31. maaliskuuta 2013

Pääsiäistouhuja


Hyvää pääsiäistä!

Pitkäperjantai-aamun aloitin leipomalla leipää pääsiäisviemisiksi, ja sitten hyppäsinkin autonkyytiin viettämään loppupäivän vanhempieni luona. Alunperin vanhempien luokse oli tarkoitus ajella vasta lauantaina töiden jälkeen, mutta suunnitelmathan on tehty muutettaviksi, joten vierailu tehtiinkin jo perjantaina. Koko porukan huomio kiinnittyi aika pitkälti porukan pienimmäiseen, 2 kuukautta vanhaan Oliviaan, jonka suhteen jaettiin ahkerasti sylissäpitovuoroja. :D

Mutta lisäksi myös syötiin hyvin (ja monta kertaa), etsittiin äidin perinteisesti piilottamia pääsiäismunia, käytiin haukkaamassa happea aurinkoisella kävelylenkillä, ja vietettiin porukalla aikaa jutellen.
Lauantai oltiinkin sitten Timon kanssa kumpikin töissä, joten ei päästy näkemään, että kävikö meillä trulleja ovikelloa soittamassa. Meilläpäinhän siis virvotaan pääsiäislauantaina, eikä palmusunnuntaina kuten suurimmassa osassa Suomea. :) Yksi virpoja tuli kuitenkin illalla käymään, joten sain muutaman virpomisvitsankin maljakkoon.


Eilen illalla käytiin myös Annan ja Lennin kanssa Rödsössä pääsiäiskokolla. Pääsiäiskokkokin on lähinnä pohjanmaalainen perinne, ja meillä se on kyllä kuulunut olennaisena osana lapsuuden pääsiäisiin. Meillä oli aina oma kokko, tai yhteinen naapureiden kanssa. Vain kerran aiemmin olen käynyt tällaisella isolla yhteiskokolla, kuin missä nyt käytiin.

Puoli kahdeksan aikaan oli vielä ihan valoisaa, ja ilmakin oli mitä mainioin. Vertailun vuoksi käytiin vielä autolla ajelemassa ja katsastamassa kaksi muutakin lähimailla poltettua kokkoa, mutta kyllä me parhaaksi rankattiin tuo Rödsön kokko. Ostettiin kokolta makkaratkin, ja kyllähän se grillimakkara vaan hyvältä ulkona pakkasessa maistui.

Tähän mennessä pääsiäiseen on mahtunut siis paljon touhua ja tekemistä, mutta myös rentoutumista. Iloa!

27. maaliskuuta 2013

Touhun keskiviikko


Täällä on tänään ollut varsinainen touhun päivä. Päikkäreitäkin olisin kaivannut, kun päänsärky iski ennen iltapäivän kouluun menoa, mutta itse tekemäni aikataulutus ei vaan antanut niille periksi... :D Vapaapäivät on vähän sellaisia, että mulla on usein kalenterissa vapaapäiville kaikista pisin to do- lista. Vähän huono tapa kai sekin, sillä joskus täytyisi osata pitää ihan sellaisiakin vapaapäiviä jolloin ei olisi mitään pakollista tehtävää, vaan saisi vain rentoutua. On vaan niin helppo kasata vapaapäivä täyteen ohjelmaa, kun "kerrankin on aikaa tehdä vaikka mitä". :D

Tein aamulla kunnollisen kauppalistan, ja hyökkäsimme tekemään pääsiäisen ruokaostokset jo tänään, huomenna kun olemme kumpikin töissä, ja luulenpa että ruokakaupoissa on huomenna illalla tungosta ilman meidänkin panostustamme... :D

Olen tänään myös virkannut sekä ommellut tilaustuotteita, jotta ehdin viemään ne vielä tänään lähtevään postiinkin. Ihanaa että sain kaikki alla olleet tilaukset postiin ennen pääsiäistä, mulla kun jää helposti pienetkin tekemättömät asiat pyörimään helposti päähän, ja sitten kehitänkin niistä jo valtavan stressin.Aamupäivästä pari tuntia meni myös koulutehtävien tekoon, ja nyt illalla olinkin taas muutaman tunnin koulunpenkkiä kuluttamassa. Ollaan nyt piirretty erilaisia rakennuspiirustuksia, ja se on ollut musta ihan mahtavaa! Lukiossa yksi vahvoista ammattihaaveistani oli arkkitehti, ja vielä abivuonna selvittelin kovasti arkkitehdin opintojen sisältöä aikeenani hakea lukemaan arkkitehtuuria. No, sitten joidenkin käänteiden kautta vaate- ja tekstiilipuoli alkoikin tuntua omimmalta, ja arkkitehtikoulutukseen hakeminen jäi. Vähän se tyssäsi siihenkin, etten ollut lukenut lukiossa pitkää matematiikkaa, joka olisi arkkitehdin opintoihin ollut todella hyvä olla alla. No, pitkästä matematiikasta olisi kyllä ollut hyötyä myös valitsemallani tiellä, sillä insinöörinopinnoissakin kun jatkettiin matematiikassa siitä, mihin lukion pitkä matikka oli jäänyt. :D

On siis mahtavaa päästä nyt edes pintaraapaisulta näkemään ja kokeilemaan vähän arkkitehtuuriakin sivuavia opintoja. :) Ihan pintaraapaisuhan tämä vain on, mutta mielenkiintoinen sellainen!


Huomenna ja lauantaina mulla onkin edessä työpäivät, mutta muuten pääsiäinen on vapaa, koska kaupat ovat kiinni. Mies on töissä koko pääsiäisen, mutta onneksi sentään aamuvuoroissa! Odotan jo kovasti, että lauantaina töiden jälkeen päästään ajelemaan vanhempien ja sisarusten pariin. Pikkuinen kummityttökin tulee pääsiäisenä ensivisiitilleen pohjanmaalle, ja onhan noita muitakin mukava taas nähdä!

Mites teidän pääsiäissuunnitelmat, onko tiedossa lomailua vai töitä? :)

25. maaliskuuta 2013

Nougatpallot


Postailin reilu kuukausi sitten ystävänpäiväksi kokoamani herkkupöydän yhteydessä nougatpalloista, joista silloin sanoin postaavani vielä erikseen. No, nyt postaan! Vähän kauemminhan siihen meni kuin oli ehkä tarkoitus, ja asia unohtuikin välissä. Nyt ajattelin kuitenkin vielä palata nougatpalleroihin ohjeen kera. :)

Ohje nougatpalloihin löytyi Kinuskikissalta.

Nougatpallot


n. 20 kappaletta

3 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
¾ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
125 g nougat’ta (itse käytin Maraboun Dubbel Nougatia)
50 g voita tai margariinia

Pinnalle: tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon nougat ja voi ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja. Kierittele tomusokerissa tai kaakaojauheessa ja koveta/säilytä jääkaapissa.Jos ja kun teen nougatpalloja vielä uudestaan, laitan joukkoon enemmän nougatia, sillä tällaisinaan minun nougatpalleroistani tuli aika kuivia. Huomasin myös, että nougatia olisi kannattanut sulattaa hetki vaikkapa mikrossa, koska ainakaan minun käyttämäni nougat- patukat eivät olleet pehmeimmästä päästä... mikä tarkoittaa, että käsin sekoitteluun vierähti vähän pidempikin tovi, koska nougat-massan sekoitteluun sai käyttää kaiken sormi-voimansa. :D

Hyviltä pallerot silti maistuivat, vaikka koostumus olisi saanutkin olla mehevämpi ja pehmeämpi.

Kaikki tällaiset pienten herkkujen reseptit kiinnostavat, joten jakakaahan omianne kommenttiboksiin! ;)


22. maaliskuuta 2013

Visuaalista markkinointia


Vihjaisinkin tuossa edellisessä postauksessa jo tästä, mutta ajattelin nyt postata aiheesta vielä vähän paremmin. Olen siis aloittanut töiden ohella iltaopiskelut aikuiskoulutuspuolella, ja opiskelen visuaalista markkinointia. Opiskelua on takana nyt kaksi viikkoa, ja olen todella innoissani. :D

Kurssit on lähteneet pyörimään jo vuodenvaihteessa, ja viralliset hautkin missasin täysin, kun bongasin tämän koulutuksen vasta kuukausi takaperin. Yhteydenotto koululle ja opettajaan, haastattelu puhelimessa, käynti koululla, ja olin opiskelija. :) Pääsin mukaan vielä tässä vaiheessa, koska pohjaopintoina mulla on kuitenkin Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinöörin paperit ammattikorkeakoulusta, ja työkokemusta vaatekaupasta löytyy jo viiden vuoden ajalta, hakuehdot siis täyttyivät kohdallani ja kurssilla oli vielä tilaa, joten mukaan vain. :) Vähän on kiinni otettavaa, mutta hyvin olen päässyt mukaan.

Tällä hetkellä käyn siis visuaalisen makkinoinnin kurssia, joka on osa markkinointiviestinnän ammattitutkintoa. En vielä tiedä, käynkö vain tämän puolivuotisen kurssin, vai luenko koko tutkinnon. Koko tutkinto olisi sitten vielä vuosi lisää. Aika näyttää ja fiilis ratkaisee. :) Nyt tuntuu kuitenkin mukavalta!

Koulutus toteutuu niin, että lähiopiskelua Kauppaopistolla on yksi ilta viikossa, ja sen lisäksi on sitten etä- ja itseopiskelua. Koulutuksen sisältö kattaa muun muassa seuraavia aiheita: tilan hahmottaminen ja hyödyntäminen, visuaalisen suunnitelman laatiminen, tilan piirtäminen: pohja- ja julkisivupiirrokset sekä perspektiivikuvat, värit ja materiaalit, valaistus, messu- ja näyttelysuunnittelu, myymälätilan suunnittelu, tapahtuman suunnittelu, esillepanon ja näyteikkunan suunnittelu, suunnitelmien budjetointi sekä työhyvinvointi.

Niin paljon mielenkiintoisia aiheita, etten meinaa malttaa odottaa! Juuri tällaista oon halunnutkin vielä opiskella tämän amk-tutkintoni lisäksi.


Nyt ollaan piirtämässä tilojen pohjapiirroksia. Viime viikolla piirrettiin perspektiivi-kuvia, ja tehtiin tunnelmatauluja erilaisista sisustuksista.

Mood boardien eli tunnelmataulujen tekeminen oli amk:ssakin mun lempijuttujani, askartelijana rakastan tällaisia visuaalisia leikkaa-liimaa - tehtäviä. Jos läksynä on lukea iso kasa sisustus- ynnä muita lehtiä, ja leikellä niistä ihania kuvia, niin ei ole kauhean vastenmielisiä läksyjä, vai mitä? ;)

Mood boardit toimivat siis tunnelmatauluina, joilla esimerkiksi asiakkaalle esitellään tilaan sopivia erilaisia sisustusmahdollisuuksia. Mood boardit eivät ole siis valmiita sisustussuunnitelmia, vaan sellaisia fiilistelytauluja joilla haetaan haluttua tyyliä ja tunnelmaa, sekä esitellään ideoita.Tehtävänä oli valita kotoa yksi tila, ja tehdä siihen tilaan kolme erilaista mood boardia erilaisilla tyyleillä. Tilaksi valitsin keittiön/ruokailuhuoneen, ja alla kuvassa näkyvät valmiit mood boardini.

Ihania, mutta työläitä, tehtäviä. :) Toki paljon on kiinni itsestäkin, että kuinka paljon panostaa.

Tällä hetkellä aika tuntuu menevän joko töissä tai kouluhommissa, kun viiden työpäivän lisäksi olen yhden illan viikosta koulunpenkillä, ja lisäksi väännän sitten kotiläksyjä. :D No, ehkä tää opiskelukin tästä vähän ajan kuluttua vähän rutinoituu, ja aikaa jää taas paremmin muuhunkin.. :)

Kiva kuitenkin opiskella taas, ja tuntuu että olen taas uudella tavalla innostunut töistäkin, kun niihinkin saa vähän syvempää otetta tuon opiskelun kautta. :) Omille jutuille, kuten AICA designille on jäänyt hävettävän vähän aikaa ja panostusta viime aikoina, senkin kanssa täytyy skarpata kunhan nämä opiskelut alkavat rullata. On ollut vähän erilaista opiskella tällä kertaa töiden ohella, kun aina ennen asetelma on ollut käänteinen - opiskelut ovat olleet etusijalla ja niiden ohella olen käynyt sitten iltaisin ja viikonloppuisin töissä. Nyt tilanne on päinvastoin, mutta aika kivuttomasti on kyllä muutos sujunut. Onhan tuosta valmistumisesta vasta alle kaksi vuotta, joten opiskelutekniikat ei ole päässeet unohtumaan... :D

Olen innostunut, ja se on ihanaa! :D

20. maaliskuuta 2013

Arvottu!


Tulin vain pikaisesti ilmoittamaan kosmetiikkapaketin arvonnan voittajan.Voittaja-arvassa luki tällä kertaa...

liinu!

Onnea voittajalle!

Laitahan mulle sähköpostilla (annika.levanen@gmail.com) yhteystietosi niin nakkaan paketin postiin. :)


Ps. Tässä on nyt pari viikkoa pitänyt todella kiirettä, mutta yritän ehtiä huomenna vihdoin kirjoittelemaan vähän kuulumisiakin. Töiden lisäksi olen nimittäin aloittanut myös iltaopiskelut! Todella mielenkiintoista, mutta hommaa on kyllä riittänyt. Palataanpa aiheeseen paremmalla ajalla, nyt painun nimittäin nukkumaan... :)

17. maaliskuuta 2013

Kastekortti kummitytölle


Olin tänään sylikummina veljeni pienen tyttären kastejuhlassa. Ihana, tunnelmallinen kastejuhla olikin, ja tyttö sai niin kauniin nimen! Olivia Anna Sofia. <3

Kuva: Eveliina Erkkilä

Sylikummilla pukkasi heti alkuun vähän hikeä pintaan, kun tyttö availi vähän ääntään alkuvirren aikana, eikä tämä kummi oikein tiennyt että miten päin pientä sitten pitäisi tai miten sitä heijaisi, että saisi sen rauhoittumaan. :D Siihen syliin pikkuinen sitten kuitenkin pian nukahti, ja nukkuikin tyytyväisenä sitten koko tilaisuuden loppuun.

Olivia on ensimmäinen kummilapseni, ja oon kyllä innoissani tästä tärkeästä pestistä ja kunniatehtävästä. Tämä kummitäti pitää pikkuisen varmasti ainakin neuleissa, ja miettii jo että kuinka pienen kanssa voi alkaa opetella askartelua. :P

Halusin tietysti tehdä kummitytölle itse kastekortin, ja vaikka ensin ajattelin tehdä keltaisen tai jonkun muun värisen kortin, niin kyllähän siitä vaan vaaleanpunainen lipsahti tulemaan. :D

Taustan paperit on  stanssattu muotoon Go Kreaten kahdella erikokoisella kehysstanssilla, ja teksti on tehty tarrakirjoittimella ja leikattu muotoon. Lisänä nalle- tarra, vaaleanpunaista hohtavaa punchinellaa sekä puolihelmiä. Päällimmäinen taustapaperi on pilkkujen kohdalta kimaltelevaa, ja koko keskimmäinen osio kortista on nostettu taustasta vähän koholle 3D-tarrapaloilla.

Askartelin kastejuhlaan myös vähän koristeita, niistä lisää myöhemmin. :)

Psst. Huomenna arvon kosmetiikkapaketille voittajan... :)

12. maaliskuuta 2013

LivBox maaliskuu + arvonta!


Loppuviikolla tipahti postiluukusta kolmas LivBoxini. Tällä kertaa paketti sisälsi luonnonkosmetiikkaa, ja pakko myöntää, että itse olin tähänastisista paketeista vähiten innoissani tästä uusimmasta. En ollut pettynyt, mutta en erityisemmin innostunutkaan. Sinänsä pidän tosi paljon siitä ajatuksesta, että koko paketti oli luonnonkosmetiikkaa, mutta tällä kertaa tuotteet eivät vain kauheasti iskeneet.

 Paketista löytyi
  • Ziaja vuohenmaito- päivävoide
  • Burt's Bees Hand Salve- käsivoide
  • Ma Provence palashampoo
  • Primavera Inkivääri & Lime -suihkugeeli
  • Lavera Trend Sensitive Liquid Eyeliner - rajauskynä


Ensivaikutelma boksin avattuani oli että tässäkö tämä oli, vain yksi normaalikokoinen tuote ja muut näytekokoja, vaikkakin ihan reilun kokoisia näytekokoja.

Burt's Beesin käsivoide kiinnosti heti eniten, koska oon kuullut Burt's Beesin rasvoista kehuja, ja mähän oon käsirasvojen suurkuluttaja. Alkuun tuotteen huulirasvamainen koostumus tuntui vähän hassulta käsivoiteena, mutta hyvin levittyy ja rasva tuntuu varsin riittoisalta ja hoitavalta. Ja pakkauksesta ehdottomasti plussaa, ihana pieni peltirasia aika retrolla ulkomuodolla. Pienen kokonsa vuoksi tämä on ihan näppärä napata käsilaukkuun mukaan, joten tästä kyllä tykkään, vaikka pakko vielä sanoa että tuoksu onkin vähän ärtsy.

Toinen pakkauksen positiivinen yllätys oli Ziajan vuohenmaito- päivävoide. Oon kokeillut sitä nyt parina päivänä, ja varsin kivalta on vaikuttanut. Imeytyy nopeasti ja iho tuntuu pehmoiselta levityksen jälkeen. Tuskin tulee hankittua uutta tämän näytekoon loputtua, mutta tämä tulee varmasti käytettyä kuitenkin loppuun. Plussaa siitä että voide sisältää UV-suojan! Jotkut moittivat voiteen hajua, mutta minun nenääni tämä ei haise vuohelta, vaan ihan miellyttävältä. :D 

Palashampoo kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, mutta oon muutenkin tosi tarkka siitä millä shampoolla hiukseni pesen, joten tuskin tulee kokeiltua. Mun hiukset on sellaista laatua, että ne sähköistyvät herkästi ja ovat muutenkin vähän vaikeasti hallittavat, joten kun olen löytänyt hyvän shampoon niin siinä pysyn. :D Tuntuu turhalta avata pakkausta kokeillakseni tätä kerran tai kaksi, kun tiedän että palaisin sitten taas siihen tuttuun ja turvalliseen shampooseeni. Palashampoo ois varmasti kätevä johonkin patikkareissuille mukaan, jos sellaisia harrastaisi. :P Toisinsanoen kätevä tuote matkoille mukaan kun tiiviissä muodossa on puoli pullollista shampoota.


Laveran eyelineria oon ehtinyt kokeilla vasta kerran, mutta iha toimivalta tuntui. En ole mikään eyeliner- expertti, kun eyelineria tulee tosi harvoin käytettyä, mutta tämän käyttö tuntui ainakin helpolta pienen ja tarkan siveltimen ansiosta. Tämä jää siis omaan meikkipussiini. :)

Primaveran Inkivääri & Lime -suihkugeeli taas puolestaan jää multa kokeilematta, koska tuoksu ei minua miellytä. Tykkään kukkaisista, sporttisista ja raikkaista suihkugeeleistä, kun taas tämä on tuoksultaan mausteinen.

Tästä paketista itselle jää käyttöön siis Burt's Beesin käsivoide, Ziajan päivävoide sekä Laveran eyeliner. Kokonaiskuva maaliskuun boksista oli, että ihan kiva. Ei mikään huikea, mutta kun puolet tuotteista jää kuitenkin käyttöön niin kyllähän tässä plussan puolella ollaan.

Tulipa mieleeni, että kiinnostaisiko teitä lukijoita pieni arvonta? En kuitenkaan ota itselleni kokeiluun tuota palashampoota enkä suihkugeeliä, joten jos halukkaita löytyy niin voisin pistää ne arvottavaksi. :) Saisi joku teistä uudet tuotteet testiin!

Arvonnassa siis Ma Provencen palashampoo, joka on orgaaninen, hyvin vaahtoava palashampoo normaaleille hiuksille. Shampoo on tiivistetyssä muodossa, ja tämän palan pitäisi vastata noin puolta pullollista shampoota. Lisäksi Primaveran Inkivääri & Lime -suihkugeeli, joka on ihanteellinen normaalille ja kuivalle iholle.


Jos haluat osallistua näiden luonnonkosmetiikkatuotteiden arvontaan, hihkaise jotain tämän postauksen kommenttiboksiin, ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi. :) Arvon paketin halukkaiden kesken jo tämän viikon sunnuntaina, eli 17.3!

9. maaliskuuta 2013

Suklaata ja välineurheilua


Eilen mies toi illalla töistä tullessaan mulle naistenpäiväkukkia, ja suklaatakin vielä. En odota naistenpäivänä mitään lahjoja, mutta toki rakastan kukkia ja niistä aina ilahdun. :D Ja suklaastakin. :P

En oo kyllä ikinä ennen saanut tuollaista sydänsuklaarasiaa, joita romanttisissa leffoissa miehet aina kantaa naisilleen. Nyt sain! :D Ja on muuten tosi hyvää suklaata.

Tuo rasia on pahvia, ja niin söpö, että päätyy varmaan tyhjennyttyään joillekin askartelutarvikkeilleni säilytyspaikaksi.

Tänään meillä oli äärimmäisen harvinainen yhteinen lauantaivapaa miehen kanssa. En muista milloin tällainen sattuma olisi käynyt viimeksi, kun ollaan molemmat yleensä viikonloput töissä. Piipahdettiin sitten vähän kaupungilla, ja tulipas täydennettyä vähän urheiluvaatevalikoimaa.

Kokkolan Intersportissa on meneillään remonttimyynti, joten aika paljon urheiluvaatetta, kenkiä ym oli alennettu tosi hyvin prosentein. Intersportista löysinkin uuden urheilutopin (kuvassa purppuransävyinen), sekä uudet urheiluliivit (kuvassa turkoosit).

Tuo purppuransävyinen Reebokin toppi on aika hauska, alimmainen ihoa vasten tuleva kangas on todella napakkaa, ja päällimmäinen kerros kauniisti laskeutuvaa. Topissa mainostettiin sen olevan vartaloa muotoilevaa, ja kyllä kankaan napakkuuden takia siltä tuntuikin. Toppi tuntui kuitenkin todella mukavalta päällä, ei yhtään ahdistavalta, vaikka yleensä suosinkin löysän mallisia urheilupaitoja. :) Saas nähdä miltä ihan käytössä sitten tuntuu.

Energeticsin urheiluliivit mulla on ollut ennenkin, ja oon niistä tykännyt, joten nyt puoleen hintaan eli hurjalla 9 euron hinnalla oli pakko ostaa nuo ihanan turkoosit. Normaalisti kauhdun aina vaatteiden alta vilahtavia alusvaatteita, mutta urheiluliivit eivät mielestäni sinänsä ole alusvaatteet, joten ne saavat vähän vilahtaakin topin alta. Sehän näyttää vain toiselta topilta, mutta tuo kivasti lisää väriä treenivaatteisiin. :)Ostoskasassa päällimmäisenä näkyy vielä musta Adidaksen lyhythihainen t-paita, joka on tosi simppeli malliltaan. Se löytyi Prismasta myöskin puolen hinnan lapulla varustettuna, ja oonkin etsiskellyt mustaa teknistä materiaalia olevaa t-paitaa. Tekniset urheilupaidat on niin paljon mukavampia päällä urheillessa, kuin tavalliset puuvillaiset paidat, ettei paluuta muihin enää ole. Oon vasta muutaman vuoden käyttänyt ihan oikeita urheiluvaatteita sen sijaan, että vedin lenkille tai jumpalle päälle jonkun puuvillaisen t-paidan, mutta on niiden käyttömukavuudessa kyllä ihan hurja ero. Ei ole syyttä suotta kehitelty teknisiä materiaaleja... :D

Ja oon kyllä sen verran välineurheilija, et musta on paljon kivempi lähteä liikkumaankin kun mulla on siihen hyvät vaatteet ja hyvät välineet. :D

Ostin myös nopeampia sulkiakin, joita huomenna päästään testaamaan. Aiemmin käytiin kaverin kanssa vähän satunnaisesti pelaamassa sulkkista, mutta nyt ollaan vakiinnutettu pelailu sunnuntai-aamupäiviin. Sunnuntai on hyvä päivä pelailla, kun hallilla on aina tilaa, ja kaverin kanssa tulee samalla päiviteltyä aina viikon kuulumiset. Aamupäivän sulkapallomatsi antaa kummasti lisäenergiaa koko päivään, olo on paljon virkeämpi kun on aloittanut päivän liikunnalla. Tai sit suihkun jälkeen väsähtää loppupäiväksi sohvalle virkkaamaan, mutta sekin on jotenkin sallitumpaa kun on jo aiemmin käynyt hakemassa hien pintaan. :P

Mun oikea olkapää on vähän vihoitellut tässä muutamana päivänä, enkä tiedä mikä sen on saanut kipuilemaan. Tavalliset liikkeet sujuu normaalisti, mutta kättä enemmän nostaessa vihloo. Toivottavasti ei silti haittaa huomista peliä, täytyy muistaa vähän kuulostella olkapään tuntoja ettei mene pahemmaksi... :)

Energistä ensi viikkoa!

8. maaliskuuta 2013

Talvilomaviikon kuulumisia


Talvilomani on mennyt aika vaihtelevissa tunnelmissa. Toisaalta on ollut paljon puuhaa, mutta toisaalta myös todella laiskoja päiviä. :D

Leipurinnyöriä ja kuviopapereista leikattuja viirejä, näistä tulee viirinauhoja

Alkuviikolla hammaslääkärikäynnin jälkeen iski kaamea hammassärky, joka vei päiväksi petiin kun mikään määrä buranaa ja panadolia ei auttanut, eikä edes jääpussi poskella. Ihmeellinen juttu, sillä mitään hammassärkyä ennen hammaslääkärissä käyntiä ei ollut, vaan hammaslääkäri vain korjaili osittain irronneen paikan. Kotona sitten alkoi jyskyttää, ja loppupäivä olikin tuskainen. Onneksi hammassärky yön aikana kuitenkin hellitti, eikä uutta käyntiä tarvinnut tehdä.

Talvilomallahan kuuluisi tietysti hiihtää, luistella ja käydä uimassa uimahallissa. Mitään noista en kuitenkaan ole ainakaan vielä tehnyt. Sen sijaan on otettu kaverin kanssa sulkapallomatsia, ja käyty toisen kaverin kanssa kokeilemassa tanssillista jumppaa, jossa kävi ne perinteiset eli pyörin aina väärään suuntaan tai nostin kättä kun olisi pitänyt hypätä. Tuolla jumpassa oli ilmeisesti vedetty samaa koreografiaa koko alkukevät, joten ohjaaja ei juurikaan liikkeitä näyttänyt vaan vedettiin vaan suoraan läpi. No, eihän siinä oikein mukaan päässyt. :D  Ens kerralla valitaan ehkä joku toinen jumppa.

Granaattiomenaa, nam!

Olen tottakai osan talvilomastani käyttänyt myös kutomiseen, virkkaamiseen ja askarteluun. Ommellakin pitäisi, kun olen mennyt sellaista lupailemaan, mutta vielä ei ole iskenyt yhtään ompeluinspiraatio. Missähän se luuraa ja miten siitä saisi taas kiinni?

Oon yrittänyt opetella myös käyttämään uutta kameraa. Monen vuoden haaveilun jälkeen haaveesta tuli totta, ja ostettiin vihdoin järkkäri! Vähän niinkuin yhteiseksi synttärilahjaksi itsellemme. Ja oon siihen ihan rakastunut, vaikka opettelu onkin vasta alussa.
Lomalla on myös aikaa lukea, iltaisin voi lukea vähän pidempään kun ei tarvitse niin tarkkaan vilkuilla kelloa, ja aamullakin on aikaa lukea muutama sivu. Oon ahminut koko viikon synttärilahjaksi saamaani kirjaa, ihana lukea vaihteeksi ihan puhtaasti hyväntuulista ja hauskaa kirjaa. Sophie Kinsellat uppoaa mulle aina takuuvarmasti, ja olikin suuri yllätys kun paketista paljastui uusi Kinsellan kirja. En itse edes tiennyt Kinsellalta ilmestyneen uutta kirjaa, mutta mies oli ollut silmät tarkkana kirjakaupassa. Täydellinen yllätys, ja takuuvarmaa viihdettä!

Oon tänään myös tehnyt viikkosiivoja. En mitenkään suurennuslasin kanssa, vaan vähän sellaisia perussiivoja, ja rauhalliseen lomatahtiin. :D Eli kesken on vieläkin.

Ruokaostoksilla Prismassa kipaisin ostamaan samalla käsisaippuaa, ja valitsin tietysti hienoimman pullon mikä rivistä löytyi. :D


Ihanaa, ylellistä, kookosmaitoa sisältävää käsisaippuaa. Ihana tuoksu ja niin kaunis ja tyylikäs pakkaus!Oon uudesta kamerasta niin innostunut, että täällä on kuvailtu vähän vaikka mitä. :D Mutta ihan oikeasti, vaikken kameran säätöjä vielä kauheasti osaa käyttääkään, on ero vanhaan pokkariini iha huima! Pokkarini on varsin kelpo peruskamera, jolla saa hyviä yleiskuvia, mutta lähikuvien kanssa olen tuskaillut alusta asti. Ja blogini huomioon ottaen, enitenhän otan juuri lähikuvia. :D Eläköön siis uusi aika, blogi tulee varmaan täyttymään turhanpäiväisistä lähikuvista lähiaikoina!

Ps. Ihanaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille!

4. maaliskuuta 2013

Harmaata pukkaa


Olis varmaan aika jo postata kuvat sukista, jotka ovat kuitenkin olleet jo yli kuukauden valmiina ja käytössä.. :D

Tein siis miehelleni villasukat, joille väritoiveena oli harmaa. :D Vähän ankeaa omasta mielestäni, mutta toteutin tottakai toiveen.
Perussukat omasta päästä, varsi tummaa harmaata ja teräosa keskiharmaata. Lankana seiskaveikkaa.

Kuvista vielä pakko mainita että sukkien kuvaushetki oli aika hulvaton. :D Yritä siinä nyt sitten opastaa miestä seisomaan edustavasti, eikä jalat lättänänä. Lopulta saatiin ihan hyviä kuvia, parhaana tuo postauksen ensimmäisen kuvan poseeraus, joka oli miehen ideoima. :D Voihan niitä sukkia kuvata noinkin!

3. maaliskuuta 2013

Kolmen kakun viikko


Viime viikko oli mukava mutta raskas. Töissä oli aika raskasta kun useiden sairastapausten vuoksi meitä töissäolijoita oli todella vähän, työvuoroihin tuli paljon muutoksia ja viikko tuntui kyllä pitkältä... :D Töiden lisäksi alkuviikon illat meni kotia siivoten sekä leipoen, ja sitten vietettiinkin neljänä iltana peräkkäin synttäreitä. :D Meillä kun on miehen kanssa synttärit parin päivän välein, ja molempien vanhemmat sekä mun siskoni kävivät sitten synttäreitä kahvittelemassa. Kakkujakin leivoin viime viikolla kolme, kun töihinkin vein syntymäpäiväkseni kakun. Mulla kun pärähti mittariin jo 25 vuotta. Mitään juhlia en pitänyt, vaikka aiemmin vähän jo harkitsin kavereidenkin kutsumista kakulle ja skumpalle. Monella kuitenkin tuntui olevan jo muita suunnitelmia viikonlopulle, ja lopulta itsestäkin parhaalta vaihtoehdolta tuntui ilta miehen kanssa kahdestaan kotisohvalla. Ollaan varmaan jo niin aikuisia. :P

Kakkujen teossa oli tosin kiireen keskellä pakko vähän oikaista, ja ostin kahteen kakkuun valmiin torttupohjan kaupasta. En ole juuri käyttänyt noita valmispohjia, joten olin positiivisesti yllättynyt pohjan maukkaudesta. Tein siis kaksi kertaa tätä samaa yläkuvassa olevaa kakkua, suklaa-banaani-tiramisutorttua.

Ohjeen kakkuun löysin Valion Tiramisu-rahkan pakkauksesta, mutta muokkasin sitä hieman suklaisemmaksi sekä laitoin reilusti enemmän myös banaania. Tässä alla oma, muokattu versioni.

Suklainen banaani-tiramisutorttu

2 munan torttupohja tai kaupan valmis torttupohja

Kostutukseen
n. 1 dl maitoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 prk (2,5 dl) valmista valion suklaakermaa (tai purkki tavallista kermaa ja joukkoon sulatettu 100 g tummaa suklaata)
1 prk (200 g) Valion tiramisu-rahkaa
2 banaania
1 rkl sokeria

Koristeluun
Reilusti suklaarouhetta (tumma suklaa)

Mausta maito sokereilla, ja kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta. Vaahdota valmis suklaakerma, tai valmista suklaakerma kermasta ja tummasta suklaasta. Lisää rahka sekä sokeri. Levitä puolet moussesta torttupohjan päälle, ja siivuta banaanit ohuiksi siivuiksi moussen päälle. Ripottele banaanien päälle osa suklaarouheesta, ja lusikoi seuraavaksi vielä loppu mousse kakulle. Koristele vielä reilulla määrällä suklaarouhetta.

Tämä kakku valmistui kyllä nopeasti, ja todella vähistä tarvikkeista. Tässä voisi siis olla hyvä hätä-vierasvara, joka syntyy nopeasti yllätysvieraille. :) Tällaisen kakun tein siis Timolle syntymäpäiväksi, ja sitten toisen tein ja vein eilen töihin työkavereilleni omana syntymäpäivänäni, yhdistetyksi synttäri- ja lomakakuksi, mulla on nimittäin ensi viikko talvilomaa. :)

Timon vanhempien vierailua varten tein sitten juustokakun. Tein uuden version Amerikkalaisesta suklaa-juustokakusta, jollaista olen tehnyt kerran aiemminkin. Tein tälläkin kertaa kakun puolikkaalla ohjeella pieneen vuokaan, joten kakku olikin ehtinyt jo huveta aika pieneksi ennenkuin ehdin sitä kuvaamaan. Tällä kertaa kuvia siis vain kakkupalasta. :P

Tällä kertaa laitoin kahvia vähemmän kuin viimeksi, ja kakusta tulikin puhtaasti suklainen. Minttu-dominoista tehty pohja toimi hyvin, ja toi kakkuun hyvin minttuista makua. Päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta, joka sopikin kakkuun kyllä hyvin.

Kakun rakenne oli ihanan pehmeä ja moussemainen, eikä ollenkaan liian makea vaikka suklainen olikin.


Kukistakin on saatu viime viikolla nauttia....

Rakastan tulppaaneja, ja nyt niitä on ollut maljakoissa monessa värissä! :D Vaaleimman punaiset jo nuupahtivat, mutta kaksi muuta kimppua ovat täydessä terässä edelleen.


Nyt mulla alkaa siis viikon talviloma, ihanaa! Mitään reissusuunnitelmia ei ole, mutta muuten kyllä on monenlaista hommaa mitä olen jemmannut talvilomaa varten. Täytyy vaan nyt muistaa pitää tehtävälistat kuitenkin lyhyinä ja ihan vaan nauttiakin. :)

Ihanaa viikkoa!