25. joulukuuta 2018

Kirjontajuttuja + Jouluarvonta!


Kirjat saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi sekä arvottavaksiSain parisen viikkoa sitten Kirjapajalta mukavaa postia, kun sain kaksin kappalein Cristin Morganin uutta Kirjontajuttuja- kirjaa, toisen arvioitavakseni ja toisen arvottavaksi teidän lukijoideni kesken.

Kirjonta on sellainen käsityönlaji, johon minun kosketuspintani on hyvin vähäistä. Olen käytännössä harrastanut kirjontaa vain koulun käsityötunneilla, mutta haaveillut kyllä jo monta vuotta sen kokeilemisesta uudestaan. Tämä kirja herättää kyllä inspiraation tutustua kirjonnan maailmaan uudelleen - onhan nämä kirjan kirjontatyöt aika kaukana niistä kouluaikojen ristipistoista ja kirjontatöistä. Kirja on pullollaan tosi kauniita ja moderneja kirjontatöitä, ja se muistuttaa että kirjoa voi muutakin kuin tauluja; esimerkiksi meikkipussukoita tai yksityiskohtia vaatteisiin.

Ensi vuodelle voisin asettaa yhdeksi käsityötavoitteekseni tehdä jonkin kirjontatyön. :)

Tämän kirjan avulla se ainakin olisi helppoa, sillä kirja esittelee vaihekuvin sekä erilaisia pistoja, että ihan valmiita kirjontatöitä.Onko kirjonta sinulle tuttua ja mieluista puuhaa, tai onko kirjonnan opettelu haaveissa? Sain tosiaan arvottavakseni toisen kappaleen kirjasta, joten lähetän jollekin teistä vielä myöhäisen joululahjan kirjan muodossa. :)

Kirjan arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen mitä kirjoisit - olisiko se taulu, kangaskassi vai ehkä pöytäliina?

Aikaa osallistua arvontaan on lauantaihin 29.12 klo 23.59 asti. Onnea arvontaan! :)

24. joulukuuta 2018

Hyvää Joulua!


Me yhdessä pikkutonttujen kanssa toivotetaan oikein rauhallista ja iloista joulua teille jokaiselle! <3 :)

23. joulukuuta 2018

Adventtilapaset - osa 4

Hyvää neljättä adventtia! :)

Enää yksi yö aattoon... :) Vieläkö on monenlaiset jouluvalmistelut ja puuhat kesken, vai joko olette rauhoittuneet joulun viettoon? Ottakaa valmisteluiden lomassa edes pieni hetki rauhoittumiselle, keittäkää kuppi kahvia tai vaikkapa glögiä, ja neulokaa adventtilapaset valmiiksi.

Adventtilapaset - Osa 4
Jatka neulomista kaavioiden mukaan, kunnes olet rivillä 42. Aloita kärkikavennukset. Kaaviossa mustalla on merkitty kohdat joissa ei ole silmukkaa. Tee kärkikavennukset seuraavasti: Kavenna 1. ja 3. puikon alussa (huom! alkaen vasta neljännestä silmukasta kuten kaaviosta näette, reunassa jatkaa edelleen kolmen silmukan levyinen kuvio kärkeen asti) kahden noston kavennuksella (=nosta silmukka neulomatta, nosta seuraava silmukka neulomatta ja neulo silmukat yhteen takareunoistaan) ja 2. ja 4. puikon lopussa neuloen kaksi silmukkaa oikein yhteen. Jatka kavennuksia joka rivillä neuloen kaavion mukaisesti, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi. Päättele langat.
Neulo sitten vielä peukalo. Pura erivärinen apulanka, ja poimi aukon molemmilta puolilta 7 silmukkaa sekä molemmista reunoista yhdet = yhteensä 16 silmukkaa kahdelle puikolle. Neulo päävärillä (ohjeen lapasissa tumma harmaa) 5 kerrosta, ja aloita sitten kirjoneule kaavion mukaan. Kaavioon on merkitty peukalon kaikki silmukat. (Huomaa, että riveillä 3. ja 5. sinun ei tarvitse kuljettaa toista lankaa mukana, vaan voit neuloa kyseiset kerrokset pelkästään kuviovärillä jättäen päävärin langan odottamaan).

Kun olet neulonut kaavion kaikki seitsemän kerrosta, katkaise kuviovärin lanka ja neulo jälleen 5 kerrosta sileää päävärillä (tai kunnes peukalon kynsi peittyy puoliksi). Aloita sitten kärkikavennukset. Tee aina puikon alussa kahden noston kavennus samoin kuin lapasen kärkeen (=nosta silmukka neulomatta, nosta seuraava silmukka neulomatta ja neulo silmukat yhteen takareunoistaan) ja puikon lopussa neulo 2 oikein yhteen. Jatka näin, kunnes jäljellä on enää neljä silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi. Päättele langat.


Viimeistely on kirjoneuleissa tärkeää ja saa neulepinnan tasoittumaan, joten päättelyn jälkeen kannattaa joko kostuttaa lapaset kevyesti ja jättää kuivumaan, tai höyryttää ne kevyesti harson läpi. Itse suosin höyrytystä, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana sillä tarkoitus on vain höyryttää, ei silittää lapasia jotta lämpöominaisuudet eivät heikkene. :) Itse teen niin, että peitän höyrytettävän kappaleen harsolla, jonka läpi silitysraudan höyrytoiminnolla höyrytän lapaset läheltä pintaa, mutta niin etten kuitenkaan paina silitysraudalla. Jos erehdyt painamaan, neule venyy ja menettää lämpöominaisuuksiaan - joten muista höyryttää varovasti ja vähän kerrallaan.

Nyt Adventtilapaset ovat valmiit. :) Kiitos kun olit neulomassa kanssani! <3

Edelleen kuvia Adventtilapasistanne saa jakaa instassa hashtageilla #adventtilapaset #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta

Lämpöistä joulua! Rauhoittukaa ja nauttikaa. :)


21. joulukuuta 2018

Sannan Kototekoja


Kirja saatu arvostelukappaleena kustannusosakeyhtiö Tammelta
Sain syksyllä tämän kirjan arvostelukappaleen heti sen ilmestyttyä, postaaminen kirjasta vain on jäänyt odottamaan että olen ehtinyt perehtyä siihen paremmin. En aina ehdi olemaan kartalla tulevista kirja-uutuuksista, mutta tätä tiesin odottaa sillä Sanna oli Kototeko- blogissaan kirjaprojektistaan kertonut. Selasinkin kirjan läpi heti siltä istumalta kun sen postipaketista sain auki käärittyä - tosi kaunis ja inspiroiva, olivat mun ekat ajatukseni kirjasta.

Sannan blogia seuranneena tiesin, että kirja tulee olemaan pullollaan uusia kekseliäitä ideoita. Kirja sisältää siis vinkkejä kotoiluun, ja aihealueiltaan kirja on mukavan laaja; löytyy ompelua, kirjontaa, virkkausta. askartelua, kankaanpainantaa ja tuunausta, ja niin asusteita, vaatteita kuin sisustusjuttujakin. Kirjassa on otettu huomioon myös ekologisuus; aina ei tosiaankaan tarvitse ostaa uutta materiaalia, vaan käsityömateriaalia on joka puolella - hyvänä esimerkkinä kirjassa esitelty vinkki jossa maissia käytettiin välineenä kankaanpainannassa. :)


Sannan kirjan mukaan kototekoilu ei vaadi hulppeita puitteita, heinoja välineitä tai edes huimia käsillätekemisen taitoja, vaan kyse on enemmänkin asenteesta ja innostuksesta. Nämä on juuri sellaisia arvoja joita itsekin liputan, että jokainen pystyy ja osaa kunhan innostuu ja kokeilee. :)

Kirjassa on paljon helppoja ohjeita, ja ohjeet ovat muutenkin tosi selkeät ja tarvittaessa myös vaihekuvalliset, joten näillä ohjeilla on helppo päästä alkuun itsetekemisessä. :) Kokeneemmat käsillätekijät puolestaan hyötyvät kirjan ideoista ja niiden tuomasta inspiraatiosta. Yksi kirjan parhaita anteja on mielestäni kirjan alkupuolelta löytyvä "Näin opit kototekoilijaksi"- osio, sekä kirjan loppupuolelta löytyvä "Kototekoile kestävästi"- osio, jotka ovat täyttä asiaa. :)
Ihana kirja! Jos jollekin kototekoilijalle tai sellaiseksi haluavalle on vielä joululahja haussa niin tässäpä hyvä vinkki pukinkonttiin. :) Huomasin muuten, että sattumoisin Sanna arpoo tänään instassaan (@kototeko) yhden kappaleen tätä kirjaa, kannattaa käydä osallistumassa!

19. joulukuuta 2018

Piparminttu-piparinamit
Sain toissailtana idean, jota täytyi testata heti. Ja koska idea toimi, niin laitetaan ohje jakoon tännekin. :) Nämä toimivat joulun kahvipöydässä, mutta ovat loistava viime hetken vinkki myös lahjaksi.


Piparminttu-piparinamit

Valmiita nameja tulee ohjeen määrillä n. 120 kpl, eli yksi pellillinen

Tarvitset: 500 g valmista piparitaikinaa, n. 100 g tummaa suklaata, ja muutaman piparminttutangon. 

Tee näin: Sulata valmis pakastepiparitaikina ohjeen mukaan. Leikkaa sulaneesta mutta jääkaappikylmästä taikinasta pieniä kuutioita. 500 gramman pakastetaikinalevystä tulee n. 120 pientä kuutiota. Levittele piparikuutiot pellille leivinpaperin päälle (muista jättää kuutioiden välille vähän väliä, nämä kohoavat suunnilleen kaksinkertaisiksi uunissa) ja paista uunissa keskitasolla n. 10-15 minuuttia, riippuen uunista. 

Sulata tumma suklaa, ja rouhi piparminttutangot rouheeksi. Anna piparikuutioiden jäähtyä.

Kasta jäähtyneet kuutiot puoliksi suklaaseen, ja ripottele päälle piparmintturouhetta. Levittele kuutiot leivinpaperille jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, ovat kuutiot valmiita. :)

Pakkaa valmiit piparinamit kauniiseen rasiaan tai sellofaanipussiin mikäli annat ne lahjaksi.
Me vietiin näitä Juliuksen toiveesta kerhotädeille piparikranssin kera, mutta täytyy kyllä tehdä uusi satsi näitä vielä jouluksikin. :)

18. joulukuuta 2018

Käsityöblogien joulukalenteri - luukku 18: Piparikranssi


Olen mukana Käsityöblogien joulukalenterissa, ja tänään on minun vuoroni avata luukku. :) Tästä luukusta paljastuukin syötävä koriste, piparikranssi! Olen somessa törmännyt muutamiin tämäntyylisiin piparikransseihin, ja olihan tätä pakko kokeilla itsekin. Jos jouluviemiset on vielä mietinnässä niin tässäpä yksi vaihtoehto joulukukalle. :) Jos ehdin, niin voisin tehdä näitä jouluviemisiksi itsekin enemmänkin, mutta ainakin tämä yksilö on menossa Juliuksen kerhon tädeille kiitokseksi yhteisistä hetkistä ja huolenpidosta.

Kranssiin voisi laittaa silkkinauhan jolloin sen voi ripustaa koristeeksi, tai sitten sen voi laittaa lautaselle ja keskelle tuikun, mikäli haluaa vain koristeena tällaista pitää. Itse ajattelin kääräistä kranssin sellofaaniin jotta kranssin voi myös syödä. :)


Piparikranssi

Tarvitset: Piparitaikinaa, piparimuotteja, sokerikuorrutetta, strösseleitä, karkkeja ym koristeita, mitä ikinä haluatkin laittaa. :)

Tee näin: Tee piparitaikinasta muoteilla eri muotoisia pipareita. Itse käytin isoa sydänmuottia ja isoa tähtimuottia, sekä yhtä koristeellisempaa lumihiutalemuottia. Lisäksi piirsin vapaalla kädellä pienempiä sydämiä, ja itse kranssin tein lautasen ja lasin avulla. Kranssipohjan tein siis asettamalla lautasen taikinan päälle ja leikkaamalla veitsellä reunat lautasen reunoja pitkin, ja keskustan aukon tein näppärästi lasilla painamalla.

Paista piparit ohjeen mukaan, ja koristele ne jäähtyneenä sokerikuorrutteella, strösseleillä ja karkeilla. Minulla oli valkoista ja punaista sokerikuorrutetta, lisäksi vaaleansinisiä sydänströsseleitä, pastellinvärisiä pieniä nonparelleja ja valkoisia ranskanpastilleja. Kaikki koristeet kiinnitin kranssipohjaan sokerikuorrutteella, sillä ne eivät ole kovin painavia. Toki vielä kestävämmän kiinnityksen saisi sulatetulla sokerilla, mutta silloin kranssin syöminen on hankalampaa mikäli sen haluaa syödä. :)

Eilen käsityöblogien joulukalenterin luukku avautui Puikoilta pujonnu -blogissa, jossa esiteltiin ohje ihaniin kirjoneulelapasiin. Huominen luukku puolestaan avautuu Nappikuja 6 -blogissa. Somesta tämän joulukalenterin juttuja löytyy hashtagin #kässäjoulukalenteri18 alta, kannattaa laittaa seurantaan! :)

16. joulukuuta 2018

Adventtilapaset - osa 3

Hyvää kolmatta adventtia! :)

Enää reilu viikko jouluun, ja pitkällä mennään jo lapastenkin kanssa. :) Tässä kolmannessa pätkässä jatketaan kirjoneuletta, ja viimeiseen pätkään jää sitten kärjet sekä peukalot.

Jos tulet mukaan neulomaan vasta tässä vaiheessa, niin ensimmäinen ja toinen ohjeen pätkä löytyvät täältä ja täältä.

Adventtilapaset - Osa 3Jatka kirjoneuletta kaavioiden mukaan.
Neulomisen iloa! :)

Hashtagit instagramia varten ovat: #adventtilapaset #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta

Tosi kiva kun monet teistä ovat jakaneet kuvia joko instassa tai facebookissa, kiva seurata miten teidän lapaset etenee ja millä väreillä niitä neulotte! :)

11. joulukuuta 2018

Proud Mama


Yhteistyössä By Laura Darth

Haaveilin jo esikoisen synnyttyä jonkinlaisesta "äitikorusta", mutta mitään niin kivaa ei tullut vastaan että olisin tullut sellaista hankkineeksi. Viime keväänä Samuelia odottaessani törmäsin sitten somessa By Laura Darthin upeisiin Proud Mama - koruihin, ja ne olivat juuri sellaisia äitikoruja millaisesta olin haaveillutkin. Pari kuukautta sitten sain Laura Darthilta omakseni upean korun molempien poikieni kuukausikivillä, ja olen siihen aivan rakastunut.Proud Mama korusarja on Laura Darthin mukaan kunnianosoitus äideille, jotka ovat lastensa tukipilareita. Lauran sanoin äitiydellä ei ole rajoitteita, vaan kaikki äidit ovat lapsilleen yhtä arvokkaita ja rakkaita; olivat he sitten kotiäitejä, uranaisia, sijaisäitejä, mummoja tai mitä vain.

Ajatus korussa on tosi kaunis, ja minusta tuntuu ihanalta kantaa kaulassani mukanani rakkaimpiani korun muodossa. Omassa korussani on sininen aquamariini, joka on maaliskuun kuukausikivi - se kuvastaa maaliskuun viimeisenä päivänä syntynyttä esikoistani Juliusta. Vaaleanvihreä peridootti puolestaan on elokuun kuukausikivi, ja se kuvastaa korussani kuopustani Samuelia joka syntyi elokuun ensimmäisenä. Tämä koru on paitsi todella kaunis ja ajaton, myös niin upea tarinaltaan että sitä kantaa ilolla kaulassaan.

Äitiys on minulle todella tärkeää ja arvokasta. Olen siinä mielessä tosi äidillinen, että äitiys on ollut minulle suurin unelmani jo pikkutytöstä asti. En aina tiennyt mihin ammattiin haluaisin tähdätä, mutta olen aina tiennyt haluavani useamman lapsen jos se suinkin on mahdollista. Minulle on siis ollut selvää haluta äidiksi, mutta toki äidiksi tuleminen ei ikinä ole itsestäänselvyys -  siksi olenkin todella onnellinen että haaveeni on toteutunut ja saan kutsua itseäni kahden ihanan pienen pojan äidiksi. Toivon, että jokainen äidiksi haluava saisi elämässään äitiyden kokea jollain tavalla. Äitiys ei todellakaan ole helppoa, vaan se on paljon moniulotteisempaa ja haastavampaa kuin ennen äitiyttä olisin ikinä osannut kuvitella - olin kyllä kuullut että äideillä on lapsistaan ikuinen huoli, mutta se konkretisoitui vasta kun sain oman lapseni ensimmäistä kertaa syliini. Haluan tehdä elämässäni paljon muutakin kuin olla äiti, mutta koen että äitiys on lopun elämääni minun tärkein roolini ja tehtäväni, joka menee kaiken muun edelle.

Minä halusin koruuni molemmat lapsihelat pyöreinä, mutta helojen muotoa on mahdollista personoida ottamalla yhteyttä Lauraan. Proud Mama korua on saatavilla niin rannekoruna kuin kaulakorunakin, kahdella eri ketjun pituudella. Oma ketjuni on pidempää mallia, ja pituus on kyllä ihan täydellinen. Tykkään pitää arjessa pidempiä koruja, ja juhlakoruina sitten taas usein lyhyempiä koruja. Siksi päädyin pidempään ketjuun, koska tätä korua haluan käyttää ihan arjessa.

Tässä myös joululahjavinkki niin äideille, mummoille kuin vaikkapa kummilapsillekin. Pienet riipukset kuukausikiven mukaan sopisivat nimittäin mitä parhaimmin lahjaksi myös kummilapselle hänen omalla kuukausikivellään. Laura kertoi, että kunhan tilaa perjantaihin 14.12 mennessä, niin tilaus ehtii joulupakettiin. :)

Hienona pienenä yksityiskohtana jokaisesta myydystä Proud Mama korusta lahjoitetaan pieni osa Suomen lastensairaaloiden hyväksi.

Lauran sanoin: "Be Proud Mama no matter what!"

9. joulukuuta 2018

Adventtilapaset - osa 2


Hyvää toista adventtia! :)

Jatketaan adventtilapasten neulontaa aloittamalla kirjoneule. Molemmat lapaset neulotaan muuten samalla ohjeella, mutta muista tehdä toiseen lapaseen peukalon kohta peilikuvaksi! :) Nimimerkillä "oon joskus neulonut kaksi saman käden lapasta kun neuloin niin ajatuksissani ja vauhdilla". :D

Jos hyppäät mukaan neulomaan vasta nyt, niin ensimmäisen osan löydät täältä.

Adventtilapaset - Osa 2Aloita kirjoneule kaavioiden mukaan, aloittaen kaavion "Kämmenselkä" riviltä yksi. Kaaviossa on sekä kämmenselän (puikot I ja II) että kämmenpuolen (puikot III ja IV) kaikki silmukat.

Tullessasi rivillä 17 kämmenpuolen silmukoihin, muista tehdä peukalon paikka seuraavasti: Neulo kerroksella 17 kaikki silmukat kaavion mukaisesti punaiseen viivaan asti. Neulo peukaloaukkoa varten eriväriselle apulangalle 7 silmukkaa (merkitty kaavioon punaisella), siirrä ne sitten takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kaavion mukaisesti kerros loppuun.

Kaaviossa on vasemman käden lapanen, muista tehdä oikean käden lapaseen peukalon kohta peilikuvaksi (Eli kun vasemman käden lapasen kaaviossa peukalon kohta asettuu neljännen puikon loppuun, niin oikean käden lapasessa se asettuu kolmannen puikon alkuun alkaen kolmannen puikon neljännestä silmukasta).

Pari vinkkiä vielä noihin pidempiin lankajuoksuihin:
- Kannattaa kiertää langat toistensa ympäri aina kolmen tai neljän silmukan välein. Ole kuitenkin tarkkana ettei lankojen kiepautus näy oikealle puolelle, äläkä tee kiepautusta samalla kohtaa kuin edellisellä kierroksella, vaan tee kiepautukset aina eri kohtiin.
- Löysytä silmukoita joka puikon jälkeen. Itse teen niin, että joka puikon jälkeen kevyesti levitän silmukoita puikolle. Tämän oppii nopeasti tavaksi, ja se pitää huolen siitä ettei neuloksesta ja lankajuoksuista tule liian tiukkoja.
- Lisää vinkkejä tässä aiemmassa postauksessani.


Neulomisen iloa! :)

Ja ne hashtagit instagramia varten olivat: #adventtilapaset #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta

2. joulukuuta 2018

Neulotaan yhdessä Adventtilapaset - osa 1


Hyvää ensimmäistä adventtia! :)

Tänä vuonna neulotaankin yhdessä Adventtisukkien sijaan Adventtilapaset. Adventtilapaset on ajatuksena kummitellut mulla mielessä ihan niistä ensimmäisistä Adventtisukista asti - silloin mietin että neulotaanko sukat vai lapaset mutta päädyin sukkiin. Nyt on sitten kaksien Adventtisukkien jälkeen vihdoin lapasten vuoro. :)

Ohjeen julkaisen siis neljässä osassa, ja näistä neljästä osasta muodostuu naisten kirjoneulelapaset. Lankana lapasissa on siis Novita 7 Veljestä, mutta yhtä hyvin voit käyttää mitä tahansa muutakin samanvahvuista lankaa. Värejä tarvitaan kaksi; pääväri ja kuvioväri. Sinänsä väreillä ei ole merkitystä, kunhan kontrastia on tarpeeksi paljon jotta kuviot erottuvat. Minä valitsin väreiksi tummanharmaan sekä valkoisen. :) Sopiva puikkokoko on 3,5 - tai käsialan mukaan. Jos käsialasi on todella tiukka niin suosittelen käyttämään 4,0 puikkoja.


Adventtilapaset - Osa 1

Luo päävärillä 48 silmukkaa ja yhdistä pyöröneuleeksi. Neulo 2 krs nurin. Ota sitten kontrastiväri mukaan, ja aloita kaksivärinen joustinneule; neulo 1 o, 1 n - joustinneuletta siten, että neulot päävärillä kaikki oikeat silmukat ja kontrastivärillä kaikki nurjat silmukat. (Jos olette lankadominanssiin perehtyneet niin minulla valkoinen väri eli kontrastiväri on dominoiva, jolloin nurjat silmukat nousevat hyvin esiin.) Neulo kaksiväristä joustinneuletta 16 krs. Neulo sitten kaksi kerrosta päävärillä nurin. Lapasen varsi on nyt valmis, jätä työ odottamaan ensi viikkoa ja kirjoneuleosuuden alkamista. :)

Mikäli sinulla on kahdet samanlaiset puikot (samaa kokoa & samaa materiaalia olevat puikot, esimerkiksi kahdet metalliset puikot kokoa 3,5) kannattaa neuloa valmiiksi molemmat varret, niin jouluksi valmistuu koko lapaspari yhtä aikaa. :)
Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata ennen aloittamista tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Neuvoja saa kysyä, jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookin sekä instagramin puolella. Näitä lapasia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, ja olen suunnitellut ne aika nopealla aikataululla, joten jos huomaatte ohjeissa virheitä niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :)
- Lapasia kannattaa välissä sovittaa käteen, jotta huomaat mikäli  lankajuoksut jäävät liian kireiksi.

Neulomisen iloa! Mielelläni seuraan myös teidän Adventtilapastenne etenemistä, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtilapaset #adventtilapaset2018 #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan lapasianne!

Tervetuloa taas mukaan neulomaan! :)

26. marraskuuta 2018

Neulotaanko yhdessä Adventtilapaset?

 
Syksyn mittaan oon saanut monia viestejä erinäisiä kanavia pitkin, joissa on tiedusteltu että järjestänkö tänä vuonna Adventtisukkien yhteisneulontaa. Olen varovaisesti vastaillut, että tarkoitus olisi - mutta en ole uskaltanut luvata varmaksi sillä käteni ovat olleet tänä syksynä niin täynnä kahden pienen lapsen kanssa, että neulepuikkoihin en ehtinyt edes koskemaan moneen kuukauteen. Suunnittelin kyllä yhteisneulontaa, mutta en tiennyt ehdinkö ajoissa koeneulomaan ja kirjoittamaan ohjeet. Ja nyt minulla on teille uutisia; tänä vuonna neulotaankin yhdessä Adventtilapaset sukkien sijaan! Mitäs siihen sanotte? Tuutteko mukaan neulomaan? :) Homma toimii aiemmilta vuosilta tutulla kaavalla; jokaisena adventtisunnuntaina julkaisen pätkän ohjetta, ja näistä neljästä pätkästä valmistuu lapaset. :) Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina Adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja blogiin ja facebookiin päivitän sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen ääreen). Sen verran annan ennakkotietoa, että lapaset ovat kirjoneuletta ja naisten kokoa, ja tarvitset niiden neulomiseen sukkapuikot kokoa 3,5 (tai oman käsialasi mukaan joko pienemmät tai isommat), sekä kahta väriä Novitan 7 Veljestä- lankaa tai vastaavan paksuista lankaa. Kuten aiempinakin vuosina, olen halunnut pitää ohjeet simppeleinä ja lankajuoksut lyhyinä jotta mukaan neulomaan voi lähteä sellainenkin jolle kirjoneuleet eivät ole ennestään tuttuja. Rohkeasti siis mukaan vain jos intoa riittää!

Edellisen vuosien Adventtisukkien ohjeet löytyvät täältä ja täältä, jos konsepti ei ole ennestään tuttu. :) 

Tuutteko mukaan neulomaan? :) Ensi sunnuntaina aloitetaan!


15. marraskuuta 2018

IsänpäivälahjojaMusta on aina hassua kuulla niitä kommentteja että puolisot eivät muista toisiaan isänpäivänä tai äitienpäivänä koska "et sä mun äiti/isä oo". Mun mielestäni kun niin äitienpäivä kuin isänpäiväkin ovat oivia päiviä muistaa ja kiittää myös sitä omien lasten äitiä/isää. Minä ainakin haluan isänpäivänä muistaa sekä omaa isääni, mutta myös lasteni isää - miestä, jota ilman mulla ei olis näitä kahta pientä kultakimpaletta, ja joka jakaa arjen ja elämänsä mun ja lasten kanssa. Mieheni ei ole minun isäni, mutta koska hän on lapsilleni paras mahdollinen isä niin haluan kiittää ja muistaa häntä siitä myös isänpäivänä.

Tänä vuonna isänpäivälahjat menivät vahvasti itse tehdyllä linjalla. Mies ja pojat saivat tiimipaidat painatuksilla, joskin tällä kertaa en aikomuksistani huolimatta ehtinyt ompelemaan paitoja vaan ostin ne valmiina. Ctrl+C ja Ctrl+V -painatukset suunnittelin Illustratorilla, ja yksi meidän alueen facebookin ompeluryhmän jäsen leikkasi ne mulle silityskalvosta leikkurillaan. Mies tykkäsi tästä lahjasta tosi paljon, uppoaa tietotekniikan insinöörin nörttihuumoriin. ;)

Lisäksi painettiin yhdessä Juliuksen kanssa toinenkin paita, t-paita "Paras Isi"- tekstillä. Ostin kesällä Lidlistä suihkutettavia kangasvärejä, joita nyt kokeiltiin ekaa kertaa. Tein kontaktimuovista sydämenmuotoisen sabluunan paitaan, ja yhdessä pojan kanssa suihkuteltiin sabluunan sisälle kangasvärejä. Lopuksi kirjoitin sydämen sisälle vielä tekstin lilalla kimallekangasvärillä.

Ompelin vielä osaksi lahjaa miehelle merinovillaisen pipon ja tuubihuivin. Tämä merinovilla on mulesingvapaata merinoa Ommelliselta, ja tämä on aivan ihanan pehmeää eikä yhtään kutittavaa. Miestä yleensä kutittaa tosi herkästi kaikki villa, mutta tämä on niin pehmeää että uskalsin ommella hänelle tästä setin. Petrolinsininen sävykin on tosi kaunis.

Papatkin saivat paidat isänpäiväpaketeistaan. Painettiin kontaktimuovisabluunan avulla Juliuksen kanssa ensin paitoihin kultaiset sydämet, ja sitten molempien poikien jalanjäljet mustalla kangasvärillä. Muistin näiden paitojen kuvaamisen vasta paketointivaiheessa, kun toinen paketti oli jo paketoitu, joten kuvassa vain toinen paidoista. Molemmat papat saivat kuitenkin samanlaiset paidat. :)Sellaisia isänpäivälahjoja me annettiin tänä vuonna. Aika vahvasti oli teemana näköjään pehmeät paketit, paidat ja kankaanpainanta. :D

9. marraskuuta 2018

Kastejuhlan yksityiskohtia


Vaikka Samuelin kastejuhlista on jo aikaa, niin halusin tehdä vielä yhden kuvapostauksen juhlista ja niiden yksityiskohdista. :)

Kastejuhlat vietettiin siis meillä kotona, kuten esikoisenkin kastejuhla pari vuotta sitten. Koristelin kodin simppelisti muutamilla teemaväriin sopivilla paperikoristeilla ja kynttilöillä, sekä tilasin kukkakaupasta kukat niin tarjoilupöytään kuin kastepöytäänkin. Annoin aika tarkat ohjeet asetelmien tekoon kukkakauppaan sillä tiesin millaiset haluan, ja tykkäsinkin asetelmista tosi paljon - varsinkin kastepöydän matala asetelma oli aivan ihana.

Oon tosi tunteellinen, ja perinteet on mulle tärkeitä. Niinpä kastemekko ja kasteliina olivat jälleen ne samat joissa miehenikin on aikanaan kastettu, ja Julius tietysti myös. Juliuksen kastejuhlassa meidän kummityttömme kuivasi Juliuksen hiukset kasteliinalla kasteen jälkeen, ja tällä kertaa Julius itse pääsi ylpeänä isoveljenä suorittamaan tuon tärkeän tehtävän kun pikkuveli kastettiin.

Kastemekon jälkeen vaihdettiin vauvakin rennompiin juhlavaatteisiin. Halusin, että vaatteet ovat juhlavat mutta ehdottomasti mukavat. Aluksi haaveilin, että olisin ommellut molemmille pojille itse vaatteet kastejuhlaan, mutta se suunnitelma kaatui ajanpuutteeseen. Niinpä Samuelin vaatteiksi valikoitui valkoinen trikoinen kauluspaitabody, sekä beiget trikoopöksyt. Mintunvärisen satiinisen rusetin tein itse satiininauhasta, ja ompelin sen kiinni bodyyn. Myös isoveljelle halusin matchaavat vaatteet; joten isoveli pukeutui beigeihin chino-housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan, sekä samanlaiseen tekemääni rusettiin (mutta hieman isommassa koossa, joten Juliuksen rusettia varten ostin samanväristä satiininauhaa mutta leveämpänä). Välillä mietin että olisin ehkä sittenkin nopeammin ommellut pojille juhlavaatteet, kuin etsinyt niitä ympäriä kaupunkia ja nettikauppoja. :D Ei meinannut nimittäin mistään löytyä beigejä housuja tähän aikaan vuodesta, ainakaan sopivassa koossa.

Omat vaatteeni olivat jo monissa juhlissa käyttämäni musta pitsikoristeinen mekko, sekä valkoinen pitsijakku. Vyötärölle kietaisin väripilkuksi rusettinauhan tuosta mintunvärisestä satiininauhasta.
Sellaiset olivat Samuelin kastejuhlat. :)