta sanonnalle "peukalo keskellä kämmentä". Käsityöt on ollut minulle aina se kaikkein tärkein harrastus; ja tämä pitää sisällään kaiken käsillä tekemisen leipomisesta askarteluun, piirtämiseen, neulomiseen ja kaikenlaiseen näpertelyyn. Aloitan uusia käsitöitä ja projekteja koko ajan valtavalla innolla, yleensä tulee niin kiire että täytyy lähteä heti lankakauppaan kun idea tulee. :D Eli ei liene vaikea arvata että välillä into myös laantuu yhtä nopeasti, mistä kertoo myös aika monta keskeneräistä käsityötä kaapin perukoilla...

Olen siis se tyyppi, jolla on sohvan nurkassa aina pari keskeneräistä neuletta odottamassa, joka neuloo myös luennoilla, hullaantuu lankahyllyillä kuin lapsi karkkikaupassa, ja katsoo vaatekaupan sovituskopissa huonosti istuvaa vaatetta mahdollisena tuunausprojektina.