27. elokuuta 2015

Victorian salaisuuksia


Kesälomareissulla Keskisen kyläkaupassa yllätyin bongatessani kosmetiikkaosastolta myös Victoria's Secretin hyllyn täynnä tuoksuja ja vartalovoiteita. Olihan niitä sitten pakko hankkia itsellenikin. :)

Aika kauan haistelin tuoksuja ja tein valintaani, ja lopulta päädyin hankkimaan vartalovoiteen, suihkugeelin sekä vartalotuoksun - ja kaikki eri tuoksuisina. :D En vaan osannut päättää, mikä olisi ollut ihanin tuoksu!


22. elokuuta 2015

Kesälomareissu


Käytiin kesälomareissullamme heinäkuun viimeisellä viikolla kiertelemässä Suomea asuntoautolla. Ei kovin trendikäs tai nuorekas lomailutapa, mutta niin kätevä ja mukava! Kun hotellihuone ja ruokapaikka kulkee koko ajan mukana, on täysin vapaa aikatauluista ja voi valita päivän suunnan aina aamulla. Helppoa ja aika edullistakin! Jos alkaa väsyttää tai kahvihammasta kolottaa, on helppo ajaa ensimmäisenä vastaan tulevalle levähdyspaikalle ja keittää kahvit tai ottaa pienet torkut, ja jatkaa taas matkaa. :)

Me tehtiin kunnon kyläilykierros, nautittiin luonnosta ja maisemista ja käytiin shoppailemassa, tehtiin siis vähän kaikkea noiden muutaman päivän aikana. Tältä meidän reissu näytti:

Helvetinjärven kansallispuistossa Ruovedellä oli tosi kaunista, jylhää ja upeaa. Sade pääsi yllättämään meidät kyllä niin, että kastuttiin läpimäriksi, mutta onneksi oli muuten lämmin kesäpäivä niin eipä pahemmin haitannut. ;) Käytiin myös Torisevan rotkojärvillä, jotka oli tuolla samoilla huudeilla, kyllä Suomi on vaan täynnä upeita paikkoja.Vastapainoksi luonnon hiljaisuudelle ja upeille maisemille vietettiin lähes pari päivää ihmisvilinässä ja melussa Tuurissa; Keskisellä ja tivolissa. Vinkiksi muille Keskisellä käyville, että kaupassa sisällä ei sitten toimi puhelimet! Oli kiva huomata se siinä vaiheessa, kun oltiin miehen kanssa eri puolilla kauppaa kumpikin omilla ostoksillamme ja yritettiin soittaa treffataksemme - joo ei toiminut, eikä menneet perille tekstarit tai whatsapp-viestitkään... paitsi tekstarit sen verran pitkällä viiveellä, että ehdittiin jo kävellä aina ristiin. Raivostutti ja nauratti, mutta noin isossa kaupassa ei ollut toivoakaan löytää toista etsimällä, joten kannattaa sopia joku treffipaikka ja aika jos tuolla kaupassa lähtee eri teille. :D
Minigolfiakin päästiin pelaamaan Seinäjoen leirintäalueella, ja lisäksi vietettiin hauskaa lautapeli-iltaa sekä kyläpaikassa että kahdestaan asuntoautossa, kyläiltiin kahdessa kodissa ja yhdessä asuntovaunussa, ja käytiin syömässä kunnolla ravintolassa koko mun perheeni kanssa. Oltiin reissussa neljä yötä, mutta ehdittiin tehdä aika paljon monenlaista. :)

Ootteko te matkailleet asuntoautolla, vai onko se teidän mielestä ihan keski-ikäistä? :D

18. elokuuta 2015

Uudistus


Moni on varmaan jo huomannutkin, että Indiedaysin sivustolla puhaltavat uudet tuulet! Yhdestä on tullut kaksi, sillä Indiedays on jakautunut kahtia uusiin Indiedays Styles & Trends ja Indiedays Living & Lifestyle -portaaleihin. Kaksi erillistä portaalia helpottavat itseä kiinnostavan luettavan etsimistä, sillä Styles & Trends- portaalin kautta päästään seuraamaan nuorten, rohkeiden bloggaajien elämää, tyyliä, treenivinkkejä ja uusimpia trendejä, kun taas Living & Lifestyle kokoaa alleen laatutietoisten, pääasiassa perheellisten naisten elämää, sisustusjuttuja ja asiaa kauneudesta.

Näiden kahden portaalin lisäksi uuden Indiedaysin sivuston alta löytyy kuusi erilaista teemaportaalia, jotka kokoavat alleen jokainen yhden aihealueen sisällön. Omat teemaportaalinsa löytyy muodille, kauneudelle, ruualle, sisustukselle, hyvinvoinnille sekä oman elämän tapahtumille.Omaa postausvirtaani pääsette Indiedaysin kautta jatkossa seurailemaan täältä!

Paljon muutoksia, ja sujuva käyttö vaatii varmasti vähän opettelua, mutta omaan silmääni uudistus on ainakin tosi raikas ja mukavannäköinen. Helpottaa varmasti jatkossa uusien kiinnostavien blogien löytämistä seurattavaksi! :)


17. elokuuta 2015

Sininen hetki

Ruiskaunokit on niin kauniita, hentoja ja herkkiä. Ne oli lapsena mun lempikukkiani, ja niitä kasvatettiinkin aina äidin kanssa kasvimaalla. Tänä kesänä laitoin pitkästä aikaa ruiskaunokin siemenet maahan, ja nyt mulla on istutuslaatikossa vallaton pehko ruiskaunokkeja. Niin kauniita!


15. elokuuta 2015

07/15


Melkein jäi välistä koko heinäkuun kuvakollaasi, mut muistinpas viimein!Heinäkuussa söin jäätelöä (runsaasti), leivoin ja herkuttelin muutenkin, kyläiltiin tosi paljon ja kestittiin itsekin vieraita moneen otteeseen, grillattiin, tutustuin kesäiseen Ouluun, piipahdin kaksikin kertaa visiitillä Kokkolassa, fiilistelin kesää ja musiikkia Rotuaari Piknikissä, hankin uudet juoksukengät, kuopsutin pihaa, kävin Rovaniemellä moikkaamassa Joulupukkia, podin vähän käsityöjumitusta ja lääkitsin sitä hankkimalla uusia lankoja, luin monta kirjaa, nautin auringosta, piipahdin Glitterin Vip-illassa, pelattiin lautapelejä, käytiin pienellä kesälomareissulla, vietettiin miehen kanssa kolmatta hääpäiväämme, kastuin kesäsateessa läpimäräksi, söin hattaran, nukuin monta yötä asuntoautossa ja lomailin kaksi viikkoa!


13. elokuuta 2015

Käsityömuistoja #9


Palataanpa taas pitkästä aikaa käsityömuistojen pariin. Tämänkertainen käsityömuisto on ala-asteen neljännellä luokalla tekemäni tyyny. Itsekerätyillä kasveilla värjättyjä villalankoja, timanttipistoja, ja taustapuolen helmenä batiikkivärjätty beige kangas.Luonnonvalkoinen lanka on värjäämätöntä, ja sitä pitikin olla jokaisen työssä suurin osa, sillä värjätyt langat eivät olisi muuten riittäneet kaikille. Tyynynsä kuvion jokainen suunnitteli itse, minä päädyin kulmillaan seisoviin neliöihin. En tiedä onko aika kullannut muistot, vai onko mahdollista että nämä lankojen värit olisi vuosien säilytyksessä haalistuneet? Ainakin muistelin, että värit olisivat olleet aiemmin vähän kirkkaampia. Mun tyynyssäni on ainakin sipulilla, nokkosilla ja kanervalla värjättyä lankaa.

Projekti alkoi jo lukuvuotta edeltävän kesänä sillä, että keräsin ja kuivatin kasveja kesälomalla. Syksyllä sitten lankoja värjättiin koulun pihassa (ylempien luokkien oppilaat taisivat hoitaa värjäysprosessin, me päästiin vain katselemaan), ja sen jälkeen päästiin kirjailuhommiin. Muistan, että tykkäsin tämän tyynyn tekemisestä tosi paljon; osittain varmaan siksi että se on ihan alusta loppuun itse tehty monine vaiheineen, ja osittain siksi että saatiin toteutukseen niin vapaat kädet. :) Taustapuolesta ei tullut otettua kuvaa, mutta siellä on tosiaan käsityötunnilla solmutekniikalla batiikkivärjätty beige kangas.
Muistan myös, että tykkäsin näistä timanttipistoista tosi paljon, ja oma tyynyni valmistuikin aika nopeasti kuin tein sitä innostuksissani kotonakin. :)

10. elokuuta 2015

William Whistle

Vietiin lomareissulla kyläpaikkoihin viemisiksi muun muassa William Whistle -teetä, jota bongasin Stockan herkusta. Herkullisen kuuloiset teet upeissa pakkauksissa, en tietenkään voinut vastustaa!Musta on ihana viedä kyläviemisiksi jotain käytännöllistä, toivottavasti nää teet on myös yhtä hyviä kuin ovat kauniita!

9. elokuuta 2015

Paluu arkeen


Blogissa on ollut hiljaisempaa, sillä lomalla tietokone on saanut aika rauhassa hurrailla nurkassa itsekseen. On ollut niin paljon muutakin tekemistä, mutta huomenna koittaa kuitenkin paluu arkeen ja töihin. :) Ehkäpä saan aikaiseksi taas bloggaillakin vähän useammin, kun arkeen tulee taas enemmän rytmiä.


Lomalla on tullut vähän myös reissattua, mutta pääosin ollaan oltu kotona. Ollaan nautittu omasta pihasta, grillattu, pelailtu ja vaan otettu rennosti. Ollaan miehen kanssa heitelty myös amerikkalaista jalkapalloa, se on ihan hauskaa puuhaa!

Lomasäätkin on olleet ihan kelvolliset, helteitä ei oo ollut mutta ihan lämpimiä ja aurinkoisia päiviä kuitenkin. Loma teki hyvää, mutta arkeenpaluukin on ihan mukavaa! :)

Joko te ootte lomanne viettäneet, vai vieläkö on kesälomaa jäljellä? :)

5. elokuuta 2015

Kolme


Meillä oli miehen kanssa viime viikolla kolmevuotishääpäivä. Ja viime keväänä yhteistä matkaa tuli täyteen kymmenen vuotta. Välillä naurattaa, kun joku kysyy kauanko ollaan oltu naimisissa, ja vastaukseni jälkeen kuulen kommenttia siitä miten tuore pari me ollaan - joo naimisissaolovuosien perusteella ehkä, mutta on tässä ehditty arkeakin elää. :D


Parasta on silti se, että kymmenen vuoden jälkeenkin yhdessäolo on edelleen päivä päivältä ihanampaa. Päivääkään en vaihtaisi pois, ja innolla odotan kaikkia niitä edessä olevia päiviä. Olo on kiitollinen ja onnellinen, kun aamuisin saa herätä kainalosta jota rakastaa. <3

4. elokuuta 2015

Joulupukkia moikkaamassa

Kerroin pari viikkoa sitten, että vietin yhden työpäivän vähän erilaisissa työtehtävissä - nimittäin Joulupukin pajakylässä Rovaniemellä. Olin siellä kuskina ja oppaana toimistomme kiinalaiselle vieraalle, koska täytyyhän Suomessa käydessä Joulupukki nähdä. :) Oli hauska päivä, raskas ja pitkä päivä myös kun päiväseltään kävimme täältä Oulusta, mutta ennen kaikkea oli kyllä kivaa. Meillä oli aika tiukka aikataulu, ja aikaa perilläoloon oli varattu vain neljä tuntia, joka tuolla pajakylässä hurahtikin tosi nopeasti - meiltä jäi suurin osa putiikeista kiertämättä ja porotkin näkemättä. Tärkeimmät kuitenkin ehdittiin; Joulupukki tavattiin, ylitettiin Napapiiri, syötiin poronkäristystä ja vieras pääsi lähettämään ystävilleen joulukortteja Joulupukin pääpostista. Oon itse vieraillut tuolla pajakylässä kerran aiemmin, joskus lapsena vanhempieni kanssa. Ihan hauska ja mielenkiintoinen paikka tuo on aikuisillekin, mutta lapsillehan tuo on todellinen joulumaa, joten lasten kanssa kannattaa kyllä tuolla vierailla jos Rovaniemelle on asiaa. :)

Käytiin pajakylässä syömässä tunnelmallisessa kotaravintola Kotahovissa, joka oli täydellinen paikka lounastaa ulkomaalaisen vieraan kanssa; hyvin perinteikäs lappi-tyylinen ravintola, josta sai varsin perinteikästä suomalaista ruokaa. Me söimme toki poronkäristystä, ja se oli kyllä todella maittavaa. Palvelu oli myös ihan loistavaa ja äärimmäisen ystävällistä, ja paikka tosi kaunis sekä tunnelmallinen, joten tuo oli kyllä nappivalinta lounaspaikaksi.Vieras tykkäsi reissusta kovasti, ja odotetun Joulupukin tapaamisen lisäksi parasta päivässä hänen mukaansa oli joulukorttien kirjoittaminen. Joulupukin apurit eli oikeat porot jäi harmi kyllä tällä kertaa vieraalle näyttämättä, kun aika vain loppui kesken. Tilannetta pelasti onneksi kuitenkin täytetyt porot, joita sentään nähtiin Joulupukin pajalla! ;)