31. heinäkuuta 2015

Kesän eka mansikkakakku





Tultiin eilen reissusta kotiin vähän ennen puoltayötä, ja koska saatiin eilen mukaamme anoppilasta valtava määrä mansikoita, tein tänään mansikkakakun. Kesän ensimmäisen. Mikäs sen parempaa, sillä tänään oli sopivasti tulossa vieraitakin.

Yksi facebook- kaverini kyseli aamulla seinällään, että jos täytyisi valita kummasta luopuu; jäätelöstä vai mansikoista niin kummasta luopuisit. Minä luopuisin ehdottomasti jäätelöstä, sillä tuoreet mansikat on parasta herkkua mitä tiedän. Harmi kun ne pysyy tuoreina vain hetken, sillä pakastetut mansikat ei oo enää yhtään sama asia.



Ensi kesäksi tekisi mieli kyllä laittaa edes muutama mansikantaimi kasvamaan omallekin pihalle, että saisi suun makeaksi näillä herkuilla vähän useammin. :)

25. heinäkuuta 2015

Lomalle!


Blogissa tulee olemaan ensi viikolla aika hiljaista, sillä me lähdetään muutamaksi päiväksi kesälomareissuun. En varmaan postaile reissusta, joten älkää ihmetelkö kun täällä hiljenee hetkeksi. Instagramia päivittelen reissustakin, joten seuraamalla @annikalevanen näette missä meen ja mitä kuuluu. :)




Aurinkoista viikkoa!

24. heinäkuuta 2015

Glitterin Vip-ilta




Olin tiistaina muutamien muiden Oululaisten bloggaajien kanssa Kempeleen kauppakeskus Zeppelinin Glitterissä Vip-illassa, ja oli kyllä kiva ilta. Aloitettiin ilta kilistelyllä sekä pienellä herkuttelulla, ja jatkettiin shoppailun merkeissä. Glitterin ihanat myyjät näyttivät myös pikakampauksia sekä esittelivät meille uutuustuotteita.



Ryhmäkuva: Marianne 

Saatiin illan aikana kaikista tuotteista ihan mukavat alennukset, joten tulihan tuota shoppailtuakin vaikka mitä... :)



Mun lemppareimmat ostokset oli nuo kahdet korvikset, mutta lisäksi ostin testattavakseni tuollaisen tatuointiarkin, kaulakorun, pieniä kumilenkkejä kampauksia varten sekä kauniin koristeellisen hiuspannan. Saatiin lähtiessämme mukaamme myös pienet lahjat. Mukava ilta oli, kiitos vaan Glitter sekä mukana olleet bloggaajat! :)

23. heinäkuuta 2015

Jäistä ja kuumaa


Jäiset karpalot itsetehdyllä kuumalla kinuskikastikkeella = ylellinen ja herkullinen jälkiruoka. Tomusokerilla hunnutetut karpalot kippoon ja kuumaa kinuskia päälle; samaan aikaan makeaa ja kirpeää, niin hyvää!




Tää on yks meidän suosikkijälkkäreistä, jota tehdään usein kun meille tulee vaikkapa vieraita syömään. Maistuu yleensä kaikille!

Mitä te tarjoatte yleensä vieraille jälkkäriksi?

22. heinäkuuta 2015

Cherry on Top





Nyt on muutamana päivänä ollut täällä Oulussa ihanan aurinkoista, ja tämän kesän mittapuulla myös varsin lämmintä, sillä mittari on näyttänyt pariakymmentä lämpöastetta. :) Oon nauttinut ekoista lomapäivistä istuskelemalla omalla terassilla kirjoja ja lehtiä lukien, sekä lomaan kuuluen myös sopivasti herkutellen.

Anna-Leena Härkösen tuoreen kolumnikokoelman ahmin nopeasti aurinkotuolissa, se oli taattua Härköstä; oivaltavaa ja itseironista, todella hauskaa luettavaa. Otin uudestaan selailuun myös syksyllä hankkimani Blog by the book blogioppaan, ihan mielenkiintoinen opus. Monta vuotta bloganneelle tässä ei hirveästi ollut uutta tai yllättävää tietoa tarjolla, mutta ihan mielenkiintoista luettavaa silti.

Dekon asuntomessuluettelon puolestaan oon selaillut jo ihan hiirenkorville; mieli tekisi kovasti lähteä asuntomessuille hakemaan sisustusvinkkejä, mutta Vantaa on niin kaukana täältä Oulusta käsin ja loppukesä täyttyy ympäri Suomen matkustelusta muutenkin, joten jää kyllä nyt messut väliin... Täytyy siis tyytyä kuviin. :)

Oon muuten löytänyt lapsuuden herkun uudelleen, remmit! Bongasin jokunen viikko sitten Punnitse & Säästä -putiikista noita remmejä, ja sen jälkeen niitä on tullut ostettua jo useampaan kertaan... :D Varsinkin mansikkaremmit on mun mieleeni. Samaisesta putiikista lähti matkaan myös kirsikalla maustettu 7 Up, koska mähän rakastan kaikkea kirsikanmakuista. Aika mielenkiintoinen tuo limsa, mutta kyllä Cherry Cola edelleen vie voiton. :)

Täällä näyttäisi aurinko taas tulevan esiin pilvien välistä, joten taidanpa valita kirjahyllystä seuraavan kirjan ja siirtyä terassille... :)

19. heinäkuuta 2015

Sunnuntaisafkaa


Meillä syötiin tänään tällaista:





Lämmitettiin grilli, ja tehtiin ruuaksi ribsejä (joita kylläkin kypsennettiin ensin kaksi tuntia uunissa, ja vain lopuksi ne pyöräytettiin grillin kautta), sekä salaattia, ja jälkkäriksi paahdettiin vaahtokarkkeja grillissä. Ribsit on kyllä äärettömän hyviä, mutta niiden tekemiseen tarvitaan vähän malttia, sillä ne eivät valmistu ihan nopeasti... ja uunista alkaa leijailla houkuttelevat tuoksut jo paljon ennen niiden valmistumista. :) Mutta maltti on valttia, sillä kunnolla ylikypsäksi kypsennetyt ribsit ovat niin mureita että ne ihan sulavat suussa, joten priimaa saadakseen niiden kypsentämisessä ei kyllä kannata hätäillä.

18. heinäkuuta 2015

Eikä vielä ole edes ilta


Vihdoinkin kerkesin käymään läpi viimeisen satsin Rotuaari Piknikin kuvista; poistamaan tärähtäneet otokset ja valitsemaan sekä käsittelemään parhaat. Illan Oulun Rotuaarilla päätti todella kovan vedon tehnyt Apulanta. Tämä oli illan esiintyjistä kuvaamisen kannalta haastavin, koska savukoneissa ja valoissa ei todellakaan säästelty. ;) Mutta keikka oli mieletön! Oon popittanut Apulantaa jo korvalappustereoissa (Kyllä! Tästä on hetki aikaa :D) yhdeksänkymmentäluvulla auton takapenkillä matkatessani, joten oli mahtavaa että keikalla kuultiin myös niitä vanhoja hittejä.










Rotuaari Piknik on siis Oulun keskustassa Rotuaarilla vuosittain järjestettävä kaupunkifestari, ja mun edelliset postaukset tapahtumasta löytyy täältä ja täältä. Me oltiin miehen kanssa Rotuaari Piknikissä nyt ekaa kertaa, mutta mennään taatusti ensi vuonnakin jos vaan esiintyjäkattaus on yhtä kova. Oli niin hieno ilta!

Olitteko te tämän vuoden Rotuaari Piknikissä?