27. marraskuuta 2016

Neulotaan yhdessä Adventtisukat - ensimmäinen osa!


Hyvää ensimmäistä adventtia! :)

Enpä arvannut pari viikkoa sitten asiaa teiltä varovaisesti tiedustellessani, että adventtisukkien yhteisneulonta saisi niin hyvän ja innostuneen vastaanoton. Kiitos kaikille, ihanaa kun lähdette mukaan neulomaan! :) Oon niin innoissani, toivottavasti tekin!

Tänään siis aloitetaan, ja seuraava pätkä ohjetta julkaistaan 2. adventtisunnuntaina eli viikon päästä. Hyvin on siis aikaa ennen seuraavaa ohjeen pätkää, ja tämähän on rentoa hommaa eli ei haittaa vaikka ei ehtisikään vielä mukaan, aloittaa voi milloin vain. :) Tärkeintä on neulomisen ilo, ei siis tehdä hampaat irvessä vaan otetaan samalla kuppi kahvia ja laitetaan lempileffa pyörimään tai joululaulut soimaan taustalle samalla kun neulotaan!

Adventtisukista tulee siis naisten sukat, mutta jalkaterän pituuden voi jokainen säätää omaan jalkaansa sopivaksi. Sukan leveyttäkin voi säätää, ohje on aika kapeaa mallia koska tykkään istuvista sukista, mutta leveämmän saa joko tekemällä isommilla puikoilla (ja muista myös ettet tee liian kireitä silmukoita), tai lisäämällä leveyteen yhden mallikerran. Mittasin, että mun sukassani yhden mallikerran leveys on suunnilleen 4,5 cm.

Neuletiheys sukissa ohjeellani (ja minun käsialallani) on 24 s = 10 cm, siitä saatte vähän osviittaa että riittääkö silmukkamäärä omaan jalkaan vai täytyykö lisätä mallikerta/vaihtaa puikot puoli numeroa isompiin. :) Kuvio on jaollinen 10 silmukalla, joten jos 50 s tuntuu jalkaasi liian kapealta, voit kokeilla tehdä 60 silmukalla. Ja eikun aloitetaan!

Adventtisukat - 1. adventti

Lankana siis Novita 7 veljestä, ja puikkoina sukkapuikot nro 3,5. Minulla on Adventtisukissani pohjavärinä tumma harmaa, ja kuvioväreinä valkoinen sekä punainen. Soveltaa saa, ja kuviovärejä voi olla myös vain yksi tai toki voi tehdä useammallakin värillä, ihan miten vaan itsestä mukavalta tuntuu.

Ohje: Luo 50 silmukkaa, ja neulo 1 o 1 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen aloita kuviokerrokset sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaaviota luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle, alhaalta ylöspäin. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt, mutta tyyli on vapaa ja luovuutta saa käyttää värien valinnassa. :)  Kaavion saa myös suurennettua klikkaamalla.Paljastettakoon sen verran tulevasta, että tämän ruutupiirroksen jälkeen varteen tulee vielä pätkä kuviota ennen kantapäätä, sukista ei siis tule kuitenkaan kovin pitkiä. Molemmat kuviovärit (valkoisen ja punaisen) voit katkaista näiden kuvioiden jälkeen, ja jäädä odottelemaan seuraavaa adventtia. :)

Vinkkejä:
- Pisimmät lankajuoksut näissä sukissa on 5 silmukan pituisia, mutta niissäkin olen itse sitonut langat kolmen silmukan välein (eli kiertänyt langat toistensa ympäri), jotta pisimmät lankajuoksut ovat kolmen silmukan pituisia.
- Kannattaa tsekata edellinen postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen, sieltä saattaa tarttua matkaan jotain helpottavia niksejä. :)
- Neuvoa saa kysyä, jos joku on epäselvää tai mieleen tulee muuta kysyttävää! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookin sekä instagramin puolella. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu :) Sukkia kannattaa kuitenkin välillä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi.


Mielelläni myös seuraan teidän Adventtisukkianne, joten instagramissa saa käyttää hashtageja  #adventtisukat, #sweetthingsadventtisukat ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne! Ja mikäli teillä on blogi jossa Adventtisukkianne vilahtelee, niin jättäkää toki linkkejä kommenttiboksiin. :)

Tervetuloa mukaan neulomaan Adventtisukkia!

47 kommenttia:

 1. Ihanaa kun joku viitsii nähdä vaivaa ja neuvoa toisia. Itse olen neulonut tosi paljon mutta silti mukana neulomassa juuri tätä sukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Ja mukavaa että lähdit mukaan! Niin kivaa neuloa yhdessä vaikka tälleen virtuaalisestikin :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää jo nyt. Nyt äkkiä yhdet lapaset pois alta ja aloittamaan.
  Hyvää ensimmäistä adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Oili! :) Hyvää ensimmäistä adventtia sullekin, ja mukavia neulomishetkiä!

   Poista
 3. Näyttääpä ihanalta! Otan nämä kyllä heti puikoille!
  Neulotaanko muuten molemmat sukat yhtäaikaa vai ensin toinen ja sitten toinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ihan kummin haluat, jos hyvin ehdit niin kannattaa toki kutoa yhtä aikaa niin saat jouluksi molemmat sukat valmiiksi. :) Kahdet puikot jos on niin hyvin onnistuu tehdä yhtä aikaa, pääväriä kun voit neuloa langan molemmista päistä, ja kuviovärejä aina välissä kuitenkin katkaistaan.

   Poista
 4. Kerro vielä onko kyseessä nilkka- vai polvisukat. Niin osaa paremmin kokeilla neuleen mahtumista omaan jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule enää kuin muutama kerros tähän lisää ennen kantapäätä, ei siis polveen asti tai lähellekään. :)

   Poista
 5. Onpa kaunista :) Täytyy pistää mieleen, ihan heti en ennätä mukaan, kun on niin monta muuta työtä listalla joululahjoiksi yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Joo ehtiihän näitä kutomaan myöhemminkin.

   Poista
 6. Tässäpä minulle välityö paidan neulomisen lomaan!😁 kiitos, pitääpä aloittaa alkuviikosta jotta kerkiän tehdä sunnuntaiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän sattui kivasti! :) Hyvin on aikaa tehdä ennen seuraavaa ohjeen pätkää... :)

   Poista
 7. Tässä on monta lahjaprojektia meneillään ja suunnitteilla, mutta jospa kuitenkin vielä yhdet itselleni. Niin kaunis alku ja ihanat värit että on pakko lähteä mukaan tekemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Sit vaan luomaan silmukoita, pitäähän sitä itsellekin välillä tehdä! :)

   Poista
 8. Koskaan en ole kuvioita ,kirjoneuletta tai mitään tehnyt,mutta tällä ohjeella yritän 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua että lähdet kokeilemaan, toivottavasti onnistuu! :)

   Poista
 9. Mukana ollaan vaikka on paljon muitakin neuleita tekeillä.Kaunis alku näissä sukissa.Tämä on sopiva tahti ohjeiden julkaisuun,kerkiää neuloa ilman kiirettä.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo niin ajattelin että tehdään vähän verkkaisemmassa tahdissa, joulun alla kun on muitakin kiireitä... :) Ja kiva kun olet mukana!

   Poista
 10. Mukana, mutta pitäs tehdä miesten koko;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Miestenkokoon saat lisätä mallikerran tai kaksi leveyteen, vähän riippuen kuinka ison miesten koon teet... Onnistuuhan se, joudut vaan vähän soveltamaan. :)

   Poista
 11. Tämä tuli niin hyvään saumaan, onneksi huomasin. Olen nyt vähän aikaa haaveillut että haluan oppia tekemään kirjoneuletta, nyt oli niin selkeästi kirjoitettu ja hyvä ohje, että tällä uskallan lähteä kokeilemaan. Eli mukana olen, kiitos paljon selkeästä ohjeesta mistä pelkkää yhtä väriäkin neulonut ymmärtää jotain :)
  Ps. selvennätkö vielä vähän lisää mitä "lankojen sitominen" tarkoittaa, kiepautetaan lanka toisen (viereisimmän) langan ympäri kertaalleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos vain! :) Tää on ihan paras palkkio ohjeen kirjoittamisen vaivasta, että siitä oikeasti on hyötyä - ja että sillä osaa tehdä sellaisetkin jotka ei oo ennen tehneet. Joten kiva saada tällaista palautetta!

   Lankojen sitominen tarkoittaa juuri tuota, kiepautetaan langat toistensa ympäri ettei jää pitkää lankajuoksua. :)

   Poista
 12. Jes, ihanaa! Mun täytyy vielä kaivella lankavarastoja ja löytää pohjaväriin sopiva kuvioväri. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, sit vaan neulomaan! Kiva kun oot mukana :)

   Poista
 13. Minäkin taidan hypätä vielä mukaan. Tämän joulun alla en taida jaksaa/ehtiä joka päivä ohjeita lukemaan, joten adventtiohjeet ovat todella jees! Ilmeisesti siis molemmista sukista tulee samanlaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mukaan vain! Molemmista sukista tulee joo keskenään samanlaiset. :)

   Poista
 14. Jos alottaa tolla 50s, niin onko mallissa varren jälkeen mahdollisuutta kaventaa sukkaa niin, että jalkaterän tekis 40s?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40 silmukkaa kuulostaa tosi vähältä jalkaterän osaan kirjoneulesukassa, vai minkä kokoista sukkaa oot tekemässä? Pystyt kyllä halutessasi kaventamaan tuon verran, kuvio kun on kymmenellä silmukalla jaollinen. :) Toki kuvion kohdistukset ei sitten mene ihan niinkuin olin ajatellut, mutta onnistunee kuitenkin. :)

   Poista
 15. Facebookissa näin neulekaverini Leenan aloituksen tänään. Hetken päästä aloitin itsekin ja nyt ensimmäinen vihje ekaan sukkaan valmiina. Huomenna sitten toisen sukan aloitus. Tavoitteeni on nauttia jokaisesta silmukasta kerrallaan. Hyvää itsehillintäharjoittelua kun ohjeet tulevat näin harvakseen. Hauskaa joulun odottelu aikaa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! :) Huomenna pääsetkin neulomaan jatkoa... :) Ja totta, tää on hyvää itsehillinnän harjoittelua - mulla ainakin iltaisin saattaa venyä nukkumaanmeno kun "teen vielä yhden kuvion", nyt on jossain vaiheessa pakko lopettaa kun jatko ei ole vielä tiedossa. :D

   Poista
  2. Ja ihanaa joulun aikaa sinullekin! Kiva kun olet mukana neulomassa ja odottamassa yhdessä joulua :)

   Poista
 16. Kiitos kauniista ohjeesta! Mistä sivulta facebookissa löytyy kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaapa hyvät :) Mun blogini facebook-sivulle postausten alle on moni laittanut kuvia sukistaan, ja Voihan villasukka- facebook- ryhmässä julkaisuni alle on tullut iso määrä neulojien kuvia omista adventtisukistaan. :) Jos kuulut Voihan villasukka- facebookryhmään niin laittamalla hakuun "Adventtisukat" löytyy tuo postaus josta kuvia löytyy kommenteista paljon. :)

   Poista
  2. Kiitos! Minäpä käyn kurkkaamassa!

   Poista
 17. Mistä löytyy 2 adventti ohje/ malliohje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyy blogin uusimmasta postauksesta, eli täältä: http://sweetsweetthings.blogspot.fi/2016/12/adventtisukat-osa-2.html :)

   Poista
 18. Löysin juuri adventtisukkaohjeesi. Yritän ehtiä neulomaan sukat, vaikka "vähän" myöhässä pääsen aloittamaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit, ja mukaan vain! Ei haittaa vaikka lähtee mukaan myöhemminkin, hyvin ehtii :)

   Poista
 19. Kiitos ohjeesta! Hyvät tuli :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos ihanasta ohjeesta. Piti kiittää jo ennen joulua, kun sain adventtisukat valmiiksi pukinkonttiin.

  Äitini on pitänyt sukista todella paljon.

  Toivottavasti teet taas jossain vaiheessa uuden sukkaprojektin vaikka ensi adventiksi. Mielellään normaalilla varrella (ei polvisukkaversio) Kiitos vielä kerran ja ihanaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla :) <3

   Varmasti ensi adventtina neulotaan taas! Joko sukkia tai jotain muuta... :) Ja sitä ennenkin olis suunnitelmissa neuloa yhdessä, kunhan ehdin suunnitella ohjeen... :)

   Poista
 21. Hauska projekti, mukana ollaan. Pitää aloittaa heti huomenna neulominen.
  Kirsi (tahtisade.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 22. Kiitos ohjeesta, kiva tätä on seurata vielä viiden vuoden kuluttua 😄 Ja keltaharmaana tämä toimii miellyttää silmää tosi paljon 👌 Hyvää joulua 2021 ❣️

  VastaaPoista
 23. Hei. Katsoin adventtisukkien tekoa ja sain yhden osion tulostettua. Sen jatkossa en saanut niitä alusta lähtien. Saanko ne kaikki ohjeet kuntoon niin voisin aloittaa neulomaan. Kiitos

  VastaaPoista