30. lokakuuta 2014

Rumpujen pärinää ja arvonnan voittaja


Blogini synttäriarvontaan omaa bagINbagiaan tavoittelemaan tuli huikea määrä osallistujia, kiitos kaikille! Juhlallinen arvontatilaisuus on nyt suoritettu, ja voittajaksi selviytyi....


Jaana jätti arvontapostaukseen seuraavan kommentin:

Kahdella arvalla mukana yksi erittäin sekaisen laukun omistaja"

Onnea tuhannesti Jaana! Laitatko mulle yhteystietosi sähköpostilla (annika.levanen(at)gmail.com), niin saan lähetettyä sulle apua sekaisen laukkusi järjestyksessä pitämiseen! ;) Olen täyttänyt bagINbagisi jo valmiiksi, ja vilautan sisältöä täällä blogissakin kunhan palkinto on ensin saapunut Jaanalle. Aika moni teistä innostuikin näistä bagINbageista, ja voin kyllä lämpimästi suositella hankkimaan omansa vaikkei arpaonni suosinutkaan! Helpottaa elämää kummasti kun lompakko löytyy helposti kassalla laukun uumenista, eikä kassia tarvitse kääntää ympäri kadulle jos tarvitsee huulirasvaa. ;)


BagINbagin arvontaan lahjoitti Insjö.

26. lokakuuta 2014

Käsityömuistoja #8


Käsityömuisto numero kahdeksan on joskus suunnilleen 10-vuotiaana virkkaamani pieni mollamaija, taskumaskotti. Osallistuin sillä Suuri Käsityö -lehden taskumaskottikilpailuun, kyse ei siis ole koulukäsityöstä.


Kymmenen senttiä korkean Mollamaija- taskumaskottini taustalla oli ajatus tehdä perinteinen vanhanajan mollamaija, mutta minikokoisena. Mollamaijan kropan virkkasin vaalealla persikanvärisellä langalla ja täytin vanulla, hiukset tein hampusta ompelemalla ne päänahkaan sekä letittämällä, ja kasvot kirjoin ohuilla langoilla. Mekon ompelin, ja mekonkaulukseen tein helminauhan ompelemalla siihen pieniä helmiä. Hiuksiin punoin vielä nauhat punaisesta ja valkoisesta langasta. Tätä suunnittelin ja värkkäsin todella suurella innolla ja hartaudella, ja muistan olleeni lopputulokseen tyytyväinen. Vähän tuollainen tuhti tyttöhän tämä mollamaija on, mutta ihan symppis.


Mollamaijani ei kilpailussa sijoittunut, mutta sain sen postitse takaisin itselleni. Olin aiheesta kuitenkin tosi innoissani, ja taskumaskotteja syntyi vapaa-ajallani lisääkin. Meidän luokalla taskumaskoteista tuli ihan hitti, ja mä kanniskelin takkini taskussa Lötkö- nimistä lehmää, jonka ompelin kankaasta ja väritin kangastusseilla. :D Harmi, ettei Lötkö- lehmä taida olla enää tallessa.

Oliko teillä ala-asteella taskumaskotteja, vai oliko ne vaan meidän koulun juttu?

Ps. Vielä tämä päivä aikaa osallistua arvontaan!

25. lokakuuta 2014

Viikonloppusapuskaa


Viikonloppuisin tulee usein tehtyä vähän parempaa ruokaa, ehkä on paremmin aikaa ja viitseliäisyyttä kuin viikolla töiden jälkeen.

Tänään tehtiin taas yhtä helppoa suosikkia, avokadopastaa. Me kyllä poiketaan ohjeesta sen verran, että lisätään joukkoon kanaa, jotta ruoka on ruokaisampi ja täyttävämpi. "Pelkkä" pasta ilman kanaa, lihaa tai kalaa kun tuntuu meistä jotenkin vajaalta, varsinkin kun tähän ei silti tule suurta määrää kasviksiakaan. Kanan kanssa sen sijaan avokadopasta on meidän makuun ihan loistavaa.
Puhuttiinkin just miehen kanssa, että erilaisia pastoja pitäisi kyllä alkaa tehdä useamminkin. Ne on suhteellisen yksinkertaisia ja nopeita valmistaa, ja kaikenlisäksi ihan loistavia ottaa seuraavana päivänä evääksi myös töihin. Mä en koskaan käy ruokatunnilla syömässä muualla, vaan kannan aina mukanani eväät, joten viikolla ruokia tulee yleensä mietittyä sen kautta että niistä saisi samalla seuraavan päivän lounaan.

Olisiko teillä jakaa hyviä vinkkejä/reseptejä erilaisiin pastoihin?


23. lokakuuta 2014

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - Syyskuun parhaat


Huomasin blogini postausluonnoksia selatessani, että syyskuun parhaat- postaus oli jäänyt ihan alkutekijöihinsä, ja sitten unohtunut. Hupsista. Haluan kuitenkin pitää kiinni näistä kuukausikoosteista, joten tässäpä tulee - vaikkakin eletään jo lokakuun jälkimmäistä puoliskoa. Syyskuussa blogin puolella oli aika hiljaista, kun normielämässä oli vähän turhankin paljon menoa ja meininkiä, mutta kyllä tännekin silti jotain tuli päivitettyä.

Syyskuun suosikkikäsityö: Virkattu pussukka, hempeän karkkivärisenä. 

 Syyskuun paras herkku: Omenat, marjat ja luumut, itse kerättyinä tottakai.
 Kuukauden kosmetiikkasuosikki: Baby Lipsin huulirasva. Tää on paljon parempi kuin odotin!


Syyskuun hauskin aktiviteetti: Karting!


Kuukauden paras uusi asia: Ompelukurssin aloitus, vaikka alku on ollutkin vähän nihkeää... Mulla on suuria ongelmia ehtiä suunnitella valmiiksi mitä kurssilla ompelen, ja sit nää viikot vaan vierii... :D Mutta oon mä siellä monta juttua saanut jo valmiiksikin, täytyisi vaan ehtiä kuvata ne että pääsisin esittelemään niitäkin täällä bloginkin puolella.


Nyt on vihdoin syyskuu paketissa kuukausikoosteenkin merkeissä... täytyy varmaan kohta alkaa tehdä lokakuun koostetta, että sen saisi julkaistuakin vähän paremmin ajallaan. ;)

20. lokakuuta 2014

AND - Tuotekuvaukset


Olin lauantaina kuvaamassa tuotekuvia ystäväni Annan AND- tuotemerkin tuotteista. Mähän oon vaan harrastelija ja aloittelija kuvaamisessa, joten olin innoissani päästessäni ottamaan tuotekuvia. Oppia ei voi kuin harjoittelemalla, joten kiva kun saa harjoitella. Anna tekee ihan mielettömän upeita sisustustuotteita kierrätetyistä sälekaihtimista. Käytännöllistä, kaunista ja kierrätettyä, aika täydellinen kombo!

Otettiin kuvat ulkona aika nopsalla tahdilla, saldona hieman kylmettyneet sormet, räntäsade, yksi rikkoutunut glögipullo ja kolmisensataa kuvaa. Bonuksena muutamat naurut ja kuulumisten vaihto, ja päälle munkkikahvit Abc:lla. Pikkukaupungin kahvilatarjonta kun rajautuu huoltoasemaan ja grilliin, joten päädyttiin huoltoasemaan. ;)

Edessä ois vielä kuvien käsittelyurakka, mutta vähän vilauttaakseni muun muassa tällaista taltioitui kameran muistikortille:


Lisää Anna Nygård Designista: www.annanygard.com tai https://www.facebook.com/AnnaNygardDesign


Valokuvaaminen on kyllä niitä asioita, joita haluaisin oppia lisää. Siis niin, että joku oikeasti opettaisi, tähän asti kun oon vaan mennyt yrityksen ja kokeilun kautta itse opetellen. Olisin halunnut tänä vuonna johonkin valokuvauskurssille, mutta en löytänyt Oulun seudulta kuin kansalaisopiston kursseja, ja nehän täyttyi alta aikayksikön koko vuodeksi... Ensi vuonna täytyy olla hereillä kun ilmoittautumiset alkaa!


19. lokakuuta 2014

bagINbag + Blogisynttäriarvonta!Yhteistyössä Insjö


Sain kuukausi sitten Insjöltä testattavakseni jotain, jota oon himoinnutkin jo pitkään, nimittäin käsilaukun organisoijan. Mähän oon tunnetusti melkoinen kassialma, kannan mukanani kaikkea mahdollista mitä saatan tarvita. Ja vaikka lähipiiri välillä kuittaileekin mun mukanani kantamasta tavarapaljoudesta, oon pelastanut monen ihmisen päivän sillä että mun laukustani on löytynyt mitä ihmeellisimpiä asioita joita on juuri kaivattukin. ;) Terkkuja vaan sille tuntemattomalle tytölle jonka mekon irronnut nappi saatiin ommeltua vessassa vanhojentanssijatkoilla, sekä sille miesmallille mainoskuvauksissa jonka poskeensa kynnellään raapaisemansa naarmu saatiin piilotettua mun laukustani löytyneellä peitepuikolla. Olen siis yleensä varautunut kaikkeen!

Ja koska mun laukkuni pursuilee tavaraa, ei etsimänsä löytäminen laukusta oo aina ihan helppoa tai nopeaa. ;)

Tähän asti oon ratkaissut ongelman niin, että mun laukkuni on täynnä monenmoista pikkupussukkaa; yksi lääkkeille, toinen kosmetiikalle, kolmas pikkusälälle, ja lisäksi laukun taskut ja lokerot on täytetty huulirasvoilla, nenäliinoilla ynnä muulla... mutta kaikista helpointahan olisi jos kaikki nuo löytyisi vielä vähän helpommin yhdestä paikasta. BagINbag on osoittautunut käytössä käteväksi juuri siksi, että sen monista lokeroista ja taskuista löytyy kaikelle pikkutavaralle omat paikkansa, joista tavarat löytyy helposti. Bonusta myös ehdottomasti siitä, että laukun sisältö vaihtuu toiseen laukkuun ihan silmänräpäyksessä, jos kotoa lähtiessä mieli muuttuukin eteisessä, ja haluaakin olalleen ruskean laukun sijasta mustan. ;)

Mun bagINbagini on Saimaa Tuuli, jonka valitsin ihanan pirtsakassa Hot Coral- sävyssä. Laukku on valmistettu nailonista, joka on helppo pitää puhtaana ja pestä tarvittaessa. Aion käyttää tätä laukkua niin arkisin käsilaukkujeni sisälaukkuna, kuin myös matkoilla isona toilettilaukkunakin. Tänne nimittäin mahtuu kätevästi myös koko kosmetiikka-arsenaali shampoista aurinkorasvoihin ja meikkeihin, ja taskujen ja lokeroiden avulla kaikki on silti helposti käden ulottuvilla.


BagINbagistani löytyy monia avoimia taskuja, nepparilla suljettava tasku, vetoketjutasku, sekä rengas avaimille. Koko laukku on suljettavissa vielä vetoketjulla, ja lopuksi nostettavissa kahvoistaan minkä tahansa lukun sisälle. Tässä Saimaa Tuuli- laukussa kätevää on myös kuvissa laukun päädyissä näkyvät nepparit, sillä niiden avulla bagINbagin saa suljettua myös hieman pienemmäksi, jolloin se mahtuu vähän pienempienkin laukkujen sisään.

Tää on niin pelastus meille kassialmoille! :D Kun laukku on järjestyksessä, ei se pursuile vaikka laukussa kantaisikin mukanaan puolta omaisuudestaan.


Koska itse ihastuin tähän bagINbagiin ihan täysin, ehdotin Insjölle, että saisin arpoa yhden laukun myös lukijoideni kesken, ja he lähtivät mielellään sponsoroimaan arvontaa. Arvottavaksi valitsin hieman pienemmän Inari Tuuli -bagINbagin samassa oranssin punertavassa sävyssä omani kanssa.
Kerroinkin jo aiemmin, että blogi täytti pari viikkoa sitten jo viisi vuotta! Blogisynttäreiden kunniaksi arvotaan siis nyt tämä Insjön tarjoama Inari Tuuli -bagINbag, jonka aion lisäksi täyttää blogisynttäreiden kunniaksi vielä itse hankkimillani yllärilahjoilla! ;) Sisältä tulee löytymään jokanaisen tarpeellisia käsilaukun täytteitä, jotka paljastan blogissa vasta sitten, kun palkinto on ensin päätynyt saajalleen. :) Pidetään siis vähän jännitystä vielä yllä, mutta voin paljastaa että ainakin kosmetiikkaan ja makeisiin ne taitavat liittyä... :DArvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta sunnuntai-iltaan 26.10 klo 23.59 mennessä. Tälläkin kertaa haluan tarjota lisä-arvan niille blogini lukijoille, jotka ovat rekisteröityneet lukijoiksi tuonne oikeaan sivupalkkiin. Mainitse kommentissasi, jos ansaitset kaksi arpaa. :)

Onnea arvontaan! <3

17. lokakuuta 2014

Tappajafarkut ja muuta luettavaa


Kirjahylly sai tällä viikolla taas vähän uutta täytettä, kun klikkailin Adlibrikselta muutaman mielenkiintoisen opuksen ostoskorin kautta kotiin. Miki Toikkasen ja Noora Kanasen Blog by the book oli pakko saada luettavaksi, ja samalla tilasin pitkään himoitsemani Outi Moilalan Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita- kirjan omakseni. Bonuksena tein tottakai vielä yhden heräteostoksen (koska mitä olisi shoppailu ilman yhtään heräteostosta? ;)), kun Kirjo ja korista pientä ja suurta -kirja oli tarjolla alle seitsemän euron. Jospa tuon kirjan myötä vihdoinkin saisin verestettyä kirjomisen taitoa, jota oon harjoittanut edellisen kerran ala-asteella.


Tervetuloa viikonloppu! Pitkän ja raskaan viikon jälkeen viikonloppu on tervetullut. Suunnitelmissa olis ainakin piipahdus yksillä synttärikahveilla, talvirenkaiden vaihto autoon ja valokuvailua ystävän kanssa; touhua ja rentoutumista sopivassa suhteessa.

Ihanaa viikonloppua!

13. lokakuuta 2014

Cupcake Anya


Pitkästä aikaa mulla olis esitellä korttiakin... :)

The Greeting Farmin leimasimet jaksaa ihastuttaa mua edelleen, joista tällä kertaa korttiin pääsi suloinen Cupcake Anya, Promarkereilla väritettynä. Lisänä pätkä nauhaa, tarratimantteja sekä ruskeaa ja vihreää paperia.Viikonloppu vieraiden kanssa hurahti tosi nopeaa, kun oli niin älyttömän hauskaa. Välimatkan vuoksi kun harvoin nähdään, lipsahti illat pikkutunneille jutellessa ja lautapelejä pelaillessa. Käytiin myös pelaamassa Oulussa lasersotaa, naurettiin posket kipeiksi räppiriimejä keksiessä Rähinä Aliaksen parissa, ja opetinpa pariskunnan miespuolista osapuolta myös neulomaan. Niin hauska viikonloppu, ja tuli kyllä tarpeeseen tähän kiireiseen syksyyn. :)

Tämäkin viikko on ohjelmaa täynnä, mutta yritän ehtiä pyöräyttää blogisynttäriarvonnan jossain välissä käyntiin. Blogin mittariin pyörähti yksi vuosi lisää jo viikko sitten, ja arvontapalkintokin täällä odottelee valmiina, että ehtisin sen kuvaamaan... Viimeistään loppuviikolla siis arvontaa luvassa! :)


10. lokakuuta 2014

Perjantai


Hurjan kiireinen viikko takana, oon mennyt ihan täyttä höyryä. Onneksi tiedossa on mukava viikonloppu, sillä nyt odotellaan viikonloppuvieraita saapuviksi!Lumenen Gel Effect- kynsilakkoja oon ylistänyt ennenkin, ja ylistän edelleenkin. Nyt mukaan lähti marketista kirkkaan punainen lakka. Nää on niin mainioita, kun nämä kuivuu niin nopeasti. Edes tällainen hätähousu ei ehdi töhräämään kynsiään kuivumista odotellessa. ;)

Toinen ruokakauppareissun ylimääräinen ostos oli uusi Neulo -lehti. En vielä ehtinyt tutustua selaamista enempää, mutta ihan hyvältä vaikuttaa! Uudet neulelehdet on aina tervetulleita. :)

Mitäs teidän viikkoon ja viikonloppuun? Ja joko joku muukin on ehtinyt Neulo- lehteen tutustua?


7. lokakuuta 2014

Puhelin pukeutui pinkkiin


Tilasin puhelimeeni uuden takakuoren pinkissä värissä, kun vanha valkoinen kuori alkoi olla jo todella kuluneen ja rähjäisen näköinen. Valitsin sit tälläkertaa vimpan päälle tyttömäistä, ja päädyin pinkkiin. Ja onhan se aika herkun värinen!

Ihanan pirtsakka! Vaikka oon kyllä niin katkera siitä ettei lumioille tehdä sellaisia superhienoja Pantone- kuoria, joita i puhelimille tehdään. Sellaset olis niin älyttömän hienot!

5. lokakuuta 2014

Kun herää lauantaina aamuviideltä


...ehtii tehdä vaikka ja mitä. Tulipa sekin eilen todeksi todistettua.

Mies lähti eilen aamuvuoroon töihin ennen puolta kuutta, ja mäkin avasin virkeänä silmäni ja kömmin olohuoneen puolelle jo viideltä. Siis vapaapäivän aamuna, kun olin ajatellut vedellä hyvällä omallatunnolla hirsiä niin pitkään kuin nukuttaa, ainakin siis kahdeksaan tai puoli yhdeksään. Ei vaan väsyttänyt tippaakaan, joten en viitsinyt jäädä väkisin sänkyyn pyörimään. Oon kyllä aika aamuvirkku, mutta kyllä aamuviiden herätys ilman herätyskelloa on mulle niin harvinaista, että voisi piirtää raksin seinään. Tai kirjoittaa aiheesta edes blogiin. ;) Ei oo juuri tapahtunut, ja tuskin tapahtuu ihan pian uudestaankaan. Täytyi kokeilla otsaani että oonko ihan terve, kun oikeasti nousin siihen aikaan ylös ihan itsekseni, mutta en havainnut kuumettakaan. Jos ei tää oo mikään orastavan hulluuden merkki, niin kaikki hyvin!


Päivällä tuntui kyllä olevan aika mukavasti pituutta, kun päivänsä oli aloittanut aamuvarhaisella. Jo iltapäivällä tuntui, että onpas ollut pitkä päivä, ja ihan hyvällä tavalla. Ei kannata hukata nuoruuttaan nukkumalla! ;)

Mites teidän viikonloppu meni?

4. lokakuuta 2014

Ohje virkattuun siksak-kuvioiseen pikkupussukkaan


Ohjetta omasta päästä kuviovirkkaamaani valko-koralliseen pussukkaan pyydettiin, joten saamanne pitää. :) Kirjoittelin tän ohjeen jo aikoja sitten, mutta oon unohtanut tämän luonnoksiin. Hupsista! Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Ohje on kirjoitettu pussukan jo valmistuttua, joten ohjetta ei siis ole koevirkattu. Jos huomaat ohjeessa virheitä, ilmoitathan minulle niin korjaan ohjetta! :)

Ohje on myöskin kirjoitettu ajatellen, että virkkaaja tuntee virkkauksen perustermit. Hyviä ohjeita virkkauksen ja kuviovirkkauksen aloitukseen löytyy Molla Millsin Virkkuri- kirjasta, josta löytyy myös kuvalliset ohjeet kuviovirkkauksen perusteisiin ja esimerkiksi värinvaihdon tekemiseen, jos tekniikka ei ole ennestään tuttu. :)
Virkattu Siksak-kuvioinen pikkupussukka

Pussukan koko: 17 x 13 cm
Lanka: Novita Miami, värit valkoinen ja persikka
Virkkuukoukku: nro. 3,5
Lisäksi tarvitset 15 cm pitkän vetoketjun.

1. Aloita virkkaamalla valkoisella langalla 70 ketjusilmukkaa, ja yhdistä ne sitten renkaaksi kiinteällä silmukalla.
2. Ota mukaan persikan värinen lanka ja virkkaa se silmukoiden sisään. (Virkkaa aina toinen lanka silmukoiden mukana, jotta työn toiselle puolelle ei jää lankajuoksuja vaan nurjastakin puolesta tulee siisti.)
3. Aloita kerros virkkaamalla valkoisella 4 kiinteää silmukkaa, ja tee sitten värinvaihto.
4. Värinvaihto: Laita koukku silmukasta läpi ja ota lanka koukulle valkoisella. Vedä silmukasta läpi ja vaihda persikan väriseen lankaan. Vedä persikan värinen lanka läpi molemmista silmukoista, koukulla on nyt persikan värinen lanka.
5. Virkkaa persikan värisellä langalla 4 kiinteää silmukkaa, ja tee viidennen silmukan kohdalla taas värinvaihto valkoiseen.
6. Raidan leveys on 5 ks, ja joka viidennen silmukan kohdalla tehdään aina värinvaihto. Raidat lähtevät nyt menemään vinoon automaattisesti. Jatka tähän tapaan 8 kerrosta.
7. Yhdeksännen kerroksen alussa virkkaakin vain 3 kiinteää silmukkaa valkoisen raidan kohdalla, ja tee värinvaihto jo neljännen silmukan kohdalla, näin raidat kääntyvät toiseen suuntaan. Virkkaa kierros kuten ennenkin, mutta tullessasi seuraavalla kierroksella kerroksen vaihtumiskohtaan (jossa edellisellä kerroksella virkkasit valkoisella vain neljä kiinteää silmukkaa), virkkaa ensin 4 kiinteää silmukkaa, ja tee värinvaihto samaan silmukkaan neljännen kiinteän silmukan kanssa. Tällä tavoin kuviosta tulee jatkuva.
8. Jatka nyt virkkaamalla 5 silmukan levyisiä raitoja, niin että joka viidennen silmukan kohdalla teet aina värinvaihdon. Raidat kääntyvät nyt toiseen suuntaan. Jatka tähän tapaan jälleen 8 kerrosta.
9. Aloita 17. kerros virkkaamalla 5 silmukkaa valkoisella, tee värinvaihto vasta kuudennen silmukan kohdalla. Näin raidat kääntyvät taas toiseen suuntaan. Jatka 5 silmukan levyisillä raidoilla taas seuraavat 8 kerrosta. (Kun tulet kahdeksannentoista kierroksen alkuun, kohtaan jossa edellisellä kierroksella teit raidan kääntymisen vuoksi 6 silmukkaa valkoisella, jätä nyt yksi silmukka väliin, niin että raidan leveys on taas 5 silmukkaa myös tässä valkoisen raidan kohdalla.)
10. Jatka näiden 8 kerroksen vaihtelua, kunnes kerroksia on yhteensä 26 (tai haluamasi määrä, tämä määrää pussukan korkeuden). Tee sitten vielä yksi kerros valkoisella, ja päättele langat.
11. Ompele pussukan alareuna kiinni valkoisella virkkauslangalla, ja ompele yläreunaan vetoketju. Itse olen ommellut vetoketjunkin kiinni käsin, ompelulangalla ja pienillä pistoilla.
Tällainen pussukka valmistuu nopeasti, joten näitä ehtii hyvin tehdä vaikkapa joulupaketteihin. ;)


3. lokakuuta 2014

Grafiitinharmaata


Lähetin viime viikolla ystävälleni ylläripostia, ihan muuten vain piristämään syksyä. Paketti on nyt löytänyt perille, joten uskallan sisältöä täälläkin vilauttaa. :)

Kirjoneulesukat omalla mallillanihan sieltäkin paketista löytyi. :) Sekä tottakai levyllinen suklaata kylkiäisenä. Pitäisi saada kyllä oikeasti vihdoin aikaiseksi ruutupiirroksen tekeminen, jotta saisin ohjeen näihin sukkiin julkaistua täälläkin kuten olen luvannut.

Lankana näissäkin sukissa on Novitan 7 veljestä, tummanharmaana ja valkoisena. Tykkään väriyhdistelmästä tosi paljon! Harmoninen muttei silti yhtään tylsä. Ja ystävä oli sukista tosi iloinen, ja olihan tuo suklaakin maistunut.Hei, ja mun blogihan täyttää ihan kohta taas vuosia... Pysykääpä kuulolla, kehitän perinteiseen tapaan taas pian täällä arvontaa. :)

Mukavaa viikonloppua!