27. marraskuuta 2022

Adventtisukat 2022 - osa 1

Hyvää ensimmäistä adventtia! :) 

Edellisessä postauksessa eilen kerroin vähän alkutietoja projektille, joten se kannattaa lukaista ensin läpi jos et vielä ole lukenut. :) 

Tämän vuoden Adventtisukat ovat siis naisten kirjoneulesukat, jotka neulotaan Novitan 7 veljestä -langasta (tai vastaavan paksuisesta langasta) kolmella värillä. Käyttämäni puikkokoko on 3,5 - mutta jos käsialasi on kovin tiukka tai löysä niin valitse toki puikot oman käsialasi mukaan. Sukkien jalkaterän pituutta on helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi, mutta myös leveyden säätäminen onnistuu. Suunnittelin tänäkin vuonna sukat niin, että kokoa on erityisen helppo säätää halutuksi, sillä kaikki kuviot ovat jaollisia neljällä silmukalla. :) Eli lisäämällä tai vähentämällä 4 tai vaikka 8 silmukkaa voit säätää sukkia paljonkin pienemmiksi tai isommiksi, ja kuviot silti täsmäävät. Pituuden säätö puolestaan onnistuu jättämällä jotain kuviokerroksia pois tai neulomalla jotain kuviokerroksia kaksi kertaa. Soveltaa siis tottakai saa, tärkeintä on neulomisen ilo. Tämä ei ole tiukkapipoista hommaa! :) Yksi hyvä kikka sukkien koon suurentamiseen on myös vaihtaa puikot puoli numeroa isompiin, eli neuloa numeron 4,0 puikoilla.
Adventtisukat 2022 - osa 1


Ohje: Luo 52 silmukkaa, ja neulo 2 o 2 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen neulo vielä yksi kerros sileää päävärillä, ja 
aloita sitten kuviokerrosten neulominen sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaavioita luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt. Kaavion voi suurentaa klikkaamalla sitä. Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, jätä työ odottamaan - jatketaan vartta vielä ensi viikolla. :)


Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää, niin neuvoa saa tottakai kysyä! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookissa sekä instassa heti kun ehdin. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa tai ruutupiirroksissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :) Yksi hyvä vinkki on venyttää silmukoita hieman puikolla aina jokaisen puikon neulottuasi, etteivät lankajuoksut jää kiristämään.
- Sukkia kannattaa välissä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi tai sukista on tulossa muuten väärän kokoiset.


Yksi hauskimpia juttuja näissä Adventtineulonnoissa minun näkökulmastani on yhteisöllisyys ja teidän Adventtisukkienne etenemisen seuraaminen, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2022 ja #sweetthingsadventtisukat2022, ja minua (@annikalevanen) saa mieluusti myös tägätä instakuviinne ja instastooreihinne koskien näitä sukkia  - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne, ja voin myös jakaa stoorejanne aiheesta! :) 

Neulomisen iloa, ja ihanaa joulun odotuksen aikaa! Tervetuloa mukaan neulomaan yhdessä Adventtisukkia 2022! :) Aivan mahtavaa, että mukana on monia sellaisia neulojia jotka ovat olleet mukana jo kaikissa kuudessa aiemmassakin adventtineulonnassani, ja yhtä mahtavaa on se että joka vuosi mukaan löytää myös aivan uusia neulojia! <3 

26. marraskuuta 2022

Huomenna se taas alkaa - Adventtisukkien yhteisneulonta!

Uskomatonta että taas on vuosi hurahtanut, ja on taas yhteisneulonnan aika! Seitsemättä kertaa jo, aikamoista. :) Ja hauskaa on se, että olen kuullut tämän olevan monelle jo odotettu perinne. <3 


Rehellisesti mulla on ollut ihan hirvittävän kiireinen syksy, ja hetken aikaa piti pohtia että riittääkö mulla aika ja resurssit tähän tänä vuonna - mutta vaan hetken, sillä äkkiä totesin että en vaan voi jättää väliin kun tämä olis jo seitsemäs vuosi putkeen. Ja mulle on tullut kyselyjä viesteillä jo viime vuoden neulonnasta asti että tuleehan tämä taas tänä vuonna. :D Joten kyllä me taas yhdessä neulotaan! <3 


Nyt vähän ennakkoinfoa siitä, miten tämä homma toimii. :)

Ohje on Novitan 7 veljestä langalle tai vastaavalle paksuudelle, koska se on helposti kaikkien saatavilla ja monille tuttu neulottava. Itse valitsin sukkiini kuvan kolme väriä; piparkakun ruskean (värikoodi 691 turve), valkoisen (värikoodi 011 valkoinen) ja hiekan (värikoodi 060 hiekka). Voit valita myös mitkä tahansa muut värit, kunhan otat huomioon riittävän sävyeron jotta kuviot erottuvat. Värien valinta on siis vapaa, ja yksi hauskuus näissä yhteisneulonnoissa on myös seurata muiden ihania väriyhdistelmiä. :) 

Tälläkin kertaa suunnittelin kuviot siten, että kokoa on tosi helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kaikki kuviot ovat nimittäin jaollisia neljällä silmukalla, joten halutessaan pienempää tai isompaa voi vain lisätä tai vähentää neljä tai vaikka kahdeksankin silmukkaa. Mulle tärkeää näissä yhteineulonnoissa on matalan kynnyksen ohjeet, eli pyrin tekemään helppoja mutta silti näyttäviä kuvioita. Lankajuoksut ovat lyhyitä, joten neulomaan voi lähteä vaikka kirjoneuleet eivät olisi ennestään tuttuja. Pääasiassa neulotaan aina kahta väriä kerrallaan, mutta jokunen kerros on sellaisia joissa on mukana kaikki kolme väriä - ne ovat kuitenkin helppoja kuvioita joten ei hätää. 

Ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä tulee siis naisten sukat noin kokoa 39, mutta vaikka aikataulusyistä en ole ehtinyt ohjetta kirjoittaa useampaan kokoon niin koon säätäminen on helppoa. 

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä ohjeen pätkästä valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän linkkiä sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen äärelle perheen aamutoimilta.)

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyy täältätäältätäältätäältä, ja täältä sekä Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka vaatii vielä harjoitusta tai on ihan uusi juttu, niin kannattaa lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen. 

Huomenna siis aloitetaan! :)