31. tammikuuta 2012

Toinen versio

 Tupaantuliaiskortti tilauksesta.


Tämä on tehty samaan tyyliin kuin yksi korttini aiemmin. Tykkäsin siitä kortista niin, että tein nyt sitten toisen kortin samoilla elementeillä mutta pienempään avattavaan korttipohjaan.

28. tammikuuta 2012

Kimaltavia perhosia


Alempi paperi Tildaa ja vaaleanpunainen pienempi paperi silppulaatikosta. Lisänä pitsiteippiä, helmiä, timanttitarroja, leikkureilla leikatut perhoset ja leimattu onnitteluteksti. Molempien perhosten siivet on taivutettu ylöspäin ja niissä on kimalleliimaa.

27. tammikuuta 2012

Nalleja

Lapsille onnittelukorteiksi sopivia nallekortteja syntyi Forever Friendsin Hugs & Cuddles -paperikon papereista.


Pystyyn nostettava telinekortti, jossa kylvystä tullut pikkunalle. Forever Friendsin paperien lisäksi tähän on käytetty satiininauhaa, timanttitarroja, valkoista pitsiteippiä ja leimattu onnitteluteksti.


Avattava neliönmallinen onnittelukortti syntyi lähinnä papereista. Lisänä vain muutama timanttitarra, piirrettyjä ompeleita ja onnitteluteksti joka on leimattu.

26. tammikuuta 2012

Hempeää

Onnittelukorttina äidille lähti vaaleanpunainen neliönmallinen avattava kortti.


Kranssi leimattu pienillä kukka- ja lehtileimasimilla erivärisillä musteilla, ja onnea-teksti on myös leimattu. Suikale tildan kuviopaperia säläboksista ja kuvioleikkurilla leikattuja perhosia jotka on koristeltu helmitarroin. Simppeliä. :)

Kuka tulis kuvaamaan mun kaikki valmiina olevat kortit että saisin julkaistua niitä joskus tänne blogiinkin? :D Korttien kuvaaminen on vähän vaivalloista, kun värit pitäisi saada kohdalleen, ja aina koneella huomaa miten kortti näyttää ihan vinolta tai joku kulma repsottaa.. :D

19. tammikuuta 2012

Hulinaviikko

Onpas ollut aikamoinen viikko. Viime viikonloppuna oltiin ihanien tyttöjen kanssa reissussa, käytiin Haaparannan Ikeassa ja yövyttiin Oulussa. Nauruntäyteisessä autossa pitkät matkatkin kului mukavasti, ja reissu oli ihanan rentouttava: hyvää seuraa ja paljon hyvää ruokaa. :D Sitten sainkin purkaa ja pakata laukun uudestaan, ja hypätä tiistaina aamuvarhain uudestaan junaan kohti Oulua ja työpaikan koulutuspäiviä. Koulutus oli tiivistä mutta antoisaa. Porukka oli mukavaa, kouluttaja Kaisa Virtanen mahtava ja hotelliaamupala maittava. :D

Tänään olin sitten kuuntelemassa seminaaria, jonka aiheena oli luova yrittäjyys, ja puhujina Antti Huntus ja Dome Karukoski. Molemmat puhujat oli aivan loistavia, tärkeää asiaa ja mielenkiintoisia näkökulmia. Yrittäjyys kiinnostaa, mutta jostain täytyisi kaivaa varmuutta ja uskoa omaan tekemiseen. Paljon kuultiin viisaita sanoja, nyt vaan pitäisi osata soveltaa niitä käytäntöön. Intohimoa, ideoita ja tarmoa kyllä löytyisi, mutta mistä saisi tarpeeksi luottoa omiin kykyihin?

Tämän viikon teemana on siis näköjään ollut kouluttautuminen. :D Mutta kun aihe on kiinnostava niin sehän tarkoittaa että on ollut vaan mahtavaa. Nyt on taas into-vaihe päällä, kiitos näille innostaville puhujille! :D

13. tammikuuta 2012

Fiksausta

Tein vähän ulkoasumuutoksia. Mitäs sanotte?

Edit. Niin ja hei, kaipaan vähän apua! Tää blogger ilmoitti että kuvapankkini on täynnä, minkä kautta te muut siirrätte kuvat blogiin? Käytättekö jotain verkkokuvapankkeja vai?

Leffailta


Leffailta kotisohvalla. Limsaa, naposteltavaa ja hyvä elokuva. Huippua!

Huomenna pakkaudutaan tyttöjen kanssa aamuvarhain autoon ja ajellaan Tornion Ikeaan, huippua sekin! Huippua viikonloppua teillekin!

8. tammikuuta 2012

Käsityövuosi 2011

Ois taas aika koostaa vähän viime vuoden käsitöitä yhteen, kuten tein viime vuonnakin.

Aloitetaan ommelluista: 

Vuonna 2011 tuli ommeltua lähinnä pieniä juttuja.
 • Kaitaliina ruokapöydälle
 • Kauratyyny
 • Parveketyynyjä ja sohvatyynyjä
 • Sydämenmallisia patalappuja (neljä näitä samoja kuvassa näkyviä vihreitä)
 • Kaksi pikkukukkaroa kukkaronkehyksillä
 • Kaksi vetoketjullista pikkupussukkaa ja yksi iso 
 • Oppariin liittyen 15 tuubihuivia
 • Koiranvaatteita Suuri Käsityö-lehteen, sekä veljen koiralle

 Neulottua 2011:
Vuonna 2011 neuloin näköjään lähinnä sukkia, mutta niitä sitten oikein urakalla. :D Oli varsinainen sukkavuosi!

Vuonna 2011 neuloin:
 • Kaksi pehmoista tuubikauluria
 • Kolmet huopatossut, joihin julkaisin myös ohjeen.
 • Kuudet aikuisten kokoiset tennarisukat, ja kahdet pieniin jalkoihin sopivat tennarisukat.
 • Novitalle suunnittelemiani Saga-sukkia neuloin laskujeni mukaan ainakin 6 paria
 • Sivupalmikkosukkia neuloin 9 paria
 • Lasten sukkia neuloin (tennarisukkien lisäksi) 6 paria
 • Palmikkovarrellisia sukkia tuli neulottua 2 paria
 • Raidallisia naisten sukkia neuloin 2 paria
 • Pitsisukkia 2 paria 

Kaikenkaikkiaan sukkia tuli neulottua 27 paria aikuisten koossa, ja 8 paria lasten koossa. Ja näiden lisäksi vielä ne kolmet huopatossut, eli yhteensä jalanlämmittimiä neuloin 38 paria! :D Huh, aika monet tosiaan. :D

Virkattua 2011: Vuonna 2011 virkkasin:
 • Isoäidinneliöitä 72 kpl (Nyt peitto onkin lähes valmis, täytyisi saada viimeiset palat virkattua kiinni sekä virkattua reunus)
 • Merkkejä converse-sukkiin
 • Koreja matonkuteesta, yhteensä 4 kpl.
 • Korin vhs-nauhasta ja korin pakkausmuovista

Sitten vähän sekalaisia viime vuoden näperryksiä:


 • Kankaalla päällystetty taulu, ja skräppipaperista tehty taulu
 • Hardanger-liina eteni taas vähän. Ei kylläkään suurta inspistä tän suhteen ollut viime vuonna, vaan aika hiljakseen tää eteni... :D 
 • Avainkaulanauha helmistä
 • Kankaalla päällystetty jakkara
 • Vinyylikulhoja syntyi taas muutama
 • Kankaanpainaminenkin jäi aika vähiin. Painoin kädenjälki-paidan, ja opparina tehtyihin jalkapallojoukkueen matka-asuihin painoin tunikat ja huivit.
 Viime tuonna tein myös..
 • Sytykekäpyjä ja sytykeruusuja
 • Heijastinrintaneuloja kukkien, hyrrän ja pitsirintaneulojen muodossa
 • Koristelin lasipurkkeja
 • Ruusuntuoksuista saippuaa
 • 3D-lumihiutaleita ikkunaan
 • Tapetista taiteltuja lahjakasseja ja laatikoita. Laatikoihin kuvasin myös ohjevideon.

Varmasti eniten viime vuonna tein kortteja, mutta niistä ei mitenkään pysty enää kollaasia väsäämään.. :D On myös mahdotonta mistään laskea montako korttia syntyi, mutta voin kertoa että aika monta.. :D Kortit kun olivat vuonna 2011 se asia käsitöiden saralla, josta olin ehkä kaikkein innostunein.

Vuonna 2011 julkaistiin ensimmäistä kertaa ohjeitani lehdissä, kun tein koiranvaatteita Suuri Käsityö -lehteen sekä sukkaohjeita Novitan sukkalehteen. Lisäksi julkaisin täällä blogin puolella huopatossujen ohjeen. Pidin myös ensimmäistä kertaa askartelukursseja, kun vedin syksyllä korttikurssin sekä itsetehtyä joulupakettiin -kurssin. Viime vuonna myös valmistuin Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi.

Viime vuonna olen myös liittynyt pinterestiin ja Koukussa kortteihin- sivustoon ja yrittänyt oppia käyttämään myös ravelrya, viimeinkin (tosin huonolla menestyksellä, mutta opettelu jatkuu tänä vuonna!). :D

Tulevana vuotena aion jatkaa samanlaisella asenteella käsitöiden ja blogin suhteen kuin aiemminkin; teen mitä huvittaa ja mikä milloinkin tuntuu innostavalta ja inspiroivalta. :D Toivottavasti tänä vuonna tulisi kuitenkin neulottua jotain muutakin kuin sukkia.. ;D Toivon, että tänä vuonna opin taas paljon lisää. Toivon myös, että tekemiseni innostaisivat jatkossakin muitakin kokeilemaan ja nauttimaan käsitöistä, koska se on ehkä parasta kun voi jakaa omasta innostaan jotain myös eteenpäin! :)

7. tammikuuta 2012

Pitsisukkia

Kasasin tässä koostetta viime vuoden käsitöistä, ja huomasin että vielä oli kaksi blogissa esittelemätöntä paria sukkia jäänyt koneen arkistoihin. :D Laitetaan nekin nyt esille, niin saan lähiaikoina sen koosteenkin julkaistua.

Lanka: Novita Nalle, luonnonvalkoinen ja poltettu oranssi
Puikot: Oisko ollu 3,0 sukkapuikot?
Malli: Omasta päästä. Oransseissa sukissa pitsineule on vain varressa. Valkoisissa sukissa pitsineule jatkuu jalkaterän päällä varpaisiin asti.

Ps. Flunssa on taas kerran uusinut, on tää vaan sitkeää tautia. Ja mikä onkaan kivempaa kuin se, että oot kuumeisena lähdössä lääkäriin ja huomaat, että auton ovi on jälleen jäätynyt lukkoon niin, ettei se suostu pysymään kiinni? Siinä sitten vierähti puoli tuntia kaikki keinot käyttäen, kunnes hiustenkuivaaja pelasti ja ovi suostui pysymään kiinni. Kun muutenkin olo on puolikuntoinen, niin eiköhän sitten kaikki muukin vastusta. Loppupäivä onkin mennyt visusti peiton alla sohvalla, välillä netissä surffaillen, tv:tä katsoen, lukien ja monia pieniä päiväunia ottaen... :D

6. tammikuuta 2012

Sukkasyksy

Viime syksynä mun puikoilta vähän tipahteli sukkia... :D

Lastensukkia ja aikuistensukkia, kaikkinensa yhteensä 17 paria. Ja nää kaikki valmistui tuossa loka-marraskuiden aikana, eli oli vähän into päällä. :D

Tarkoitus oli mennä joulun alla johonkin myymään näitä sukkia ja kaikkea muutakin tekemääni, mutta eipä sitä sitten lopulta ehtinyt ajatellakaan mitään joulumyyjäisiä. On nyt sitten vähän sukkia laatikossa odottamassa käyttäjiä. :D No, eihän villasukat vanhene, joten eiköhän näille vielä käyttäjänsä löydy. :)

3. tammikuuta 2012

Rocky Roads

Jouluna vein perheille viemisiksi joulukonvehteja, jotka olin itse tehnyt. Tein satsin Nigellan fudgea, jota olen tehnyt aiemminkin. Se jäi kuvaamatta, mutta samalta se näytti kuin tuossa vanhemman postaukseni kuvassakin. :P Muuten tein tuon fudgen kuten ennenkin, mutta laitoin sekaan myös suolapähkinöitä. Tuli ihan hyviä, mutta ehkä ne pelkät pistaasipähkinät toimivat kuitenkin paremmin kuin suolapähkinät.

Fudgen lisäksi tein Rocky road-konvehteja.


Sulatin maitosuklaata jonka sekaan nakkasin vaahtokarkkipalasia sekä pienempiin osiin paloiteltuina suolapähkinöitä, cashewpähkinöitä ja pistaasipähkinöitä. Nostelin mössöä pieniin makeisvuokiin ja laitoin jääkaappiin kovettumaan. :) Nääkin oli hyviä, mutta olisin kaivannut näihin vielä enemmän makeutta, eli seuraavalla kerralla laittaisin sekaan vielä vaikka jotain suklaapaloja (vaikka pätkistä?) tai keksinpaloja.

1. tammikuuta 2012

Vuodenvaihteen herkut

Eilisiä vieraita varten leivoin suklaisen juustokakun. Ohje löytyy täältä. Ohjetta seurasin muuten, mutta pähkinät jätin tällä kertaa pois, ja kahvia laitoin vähän enemmän kuin ohjeessa oli, että kakussa maistuisi muukin kuin pelkkä suklaa. :)
Kahvi maistuikin juuri sopivasti, eikä kakku ollut yhtään liian makea. Itse tein siis tuosta ohjeesta vain puolikkaan, ja tein sen pieneen irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16 cm). Ostin tuon pienen vuoan, ettei aina tarvitsisi tehdä isoa kakkua jos on tulossa vain pari vierasta. Ihan sopivan kokoinen vuoka kahden hengen talouteen, ja silloin kun vieraita on tulossa vain vähän. :)

Tarjottavina pöydässä ja myöhemmin omina iltamässyinä oli suolapähkinöitä ja tuc-keksejä, pieniä vaahtokarkkeja ja joulukonvehteja. :)


Jossain vaiheessa voisi taas olla paikallaan tehdä vähän yhteenvetoa vuonna 2011 valmistuneista käsitöistä, mutta ennen sitä täytyy saada vielä postattua parit jemmassa olevat käsityöt.. :)