30. elokuuta 2020

Metsä sisällä

 Kaupallisessa yhteistyössä Photowall

 

Sain keväällä yhteydenoton ruotsalaisesta Photowall- yrityksestä, ja ehdotuksen yhteistyöstä. Photowall oli minulle jo aiemmin netistä tuttu; olin ihaillut heidän tapettejaan ja taulujaan, mutta en ollut koskaan vielä tilannut heiltä mitään. 

Photowall valmistaa tapetteja, canvas-tauluja, kehystettyjä kuvia ja julisteita, ja valikoimaa on valtavasti. Kaikkia näitä tuotteita voi myös teettää omasta kuvasta.

Oli heti selvää, että lähden mukaan tähän kiinnostavaan yhteistyöhön, sillä se sekä sopi blogin aihepiiriin että sai minut innostumaan - mutta valtavan valikoiman edessä iskikin valinnanvaikeus. Vaihtoehtoja sekä tauluihin että tapetteihin on photowallilla tuhansittain, joten selailin sivuja viikkotolkulla enkä osannut päättää mitä haluaisin. Olisin toisaalta halunnut tapetoida meidän makkariin sängyn takana olevan tehosteseinän uusiksi, mutta koska tuo seinän tapetti on vielä sekä hyväkuntoinen että silmäämiellyttävä niin en nähnyt järkeväksi vaihtaa siihen tapettia. Juliuksen huoneessa sen sijaan kaksi vuotta sitten maalaamani tehosteseinä oli saanut jo aika pahasti osumaa leikeistä, joten se seinä oli järkevin valinta tapetoitavaksi. Vaikka upeat valokuvatapetit kiehtoivat, minua myös pelotti miten niiden kohdistaminen ja tapetointi onnistuisi, joten harkitsin myös valitsevani canvastaulun tapetin sijaan ettei vain möhlittäisi tapetointia. Onneksi kuitenkin uskalsin valita tapetin, sillä tapetointi oli helppoa ja lopputulos on kyllä aivan mielettömän hieno! 

Vaikka tapetoinnin kohteeksi valikoituikin lasten huone, en halunnut lapsekasta tapettia, sillä realistisesti emme varmaan tässä asunnossa asu itse enää vuosia. Halusimme siis aihealueeltaan neutraalin tapetin joka sopisi lastenhuoneen lisäksi myös esimerkiksi työhuoneeseen. Selailin erilaisia maisema-, viidakko- & metsäaiheita, ja tallentelin suosikeiksi varmaan parikymmentä vaihtoehtoa, joista osa rajautui lopulta pois huoneen pienen koon vuoksi (alle 8 neliötä)  jolloin tapetin kuva olisi rajautunut harmillisesti. Viimeisimpiä vaihtoehtoja näytettiin myös sitten lapselle, ja kysyttiin varovaisesti mielipidettä - ja hänhän innostui metsäseinästä ihan täysin. :) 

Mieluisinta tekemistä meidän neljävuotiaalle on metsäretket, joten nyt voi olla vähän kuin metsäretkellä omassa huoneessakin. :) 

Ennen tapetointia huone näytti siis tältä. Tapetoitavan seinän koko oli suunnilleen 260x260 cm.


Kun olimme valinneet tapetin, oli sivustolla helppo valita haluamansa tarkka kohta tapetista omien seinämittojen mukaan, sillä kuvaa pystyi mallailemaan oman seinän mitoille ja testailemaan eri kohtia. Tapettilaatuja oli valittavana kahta erilaista, joista meille tuli Premium. Tuo Premium-laatuinen tapetti on tosi laadukkaan ja vahvan tuntuista, ja tapetointi oli helppoa koska tapetti oli ihanan jämäkkää. Oon joskus tapetoinnut myös ohutta tapettia, ja tämä oli kyllä siihen verrattuna paljon helpompaa. Tapetti saapui kotiin pari päivää tilauksen jälkeen, tosi hyvin pakattuna. Tapetti oli yhdellä rullalla, mutta vuodat hyvin merkittyinä, joten tapetointivaiheessa ei tarvinnut itse enää mittailla mitään vaan vuodat sai vain leikata merkkiviivoja pitkin. Tapetin mukana tuli myös tapettiliima jauheena, ja me saimme tapetin mukana myös tapettitarvikepakkauksen, joka sisälsi tarvittavat välineet tapetointiin. Me tapetoitiin seinä yhtenä myöhäisiltana viime viikonloppuna, kun lapset oli saatu nukkumaan. Kaksivuotias ja neljävuotias tapetointiassareina ei olis välttämättä meidän hermot riittäneet kohdistamisiin, joten haluttiin tapetointirauha niin että lapset nukkui. :D Meillä meni koko tapetointiurakkaan nelisen tuntia ilman taukoja, mutta tää oli meidän eka yhdessä tapetoimamme seinä - itse oon tapetoinut lapsuudenkodissa huoneeni seinää teininä, mutta mies ei ollut tapetoinut koskaan ennen. Kohdistamiset jännitti etukäteen, mutta se olikin yllättävän helppoa ja onnistui hyvin. Tarkkuutta se toki vaati, mutta uskon että hommaa helpotti sekin että tapettiliima levitettiin seinään eikä tapettiin. 
Tästä tuli niiiiin ihana! 

Photowall tarjoaa lukijoilleni alennuskoodin kaikkiin tuotteisiinsa. Koodilla annikalevanen25 saatte -25% alennusta kaikista tuotteista 15.10.2020 asti. Nyt olis oiva tilaisuus siis päivittää kotia joko tapetoimalla tai hankkimalla uusia tauluja seinille. :) 

Onko teillä suunnitelmissa jokin kodin remppahomma tai sisustaminen? :) 


9. elokuuta 2020

2 + 4 -synttärijuhlat

Meidän esikoinen täytti maaliskuun viimeisenä päivänä neljä vuotta, ja synttäreitä oli tarkoitus juhlia huhtikuun alussa - mutta luonnollisestikin tässä maailmantilanteessa juhlat jouduttiin siirtämään, ja toivottiin että juhlat voisi järjestää nyt kesällä. Viikko sitten kuopuskin täytti kaksi, ja silloin päästiin viettämään pienet synttärijuhlat yhteisesti molemmille pojille. :)

Nämä synttärijuhlat oli nelivuotiaalle niin tärkeät, että oon tosi onnellinen että juhlat pystyttiin pitämään. Juhlat pidettiin pienellä läheisten porukalla, kutsuttiin tällä kertaa vain isovanhemmat ja kummit. Oli kyllä ihanat juhlat! Lasten riemu on niin parasta. <3 

Juliukselta tuli synttärikakkuun tarkat ohjeet, hän on suunnitellut synttärikakkua jo sieltä maaliskuusta oikeista synttäreistään asti. :D Kakun piti olla Palomies Sami- kakku, ja suklainen. Lakkahillo kakussa sai tiukan kiellon, ja lähempänä synttäreitä toiveet tarkentuivat myös niin, että kakun piti olla kokonaan suklainen, joten aluksi kaavailemani suklaa-kinuski tai suklaa-mansikka -ajatus piti laittaa sivuun. Halusin kakun suhteen toteuttaa synttärisankarin toiveet, mutta toki siinä vaiheessa piti jo torpata ideoita kun juhlien lähestyessä toiveet lähtivät laukalle ja muutama päivä ennen juhlia poika julisti että kakun tulee olla nelikerroksinen. :D 

Tällä kertaa toteutin Palomies Sami- teematoiveen sillä, että ostin pienen hahmofiguurin ja paloauton koristeiksi kakun päälle, ja näpersin sokerimassasta tulenlieskoja. Poikahan kysyi koristeet nähdessään että mikset äiti tehnyt Samia ja paloautoakin itse tuosta sokerimassasta. :D Tämä palomiesteema toiveena ei kyllä yllättänyt varmaan ketään, sillä meillä palohälytykset raikaavat aamusta iltaan ja kaksi pientä palomiestä sammuttaa tulipaloja kypärät päässään kaikki päivät, palomiesleikit on siis todellakin pop. :D 

Edellisenä iltana ennen juhlia Julius vielä mietiskeli nukkumaan mennessään, että "saapa äiti nähdä että tykkäänkö siitä kakusta", mutta tykkäsi hän onneksi. :D Juhlien jälkeisenä päivänä hän kyllä vielä kommentoi että kakku oli kyllä tosi hyvää mutta hillo ja kermavaahto siitä puuttui. :D 

Suklaakakun tein tällä Annin uunissa -blogin ohjeella. Kakku oli tosi hyvää, ja todella suklaista sekä makeaa. Juhlien jälkeen seuraavana päivänä söin kakkua niin, että siivutin päälle tuoreita mansikoita - ja kombo oli täydellinen, tuoreet mansikat raikastivat tuhtia suklaisuutta ja maut toimivat loistavasti yhteen. Vinkiksi siis, että tuoreet mansikat sopisivat tähän kakkuun tosi hyvin joko siivutettuna väliin tai päälle. :) 

Toiselta kakulta halusin raikkautta vastapainoksi tälle tosi tuhdille suklaakakulle, joten minulle oli selvää että teen mansikoista joko britan tai pavlovan, joista päädyin leipomaan mansikkamariannepavlovan. Muita makeita leipomiani pöydässä olivat kaurakeksit ja lakkakääretorttu itsetehdystä lakkahillosta. Suolaisia tarjottavia olivat savuporoneliöt, palvikylki/kana/kasvispiirakka sekä siikatartar ja saaristolaisleipä. Mies tekee meillä perinteisesti aina jotain suolaista piirakkaa juhliin, niin tälläkin kertaa. Lisäksi siikatartar oli miehen tekemää, ja sen kanssa tarjottiin minun leipomaani saaristolaisleipää. Lasten toiveesta pöydässä oli myös vaahtokarkkeja, suolatikkuja ja sipsejä. :) 

Pienet savuporoneliöt tein muuten tällä ohjeella, mutta ilman basilikaa, ja kooltaan tein näistä pieniä suupaloja ohjeen isommista neliöistä poiketen. Minä käytin tähän lehtitaikinaa (600g) ja näitä valmiita neliöitä tuli siitä tasan 50 kpl. 

Juhlat oli ihanat, ja oon niin onnellinen että koronatilanteesta huolimatta pystyttiin pienet juhlat pitämään. Oli niin kiva saada läheisiä koolle, ja oli ihana katsoa lasten riemua kauan odotetuista juhlista. :)