30. heinäkuuta 2011

Raitaa, kukkia ja kimallusta

Tällä viikolla p*skarteluhaasteessa haasteena oli bingo. Itse toteutin kortin bingorivillä raita-kukka-kimallus.Tässä kortissa on käytetty jämäpapereita, promarkereilla väritettyä WOJ- leimakuvaa, piirrettyjä ompeleita, sydännuppineulaa, tarrakirjaimia, silkkinauhaa, kukkia, kimalleliimaa ja puolihelmiä. :)

28. heinäkuuta 2011

Pikkuisille

Tein tilauksesta pari vauva-korttia.Mulla oli pari tuollaista vauva-kortteihin sopivaa kiiltokuvaa. Lisäksi vähän pitsiteippejä, timantteja ja tarrakirjaimia, jotka päällystin kimalleliimalla. :)

26. heinäkuuta 2011

P*skarteluhaaste #100 - Omannäköinen kortti


Haasteena oli tehdä omannäköinen kortti. Mun tyyliä on tällaiset simppelit kortit, joissa ei ole liikaa elementtejä. Leimakuvat ja niiden väritys on ehdottomasti mun juttuja joista tykkään, samoin piirretyt ompeleet ja puolihelmet tai timantit, niitä löytyy melkein kaikista korteistani.. :D Tykkään myös tehdä värikkäitä ja iloisia kortteja, eli eiköhän tämäkin kortti aika mun näköinen ole.

22. heinäkuuta 2011

Asuntomessut

Tänään käytiin Timon kanssa asuntomessuilla ihastelemassa ja haaveilemassa, vaikkei mikään rakentaminen tai edes remppaaminen ole ajankohtaista, kun vuokralla asutaan. Sisustukset ja tilaratkaisut on kuitenkin tosi mielenkiintoisia, ja ainahan voi haaveilla että sitten kun... :)

Messuilla oli tosi hienoja taloja, tosi upeita sisustuksia ja toimivia ratkaisuja, mutta toki löytyi sellaisiakin kohteita jotka ei olleet meidän makuun. Kuvia räpsein innokkaasti siihen asti että kamerasta loppui akku... :D Tässä nyt kuitenkin otteita messuilta kollaasien muodossa, ja voin varoittaa heti etukäteen että kuvia on luvassa ihan reippaalla kädellä.. :D Kollaaseihin on koottu vain otteita, enkä jaksa eritellä kohteita erikseen että mikä on mistäkin talosta, olisi aika kova homma.. Joten nää saa luvan toimia nyt tällaisinä koosteina vain. :) (Kollaasit kannattaa klikata isommiksi että pikkukuvat näkyy!)

Yksi suurimmista yksittäisistä syistä miksi oon odottanut messuja niin kovasti, on se että Anna on tehnyt sinne upeita juttuja kahteen kohteeseen. Oli kiva päästä näkemään tuotteet vielä valmiissa ympäristössään, sen lisäksi että oon istunut kahvikupponen kädessä seuraamassa noiden tuotteiden valmistumista. Ja mahtavalta näytti!


Ja seuraavassa vähän otteita muutamista hienoista olohuoneista. Tykkään varsinkin tuosta missä on iso valkoinen sohva.


Tässä vähän makuuhuoneita jotka jotenkin ihastutti. Osa on vähän liian ylellisiä sellaisinaan, ja osa vähän liian maalaisromanttisia, mutta näissä kaikissa on jotain elementtejä joista tykkään. :) Tuo keskimmäisen kuvan pääty on tosi hauskan näköinen, ja oikean alakulman makuuhuoneessa ihastutti lähinnä neulottu viltti. Neulottuja vilttejä näkyi muutenkin paljon, mikä lämmitti käsityönharrastajan sydäntä. :P Vähän hämmästytti tuo värimaailmojen samanlaisuus, tuntui että suuri osa makuuhuoneista oli värimaailmaltaan valko-beige-mustia.


Kaj Stenvallin taulujen mukaan sisustettu kohde kiinnosti jo valmiiksi. Idea on hauska, ja meidän seiniltä löytyy aika monta Stenvallia julistetaulua.


Ruokailutiloista ja keittiöistä seuraavat herättivät ihastusta. Mainita täytyy ainakin vasemman yläkulman ruokapöydän yllä oleva lappu-lamppu, joka on tosi hauska yksityiskohta.


Yksi ennakkoon kiinnostaviksi merkkaamistani kohteista oli Paola Suhosen sisustama kerrostalokaksio. Kohde poikkesi vähän muista messukohteista, ja siitä löytyikin hauskoja juttuja, esimerkiksi virkatut ankkurityynyt, oksilla päällystetyt kaapit ja myrskylyhdyistä tehty valaisin.


Parvekkeitakin tuli ihailtua, ja voi kun meidänkin parvekkeelle saisi tuollaisen sohvaryhmän!


Aika monista messukohteista löytyi seinämaalauksia tai valokuvatapetteja. Suurimmiksi suosikeiksi nousi olohuoneen seinän iso pyörremäinen kuviointi, ja keskimmäisessä pikkukuvassa näkyvä karttamaalaus.


Tekstiili- ja vaatetusalan ihmisenä kiinnitin paljon huomiota tekstiileihin, ja huomasin että tekstiileissä näkyi aika monenlaisia hauskoja pintoja. Esimerkiksi koristetyynyjä näkyi paljon erilaisin laskoksin, vekein ynnä muin pintakuvioin. Samoin tosi monessa kohteessa oli neulottuja ja virkattuja vilttejä ja koreja, ja yhdestä kohteesta bongasin virkatun vessanmaton, ja toisesta virkatun seinäkellon. :)

Messuille kannattaa ehdottomasti mennä käymään jos mahdollista. Vaikka jotkut jutut näyttikin toistuvan kohteesta toiseen, löytyi tosi erilaisia kohteita ja niitä uusia, luoviakin juttuja. :)

17. heinäkuuta 2011

Mansikoita ja maalia

Viime viikonlopun vieraille tarjottiin mansikkakakkua. Kiireiden takia en ehtinyt leipoa kakkupohjaa, joten fuskasin ja ostin sen valmiina, mutta hyvin silti maistui. :) Kakkupohja on kostutettu maidolla ja sen päälle on levitelty mansikkahilloa. Mansikkahillon päällä on sitten kermavaahtoa, jonka seassa on paloteltua marenkia, ja lopuksi päällinen on täytetty mansikoilla. Raikasta ja hyvää. :)


Tuunattiin myös tuoli tuossa pari viikkoa sitten, ja toimeen ryhdyttiin tietysti niin kiireellä että "ennen"-kuvat jäi ottamatta. :D Tuoli kuitenkin alkuperäiskuosissaan oli keskiruskeaa nahkaa valkoisilla tereillä, ja valkoiseksi maalatuilla jaloilla. Nahkapäällykseen oli tullut niin reikiä kuin sellaisia tahrojakin jotka eivät puhdistamalla lähteneet, ja tuolin jaloista maali oli kulunut. Tuolin jalat spreijattiin hopeisella maalilla jo aiemmin, ja nyt päällystettiin tuoli uusiksi kaapin kätköistä löytyneellä ruutukankaalla.


Nyt on vielä pari viikkoa tiivistä työntekoa edessä, ja sitten koittaakin mun eka ihan oikea (palkallinen) kesäloma. :) Sitä odotellessa!

15. heinäkuuta 2011

Ruutua ja kukkaa

Kortit miehille on vaikeita tehtäviä, tuntuu ettei ole tarvikkeita tai mitään miehekkäitä papereitakaan juurikaan, joten korttien tekeminen miehille tuottaa aina vähän hankaluuksia.

Tällä kertaa kortti miehelle valmistui kuitenkin aika kivuttomasti. BasicGreyn marjolaine-paperikon paperit on väreiltään niin neutraaleja vihreä- ja sinisävytteisiä, että ne käy hyvin sekä naisten että miesten kortteihin.


Paperit ei kaivanneet lisäksi enää muuta kuin tähti-haaraniitin ja tarrakirjaimet. :) Hassua että jotenkin monesti vierastan kukkapapereita miesten korteissa, mutta tää paperi ei oo yhtään hempeä tai liian kukkainen, joten tämä sopi mielestäni hyvin.

11. heinäkuuta 2011

Seikkailu


Käytiin lauantai-iltana tyttöjen kanssa seikkailemassa. Seikkailua oli lähteä sateella ajelemaan ympäriinsä ja tutustumaan hienoihin paikkoihin.
Joskus spontaanit miniretket on niitä parhaita.

P*skarteluhaaste #98 - Luonnos

Pitkästä aikaa ehdin osallistumaan korttihaasteeseenkin. :) Tällä viikolla p*askarteluhaasteessa askarreltiin luonnoksen pohjalta.


Kortista tuli aika tyttömäinen ja värimaailmakin on aika hempeä. Greeting farmin leimakuva on väritetty promarkereilla ja kuva on kohotettu taustasta tarrapaloilla. Lisänä Tiimarista ostettu huopakukka ja puolihelmiä.

9. heinäkuuta 2011

Aurinkoa ukkosmyrskyn edellä


Eilen kävin ekaa kertaa tälle kesälle rannalla ottamassa vähän aurinkoa. En  mä siellä yksin viihtyny ku puolitoista tuntia, se on mulle jo aika maksimi jonka jaksan maata paikallani.. :)


Rantalukemisena mukana oli MeNaiset ja deko. Deko on luettu jo ihan hiirenkorville asuntomessuliitteen takia, on kiva bongailla talojen maistiaiskuvista kivoja yksityiskohtia ja arvailla miltä talo kokonaisuudessaan tulee näyttämään. On myös hauska bongailla eri kohteista yhtäläisyyksiä; tiettyjä esineitä, huonekaluja ja trendejä jotka näyttää toistuvan useissa kohteissa. :) Ja pakko mainostaa vielä mahtavaa Annaa, jonka kierrätysvalaisimia  ja muita sisustustuotteita löytyy kahdesta kohteesta! Ihan huippu juttu! :)


Lakkasin eilen kynnetkin kesäkuosiin, varpaisiin vadelmanpunaista ja sormiin nudea. Tuo nude on ihan mahtava, mutta näyttäisi varmasti vielä paremmalta rusketuksen kaverina ;) Itsehän oon tummasta tukasta ja ruskeista silmistäni huolimatta sitä suomalaista vaalea ihotyyppiä, johon ei vaan väri meinaa tarttua sitten millään... tai jos tarttuukin niin se väri on sitten yleensä punertava. ;) Tänä kesänä en kylläkään oo vielä palanut, siitä kiitos kuuluu varmasti beetakaroteenikapseleille joiden syömisen aloitin keväällä. (Ja kyllä, käytän auringossa suojakertoimia, mutta edellisinä kesinä on silti punainen iho yllättänyt.) Vielä ne eivät ole taikoneet hipiääni ruskeaksi, mutta oon tyytyväinen jo pelkästään palamattomuuteenkin. :)

Pakko myös suositella tuota Trindin kynsinauhabalsamia. Oma pulloni on vuosia vanha, joten nykyään pullo näyttää vähän eriltä, mutta edelleen tuota saa kaupoista. Tuo on aivan loistotuote, pehmentää kynsinauhat heti, ja viimeistelee kesäkädet paljon kauniimmiksi hetkessä.Vielä toistaiseksi täällä paistaa aurinko, mutta vähän jo kauhulla odottelen että saapuuko se luvattu ukkosmyrsky tänne tänään!

8. heinäkuuta 2011

Löhöpaikka

Meillä on parvekkella isot lattiatyynyt joihin oon ommellut päälliset, ja ne on kyllä aivan loistavat. Tulee aika makiat päiväunet kun töiden jälkeen kellahtaa hetkeksi parvekkelle noiden päälle.. ;)


Tässä yhtenä iltana hurautin sitten vielä tuollaiset pikkutyynyt. Aurinkotuolissa on paljon mukavampi lueskella kun niskan taakse saa tyynyn. :) Tuo raidallinen kangas on vanhasta isosta koristetyynystä, ja sisätyynyt on tehty halkaisemalla mykkyräiseksi mennyt nukkumatyyny kahtia, lisäämällä vanua ja ompelemalla taas kiinni, ja tuli kuin uudet. :)


Pitää olla mukavia löhöpaikkoja että muistaa löhöillä välillä!

5. heinäkuuta 2011

Vihertää

Välikatsaus parvekkeelle jossa jo vihertää ihan kivasti.. :)Rucola on kasvanut hyvin, mutta jostain syystä sitruunamelissa edistyy vähän hitaasti.. :D Kyllä sekin kuitenkin vihertää, joten odotellaan vielä.Kurkussa on yksi parikymmentäsenttinen kurkku kasvamassa, sekä pieniä alkuja.. :) Ja tomaatissakin on pari raakiletta.


Orvokkikin on herännyt uuteen eloon. Se jo kerran säikähti auringonpaahdetta niin että kuivahti, mutta kun otin sen amppelista pois varjoisampaan paikkaan ni se virkistyi. :)


Oon pitkästä aikaa kaivanut esiin taas vanhan hardanger-liinani ja jatkanut sitä eteenpäin.. Saa nähdä montako vuotta tuo vielä ottaa ennen valmistumista, mutta mikäs kiire tässä.


 Mukavaa viikkoa!

3. heinäkuuta 2011

Venevajat

On ollut kiireitä töissä, paljon kivoja kyläilijöitä ja niin paljon tekemistä ettei blogia ole ehtinyt päivittää. Kesäkuu hurahti ohi niin että hädin tuskin ehdin tajuamaan kesän jo alkaneen, ja nyt onkin jo heinäkuu.. :D

Käytiin siskon kanssa kävelemässä ja samalla kuvailemassa kauniita venevajoja.

Kohta näilläkin poluilla kulkee varmasti monta jalkaparia enemmän, kun asuntomessut avaa ovensa Kokkolassa.. :) Innolla odotan sitä, miten paljon elämää Kokkolaan tulee messujen myötä, ja vielä suuremmalla innolla odotan että pääsen messutaloihin kurkistelemaan kaikkea ihanaa ja innovatiivista. Onko lukijoissa messuille tulijoita? :)