30. joulukuuta 2013

Valokranssi äidille


Tämän vuoden isotöisin joululahjani oli äidilleni tekemäni valokranssi. Aloitetaan siis itsetehtyjen joululahjojeni esittely siitä. :)

Äiti tekee paljon käsitöitä itsekin, hän taitaa monet upeat tekniikat ja antaa lähes poikkeuksetta kaikki kättensä työt lahjoiksi eteenpäin. Äiti on tehnyt muun muassa meillekin kaksi valoryijyä, mutta valokransseja hän ei ole tehnyt. Äidille haluan aina tehdä edes osan joululahjasta itse, koska äiti arvostaa käsitöitä korkealle, ja tiedän, että hän jopa toivoo että löytäisi paketista jotain itse tekemääni.


Valokranssista uskoin äidin pitävän, joten useamman vuoden suunnittelun jälkeen tartuin viimein jättipuikkoihin sekä paperinaruun, ja tikuttelin valokranssin äidin joulupakettiin

Sinänsä tällaisen neulominen ei ole vaikeaa, kun tässähän tehdään pelkkää ainaoikeinneulosta, mutta paperinarun neulominen otti kyllä aika paljon käsiin. Lankaa ohjaava sormi meinasi hiertyä paperinarusta rikki, ja neuloa pystyi vain ehkä tunnin illassa, sitten piti vaihtaa välissä pehmeämpään lankaan. Valmista tuli kuitenkin rajoitetusta neuleajasta huolimatta suhteellisen nopeasti, ja lopputulos oli mieleinen.

Ohje löytyy täältä.

Äiti tykkäsi valokranssista tosi paljon, ja se on päässyt jo vanhempieni olohuoneen ikkunaan. Sehän se paras kiitos käsityöstä onkin, kun saajasta näkee että lahja on oikeasti mieluinen, ja saaja on nähdystä vaivasta otettu.
Itsellekin tekisi mieli tällainen tehdä... ehkä vihdoin ensi jouluksi. :)


29. joulukuuta 2013

Välipäivät


Välipäivät on niitä päiviä...

... Kun kinkku tai jouluruuat eivät enää maistu, mutta käsi käy edelleen suklaarasialla.

... Kun on aikaa lukea, tai katsoa pari tv-sarjan jaksoa putkeen.

... Kun voi hengailla kotona joululahjaksi saadussa pyjamassa pitkälle päivään.

... Kun on pakko päästä käymään alennusmyynneissä.

... Kun lenkit ulkona tekevät ihan tajuttoman hyvää, siinä suklaarasioiden tuhoamisen välissä.

... Kun jouluvalot näyttävät vielä niin kauniilta, ja on mukava fiilistellä kotona valoina pelkät jouluvalot ja kynttilät.

... Kun on kiva kokkailla jo ihan arkisiakin ruokia.

... Kun joululahjat ja vaatekassit on joulun jäljiltä viimein purettu kaappeihin.


... Kun vähän haikeudella miettii, että joulu on nyt ohi ja seuraavaan on tosi pitkä aika.

... Kun alkaa odottaa jo innolla uutta vuotta.Oikeastihan täällä ei lomailla välipäiviä, vaan töihinkin on jo palattu. Mutta siltikään ei ole ihan sellainen fiilis, että olisi jo täysin palattu arkeen, vaan vähän vielä hölläillään. Venytetään vähän vielä joulua, ja palataan siihen arkeen sitten tammikuun puolella. Uudeksi vuodeksi ollaan menossa pikavisiitille vielä kotikaupunkiin, vietetään vielä yksi extrailta joulua Timon siskon ja hänen poikaystävänsä kanssa, joita ei jouluna päästy näkemään.


Eilen piipahdettiin alennusmyynneissä. Parin tunnin täsmäisku oli tehokas ja onnistunut, kun löysin Cubukselta tummansiniset farkut lempimallissani, JC:stä ihanan pehmoisen burgundynpunaisen pitkän neuletakin, ja Piecesiltä korun sekä huivin. JC:n neule oli kyllä normaalihintainen, mutta eihän ne ole alennusmyynnit eikä mitkään, jos ei sorru alennustuotteiden lisäksi hankkimaan jotain uutuuksia... :P

Edellisiin öööö... viiteen vuoteen verrattuna, onkin luksusta kun alennusmyynneissä voi käydä vain piipahtamassa, ja lähteä heti kotiin kun ihmispaljous, tungos ja kuumuus alkaa ahdistaa. Edelliset vuodet kun oon ollut töissä vaatekaupassa ja viikannut alepöytiä sekä kantanut sovistuskopeilta ihmisten jättämiä vaatemyttyjä selkä vääränä koko aleajan, puhumattakaan tuskastuttavista hetkistä kassalla kun yrittää olla nopea ja tehokas sekä pitää hymyn huulilla kasvavista jonoista ja kiukkuisista asiakkaista huolimatta.

... Vaikka vaatekaupassa työskentelyssä oli mahtavat ja ihanat hetkensä, niin aleaika ei ollut niitä. ;)


27. joulukuuta 2013

Perinteikäs joulu


Joulu vietettiin perinteiseen tapaan meidän molempien vanhempien luona. Aatonaattona käytiin moikkaamassa mun mummua, sekä viemässä kynttilät hautausmaalle. Sen jälkeen rauhoituttiinkin joulun viettoon mun vanhempieni luona.

Äiti on todellakin jouluihminen, koti on aina laitettu kauniisti jouluun ja pöydät notkuu itse tehtyjä jouluruokia sekä leivonnaisia. Kotiin on aina ihana mennä, kun ovella ensimmäiseksi halataan, ja pöytä on aina katettu valmiiksi odottamaan. Aattona oltiinkin koko porukka koolla, ja tänä vuonna mukana oli myös meidän perheen uusin joulunviettäjä, mun pikkuinen kummityttö. Vaikka vajaan vuoden ikäinen ei itse vielä joulusta juuri mitään ymmärrä, niin meille muille jouluun tuli vieläkin lisää iloa. :)Jouluviemisiksi sekä omaan kotiin, että anoppilaan tein joulusinappia, ja pakkasin ne pieniin söpöihin purkkeihin. Hyvin teki kauppansa kinkun kaverina, vaikka olikin aika tulista tavaraa.


Jouluaattona meillä Kannuksessa oli vielä valkoinen maa, mutta joulupäivänä sateet pyyhkivät maan taas mustaksi. Saatiin sentään aattona hipsutella joulusaunaan pihan poikki avojaloin lumihangessa, ennen kuin lumet sulivat. Ulkoilu jäi siis kurjien kelien myötä aika vähiin, mutta lautapelejä tuli pelattua sitten senkin edestä.

Jouluna tuli pelattua neljää eri lauta-/korttipeliä, ja kolmea niistä vieläpä useampaan kertaan. Pelejä pelattiin välillä sisarusporukalla, ja välillä vanhemmatkin olivat mukana, niin meillä kuin anoppilassakin. Lautapelit on kyllä ihan paras tapa viettää isollakin porukalla aikaa yhdessä. :) Yhdessä syömisen lisäksi siis. ;) Jota sitäkin tuli jouluna aika urakalla harrastettua...


Jouluna tulee aina myös luettua paljon. Iltaisin on ihana lukea sängyssä kunnes silmät painuvat kiinni, ja aamuisin on kiva vetkutella vielä peiton alla ennen sängystä nousemista. Konvehtirasia vieressä tottakai, se kuuluu jouluun, ja tekee aamusta spesiaalin.Lahjojakin vaihdettiin, ja niin ihania, ajatuksella annettuja kuin ne olivatkin, eivät ne enää nykyisin ole joulussa kovinkään tärkeässä roolissa. Paljon tärkeämpää on joulun sanoma sekä laatuaika rakkaiden kanssa. Se, kun kaikki ovat hyvällä tuulella sekä stressittömiä, ja kaikilla on aikaa viettää rauhassa yhteistä aikaa. Lahjavuorella ei ole mitään merkitystä, jos muuten joulumieli on kadoksissa. Toivoisin, että ihmiset oppisivat hölläämään sen joulustressinsä kanssa, rauhoittumaan ja keskittymään niihin rakkaisiin. Parhaita asioita ei voi kääriä pakettiin, eikä parhailla asioilla ole rahallista arvoa.

Näin jouluna sitä herkistyy eri tavalla pohtimaan arvojaan, elämää ja tärkeitä ihmisiä. Niitä joita elämässä on läsnä, ja niitä joille sytytetään kynttilä. Kunpa niille läsnä oleville muistaisi ja osaisi tarpeeksi usein antaa kiitosta, ja kertoa kuinka tärkeitä he ovat.
Ja niin, kyllä minä niitä lahjojakin aion täällä kuitenkin esitellä... Halusin kuitenkin ensin kirjoittaa näistä joulun tärkeämmistä asioista. :)

Tänään oli jo paluu arkeen ja toimistolle. Paluu arkeen oli kuitenkin pehmeä, sillä tänäänhän alkoi taas viikonloppu... :)

Toivottavasti tekin vietitte lämpimän, rentouttavan joulun. <3

24. joulukuuta 2013

Ihanaa joulua!
Ihanaa, tunnelmallista ja rauhallista joulua kaikille! Nauttikaa läheistenne seurasta, kynttilöiden tunnelmasta, herkullisista jouluruuista ja joulun rauhasta! <3

22. joulukuuta 2013

Last few days


Viimeiset pari viikkoa on olleet tosi raskaita; täynnä monenlaista stressiä ja huolta, mutta onneksi joulua kohti näyttää jo valoisammalta. Tässä viime päivinä joulumielikin on alkanut heräillä, ja on ollut tosi kiva puuhailla joulujuttuja.

Keskiviikkoiltana käytiin parin kaverin kanssa kirkossa kuuntelemassa joululauluja, se teki tosi hyvää. Istua paikoillaan ja rauhoittua, vain kuunnella. Siitä alkoi pikkuhiljaa tulla sitä joulumieltä. :)


Eilen käytiin pikaisesti kaupungilla, ja pyörähdin fiilistelemässä joulutorilla. Kuuset tuoksui, ja myynnissä oli ihania leivonnaisia ja käsitöitä. Joulupukkikin nähtiin, mutta kovin oli pukki laihanlainen, liekö joulustressi vaivannut Korvatunturillakin... ;)

Tänään on tehty joulusiivot loppuun, oon viimeistellyt viimeisetkin itse tehdyt joululahjat, sekä paketoinut kaikki lahjat. Kattolamput on olleet sammuksissa, ja kynttilät tuoneet tunnelmaa ja valoa. Nyt täytyisi vielä pakata omat vaatteet ja tavarat kassiin, ja sitten olenkin valmis hyppäämään aamulla autoon ja ajelemaan joulun viettoon perheen luokse.


Eilen syötiin työpaikalla joulupuurot porukalla, ja suosi mua jälleen arpaonnikin, kun voitin työpaikan joululahja-arpajaisissa ihanan pehmoisen viltin. Mun kannattais varmaan lotota, koska tässä kuussa oon voittanut jo kolmissa arpajaisissa; kaikissa joihin olen osallistunut... :D Pikku juttuja vain kylläkin, mutta voitto kuin voitto!


Että kyllä se kadoksissa ollut joulumieli alkaa täälläkin jo löytyä. :) Toivottavasti teilläkin on joulumieltä! Mun joulu alkaa huomenna, kun käydään moikkaamassa ensin mummua, ja sitten rauhoitutaan joulun viettoon perheiden kanssa.


Joko te olette rauhoittuneet joulun viettoon, vai vieläkö riittää työkiireitä tai joulutouhuja? :)

19. joulukuuta 2013

Vuoritetut lapaset


Kudoin kymmenkuiselle kummitytölleni pyynnöstä lapaset. Peukalolla, ja sen verran reilut, että pitäisi mahtua koko talven. Ehkä myös ensi syksynä, saatoin tehdä vähän kasvunvaraa... ;)

Käden pienuus on vähän hankala hahmottaa, kun tuntuu, että voiko se olla näin pieni. Ja muutenkin olen sitä mieltä, että teen ja hankin mieluummin vähän reilua, ettei ainakaan jäisi ihan heti pieneksi.Varttakin tein pitkästi. Niin pitkästi, että naurettiin sen käyvän pikkuiselle melkein lisähihasta. ;) Mutta pysyypähän kädessä, ja voihan varret aina kääntää kaksinkerroin.Halusin lapasista lämpimät, joten tein sisälle vielä vuoren. Ekassa pesussa kaameasti kutistunut valkoinen trikoinen t-paita sopi materiaaliksi hyvin, se on ohutta mutta pehmeää.

Käyttämäni lanka oli Novita woolia vaaleanharmaana sekä luonnonvalkoisena. Halusin mukaan vähän väriä, mutta en sitä perinteistä vaaleanpunaista, joten peukalot tein mintunvihreinä.

Kuvien laatu on aika karmea; kun on pakko kuvata pimeässä, ei lopputulos vaan millään miellytä omaa silmää. :/ Pahoittelut siis, mutta eiköhän noista olennainen tule selväksi.

Kummitytöllä on uudet lapaset, ja aika söpötkin omasta mielestäni!

18. joulukuuta 2013

Viime hetken joululahjavinkit naisille


Edelliseen postaukseen kokosin lahjavinkkejä miehille, joten nyt olisi naisten vuoro. Seuraavasta kollaasista voit saada siis vinkkejä siskon, äidin tai ystävän lahjaan, tai jos sieltä ruutujen takaa löytyy miehiä, niin myös tyttöystävän tai vaimon lahjoihin... :)

Tämä ei siis ole mikään oma vinkkaukseni kenellekään omista toiveistani, vaan kokosin yhteen sellaisia juttuja, joista uskoisin monien naisten pitävän. :)


10 Joululahjavinkkiä naisille

alle 100 €1. Escadan tuoksupakkaus. Tuoksut on aina hyviä, ylellisiä lahjoja, kunhan tuntee lahjan saajan maun.
2. Merry Go Roundin höyhenriipus, materiaalina peili. Mulla on useita titiMadamin koruja, joissa on samaa henkeä, ja ne on ihania. Nuorekkaita ja hauskoja!
3. Hyvän mielen vaatekaappi - Rinna Saramäki. Tämäkin löytyy jo omalta yöpöydältä, olen päässyt vasta alkuun, mutta onpahan luettavaa joululomalle. Tämä on hyvä lahja kaikille vaatteista kiinnostuneille naisille; tuhti lukupaketti vaatteista ja vaateteollisuudesta.
4. Tommy Hilfigerin rannekoru on klassisen kaunis.
5. Emäntänä Olga -kirja. Olgan kotona oli mun viime kesän ehdoton lempparisarja tv:ssä, ja kirjakin vaikuttaa kiinnostavalta ihanine resepteineen ja kuvineen. Tämä kirja on mahtava lahja kasvissyöjille, mutta saa varmasti muutkin innostumaan kasvisruoasta. Sen verran herkullisen kuuloisia reseptejä kirja on pullollaan... :)
6. Pässinpää- juliste, Taulu ja Tapetti. Ajattelin tilata tämän ehkä meille, laittaa mustiin kehyksiin ja seinälle... Ihana, taulumainen kalenteri joka sopii sisustukseen. ;)
7. Lumene ravitseva tehohoito. Kaikki tehohoidot, kasvonaamiot ja luksusrasvat on ihania lahjoja, ja varmasti useimmille naisille mieluisia. Sellaisia ihania juttuja, joita itse ei tule itselleen juuri ostettua, mutta joista saa luksusta arkeen. :)
8. Iittala Vitriini. Multa löytyy jo pieni vitriini, mutta aion joskus hankkia myös tämän isomman. Näissä on ihana säilyttää esimerkiksi koruja. Toki, jos budjettia löytyy enemmän, voi tässä yhdistää esimerkiksi kohdat 4 & 8, laittaa korun valmiiksi vitriinin sisään yllätykseksi... :)
9. Marimekko Tasku -pussukka, toimii niin pikkulaukkuna, käsilaukun organisoijana kuin meikkipussukkanakin. Itse ottaisin tällaisen käyttöön pikkulaukuksi sekä käsilaukun organisoijaksi. Konjakinruskea väri on klassinen ja aina tyylikäs. Taskuja näkyy löytyvän tällä hetkellä myynnistä myös mustana sekä värikkäinä pinkkinä ja turkoosina.
10. Moschinon merinovillakaulaliina. Luksus & käytännöllisyys samassa paketissa. Pehmeä ja lämmin kaulaliina laatua arvostavalle. Tämä on niitä juttuja, joita itse itselleen ei ehkä raaskisi ostaa, mutta jotka lahjaksi saatuna saisivat varmasti käyttökertoja lukemattoman määrän.

Ja toki naisetkin ilahtuvat lahjakorteista, herkuista sekä harrastuksiin liittyvistä jutuista. Tärkeintä on aina, että lahja annetaan ajatuksella ja sydämellä, lahjansaajaa ajatellen.


Joko teillä on joululahjat hommattuina? :) Itselläni on kaikki ostolahjat ostettuna, mutta jotain itsetehtyä on vielä puikoilla... :)

17. joulukuuta 2013

Viime hetken joululahjavinkkejä miehille


Parhaat lahjathan on aina henkilökohtaisia, ajatuksella mietittyjä ja rakkaudella hankittuja. Siksi parhaat lahjat omille läheisilleen keksii mielestäni jokainen lahjan antaja itse, kun tuntee lahjan saajan mieltymykset, tarpeet ja harrastukset.

Itselläni onneksi on kaikki lahjat jo kasassa (tai no viimeinen vielä postissa tulossa...), mutta toivon näistä viime hetken vinkeistä olevan hyötyä niille, jotka lahjoja vielä pähkäilevät. :)


10 Joululahjavinkkiä miehille

alle 100 €

1. Jack&Jones- reppu veljelle/poikaystävälle. Tyylikäs, simppeli reppu!
2. Lumenen miestentuotteista väsyneen ihon virkistäjä. Käy myös perusmiehelle, jonka kaapista ei montaa purnukkaa löydy. ;) Meillä ainakin mies on tykännyt tästä kovasti! Sopivasti yhdistelmä luksusta ja tarpeellista.
3. Sonyn kuulokkeet musiikinkuuntelijalle. Itseltäni löytyy vähän vastaavat Sonyn kuulokkeet, joista oon tykännyt tosi paljon. Todennäköisesti mies olisi aika tyytyväinen jos löytäisi paketista hyvät kuulokkeet!
4. Lacosten tuoksu. Tuoksut on aina hyviä lahjoja, kunhan tuntee lahjan saajan maun, jotta tuoksu tulee käyttöön.
5. Gantin pipo. Tyylikästä ja lämmintä! Gantin pipossa on hillityt värit, mutta kiva kuvioneulos, jottei pipo ole harmaudesta huolimatta yhtään tylsä.
6. Erätulilla-kirja on nappilahja erähenkiselle, kalastavalle tai retkeilevälle miehelle
7. Lumikengät on mainio lahja ulkonaliikkujalle
8. David Baldacci Räjähdyspiste -romaani, tai joku muu Baldaccin lukuisista romaaneista, tuo jännitystä joulunpyhiin.
9. Skagenin kello on muotoilultaan yksinkertainen, ja siksi monikäyttöinen; sopii niin farkkujen kuin puvunkin kaveriksi ranteeseen.
10. Adidaksen olkalaukku

Kaikki linkit on kerätty satunnaisesti eri verkkokaupoista, mistä nyt sattui hyvä osumaan silmiin, mainostuksesta en siis itse hyödy mitenkään eivätkä linkit tuo minulle mitään bonuksia.

Näiden lisäksi lahjakortit, herkut, harrastuksen mukaiset urheiluvälineet sekä kaikenlainen elektroniikka taitavat olla miehille aika mieluisia lahjoja... :D Ja kyllä vaan itse liputan myös itse neulottujen villasukkien, lapasten ja pipojen nimiin.

Huh, mikä homma tällaisen postauksen vääntämisessä olikin. :D Siitäkin huolimatta tarkoitus olisi väsätä samanlainen vielä naisten lahjoja varten, jos kiinnostusta löytyy? Vai onko jo liian myöhäistä? :D

13. joulukuuta 2013

Itsetehty joululahja - ihana vai epämieluisa lahja?


Luin muutama päivä sitten Kalevasta ruokatunnilla pikkujutun, jossa julkaistiin mielipidekyselyn tulokset aiheesta "Onko käsityö hyvä joululahja?", ja asia on mietityttänyt mua siitä asti.

Tuloksina noin puolet vastaajista oli sitä mieltä on käsityö on hyvä lahja, ja puolet oli toista mieltä. "Kotikutoisia vetimiä ei pidä Erkkikään oikeassa elämässä. Ne hautautuvat kaappiin pölyttymään." Kuului yksi vastustajan kommentti. Ja se kolahti aika ikävästi, kun noiden kotikutoisten vetimien tekoon tulee omaa aikaa käytettyä, ja niitä paljon myös lahjaksi annan.


Itse olen aina arvostanut itsetehtyjä joululahjoja, varmasti siksi koska meillä on aina tehty käsitöitä ja annettu niitä myös lahjaksi. Ahkera mummu piti suvun villasukissa, ja äiti on tehnyt käsitöitä aina laidasta laitaan. Itsekin oon antanut itsetehtyjä joululahjoja koko sen ajan, kun olen joululahjoja ylipäätään antanut. En anna pelkästään itse tehtyä, mutta kyllä niitäkin on aina joukossa.

Kalevan nettisivuille oli koottu lisääkin kommentteja, yksi tuumasi että "kuvastaa piheyttä lahjan antajalta kun ei raaski ostaa." Ihanko totta, piheyttä?? Kommentin kirjoittaja ei selvästikään ole ikinä tehnyt mitään itse, sillä säästöähän siitä ei todellakaan synny. Esimerkiksi koneella kudotut villasukat saa kaupasta alle kympillä, mutta itsetehdyissä jo langat maksavat helposti yli sen, ja siihen päälle vielä kymmenien tuntien työ ja vaivannäkö... Samoin kaupasta saa varmasti halvempia vaatteita kuin itse tekemällä. Tuntuu siis vähän pahalta ajatella, että joku ajattelee itsetehdyt lahjat piheytenä.

Käsityölahjan puolustajistakin löytyi niitä joiden mielestä itse tekemällä säästää: "Kyllä saa nyt luvan kelvata itse tehty, kun on matti kukkarossa!" . Tuokin kommentti asettaa käsityölahjat ostettuja alempiarvoisiksi, kun kerran rahanpuutteessa itsetehtykin saa kelvata.
"No eihän se ole oikeankokoinen se sukkapari kuitenkaan." Niin, no aina ei mee nappiin vaikka kuinka yrittäisi. Itse kyllä pyrin ottamaan hyvin selville niin lahjansaajien koot, lempivärit ynnä muut niin ostetuissa kuin itsetehdyissäkin lahjoissa, mutta eihän se nyt vaan aina natsaa vaikka kuinka yrittäisi. Silloinkin ajattelen ajatuksen kuitenkin lämmittävän.

"Tekijän kädenjälki ja sydän kun ovat mukana, voiko olla parempaa lahjaa." Tähän ainakin itse pyrin. En jaa joka joulu samoja itsetehtyä lahjoja jokaiselle, vaan käytän oikeasti aikaa miettimällä, mitä kukakin tarvitsisi tai mistä voisi tykätä. Silloin lahjat ovat sydämellä tehtyjä.

"Minulle jos joku joskus laittais lahjan, niin käsityö ois ehdoton ykkönen. Sellasille, jotka harrastaa käsitöitä se olis suorastaan LOUKKAUS". Tämä kommentti meni itseltäni vähän ohi, miksi käsitöitä tekevälle olisi loukkaus antaa itsetehtyä lahjaksi? Itse kun annan mielelläni käsitöitä lahjaksi myös taitavalle käsityötekijälle, koska hän ainakin arvostaa käsityölahjoja täydellä sydämellä, kun tietää itsekin, etteivät ne itsestään ja ilmaiseksi synny. Ja itsekin olen onnellinen käsityölahjoista, vaikka paljon teen itsekin.Muistan myös vuosien takaa toisen lehtijutun vuoksi tulleen pahan mielen, kun itsetehtyä halveksuttiin. Käsityölahjoihin se ei liity, mutta itsetehdyn arvostamiseen sitäkin enemmän. Tein vanhojentanssipukuni lukiossa itse. Tein sitä huolellisesti ja tykkäsin lopputuloksesta paljon, sekä olin tosi ylpeä siitä että tein pukuni itse. Sitten luin naistenlehdestä lehtijutun, jossa joukko pääkaupunkiseudun tyttöjä oli valitsemassa omia vanhojentanssipukujaan juhlapukuliikkeistä. Jutussa tytöt korostivat, että vanhojentanssipukuun täytyy panostaa ja se täytyy ostaa alan liikkeestä, en muista enää sanatarkkaa sanamuotoa, mutta tytöt olivat sitä mieltä että kyllä vähän kieroon katsottaisiin, jos joku ilmaantuisi tansseihin jossain itse tehdyssä mekossa. Se särähti silloin korvaan ja tuntui ikävältä, koska itse olin juuri tekemässä niin, menossa tansseihin itse tehdyssä mekossa. No, meillä maalla tansseihin tuli muitakin tyttöjä itsetehdyissä mekoissa, ja kaikki upeina! Ajattelin loppupeleissä lähinnä, että onneksi itse en ole niin kapeakatseinen että arvostaisin vain kaupasta ostettua, tai etten arvostaisi omia taitojani. Vähän provosoiden tohtisin myös yleistää, että maalla varmasti itsetehtyä arvostetaankin enemmän mitä isommissa kaupungeissa, vaikka toki poikkeuksia aina löytyy molempiin suuntiin.


Kaikesta nillityksestäni huolimatta, onneksi ainakin mun lähipiiristä löytyy monia käsitöitä arvostavia ihmisiä. Ja arvostamattomista oon päättänyt olla välittämättä, en vain aio myöskään tuhlata enää arvokkaita käsitöitäni lahjoittamalla niitä sellaisille jotka niitä eivät arvosta. :)

Käsitöiden tekeminen on myös selvästi trendikkäämpää tällä hetkellä, kuin muutamia vuosia sitten, jolloin se oli monien mielestä ihan mummo- harrastus. :D Sitä myötä arvostus käsitöitä kohtaankin on varmasti noussut, ja toivottavasti nousee koko ajan. Kädentaitoperinteet kun on niin arvokas asia tässä modernistuvassa ja teknologiakeskeisessä maailmassa, että niitä kannattaa pitää yllä ja viedä eteenpäin.Nyt kuulisin mielelläni teidän ajatuksianne aiheesta... kommenttiboksi on avoinna. :)

12. joulukuuta 2013

Viikon parhaita


Viikon paras aktiviteetti

...On ollut ehdottomasti kaikenlainen joulupuuhastelu! Eilen kiertelin jouluostoksilla töiden jälkeen, ja aika hyvin alkaa kyllä jo olla paketit kasassa. :) Hyshys- juttuja oon myös neulonut sohvannurkassa iltaisin, aika hyvin valmista alkaa olla silläkin saralla. Tänään kirjoittelinkin sitten joulukortit ja liimailin postimerkit. Valitettavasti tänä vuonna en ehtinyt tekemään itse kortteja (eka vuosi kun en tehnyt kortteja itse! :O), mutta onneksi tilannetta helpotti suunnattoman hyvään saumaan sattunut arpaonni, kun voitin Uutistoimisto Anselmin blogista ihanan kasan upeita kortteja, jotka ovat Annan itsensä sekä hänen äitinsä ja veljensä suunnittelemia. Niin ihania, tykkäsin kaikista! Annan korteissa seikkailevat veikeät modernit tontut, ja hänen äitinsä ja veljensä kortit ovat perinteisempää tyyliä. Kauniita kaikki!


Tän vuoden joulupostimerkitkin oli muuten mun mielestä tosi kauniit.


Viikon paras ylläri

...Oli mieheltäni nimipäivälahjaksi saamani kukka-asetelma. Upea! Ja täys ylläri, en todellakaan odottanut mitään halausta kummempaa.Viikon paras hyvä työ

Vein eilen Joulupuu- keräykseen paketin, se oli pieni vaiva ja pieni raha minulle, mutta varmasti suuri ilo jollekin lapselle/nuorelle jouluna. Tarkoitus oli viedä AICA designin juttuja muutama paketti, ja harmitti tosi paljon kun unohdin paketit kotiin ja muistin koko jutun vasta Oulussa. :/ No, paikkasin sitten unohdukseni kuitenkin hakemalla Anttilasta elokuvan, ja tekemällä päivän toisen hyvä työn, kun annoin elokuvan paketoitavaksi alakoululaisille tytöille, jotka keräsivät paketoimalla luokkaretkirahaa. Halusin muistaa paketilla nimenomaan jotain teini-ikäistä, koska luin aiemmin lehdestä että näissä keräyksissä on aina pulaa vähän isompien lasten ja nuorten paketeista, kaikki kun heltyvät parhaiten viemään paketteja pikkulapsille. Tärkeä se paketti jouluna on varmasti teinillekin, joten valitsin lahjakseni elokuvan, joka mahdollisimman montaa ilahduttaisi. Toivottavasti pakettini saa sille yhdelle nuorelle vähän paremman joulun aikaan tänä vuonna. Muistakaa te muutkin kantaa kortenne kekoon joko Joulupuu- keräykseen, tai johonkin muuhun vastaavaan, jotta vähävaraiset ja huonompiosaisetkin lapset ja nuoret saisivat mukavan joulun! Itse ainakin aion tehdä tästä perinteen.


Viikon paras herkku

...Oli jäiset karpalot tomusokerilla kuorrutettuna, itse tehdyn (Timon tekemän!) kuuman kinuskikastikkeen kanssa. Ah, miten hyvää!


Viikon paras muistutus

Liittymällä Ostohyvitys- palveluun (josta kerroin aiemmin täällä) blogini kampanjasivun kautta, ja kokeilemalla palvelua vuoden loppuun mennessä, saatte ilmaisen suklaalevyn. Littymään pääsette tästä*! Itse olen käyttänyt Ostohyvitys- palvelua viime aikoina ahkeraan, kun olen tilaillut joululahjoja nettikaupoista. Jokainen roponen on kotiinpäin. :D Joten jos tilailette joululahjoja netistä, kannattaa ehdottomasti käydä rekisteröitymässä, se kun ei maksa mitään. Ja hei, kun tuosta Joulupuu- keräyksestäkin jo kerroin, täytyy vielä mainita, että kertyneillä ostohyvityksilläkin voi tehdä hyvää! Ostohyvitys- sivujen kautta voit lahjoittaa kertyneet ostohyvitykset esimerkiksi Unisefille tai WWF:lle, ja tehdä siinä shoppailun lomassa tämän joulun hyvän työn. :)


Tähdellä* merkitty linkki on mainoslinkki

9. joulukuuta 2013

Linnan onnistujia ja muita


Itsenäisyyspäivän pitkä viikonloppu sujui meillä rauhallisissa merkeissä. Otettiin rennosti kotona, laitettiin hyvää ruokaa, poltettiin kynttilöitä, ja kuten moni muukin, katsottiin telkkarista sekä Tuntematonta sotilasta että Linnan juhlia. Lauantaina vietettiin puoli päivää jouluostoksilla, ja sekin oli ihanaa, kun oli aikaa rauhassa kierrellä kaupoilla.

Linnan juhlat on mulle aina yksi joulukuun kohokohdista, kuten blogiani pitkään lukeneille on varmasti selväksi tullutkin. :P Perinteiset pukukoonnit on jokavuotisia tuttuja blogistani, joten jollain tavalla halusin nytkin aiheeseen vielä paneutua.


Illan tyylikuningatar


(Kuva: Ilta-Lehti)

Minka Björck oli todella kaunis, kokonaisuus oli yksinkertainen ja tyylikäs. Pariskuntanakin Björckit edustivat upeina, asut sopivat yhteen ja olivat nuorekkaat ja tyylikkäät. Tomin kevyesti kuvioitu paita mustilla napeilla oli nappivalinta, ja mirri kaulassa sekä kiiltonahkakengät viimeistelivät tyylin.

Muita upeita olivat tänä vuonna muun muassa Jaana Pelkonen, Elina Kiikko ja itse illan emäntä Jenni Haukio.Illan tyylikuninkaat


(Kuva: Ilta-Lehti)

Näitähän jo hehkutinkin aiemmin. Mutta kukaan nainen ei vaan tänä vuonna yltänyt tyylissään näiden herrojen ylle.


Illan etukäteen kohutuin


(Kuva: Ilta-Lehti)

...Oli Pamela Tolan "jäätelöpaperimekko", jonka oli suunnitellut Mert Otsamo. Itsekin odotin pukua innolla, mutta pakko myöntää, että vähän petyin. Olihan mekko kaunis, mutta "vau"-elämys jäi puuttumaan, ja kohun ansiosta odotin jotain hätkähdyttävää. Etukäteen kohutulta jäätelöpapereiden käytöltäkin olisin odottanut enemmän mielikuvitusta, niistähän olisi voinut tehdä vaikka koko mekon miehustan! Nyt jäätelöpaperit olivat vain pieninä yksityiskohtina. Kaunis asu, mutta etukäteishypetykseen verrattuna vähän tylsähkö.Illan mieleenjäävin kampaus


(Kuva:Ilta-Sanomat)

Kyllä, tästäkin vastaa Pamela Tola. Pamelan kampaus oli aika simppeli, mutta tykkäsin siitä kovasti! Vähän rock- henkinen, korkea kampaus oli nuorekas ja hauska, mutta silti juhlava. Myös virkistävästi vähän erilainen tavallisempien kihara-letti-nutturoiden joukossa.Illan mielikuvituksellisin asu


(Kuva:Ilta-Lehti)

Leena Harkimon paljettihaalari oli rohkeasti erilainen tulkinta löyhemmästä pukukoodista. Leenan pitkään, hoikkaan varteen haalariasukin sopii. Asun oli suunnitellut Teemu Muurimäki, ja oli mielestäni hyvä valinta Leenalle. Kaikilla ei olisi edes pokkaa verhoutua siniseen paljettihaalariin, mutta Leenallapa on! Arvostan. Leena Harkimolla on kyllä aina tyylitaju kohdallaan, hän osaa pukeutua rohkeastikin, ja olla samalla sekä etiketin mukainen että tyylikäs.Illan pahin moka

Illan pahin moka minun silmissäni ei ollut kenenkään tyyli, asu tai kampaus, vaan illan pahimman mokan tittelin minun silmissäni ansaitsee parikymppinen skeittari Silver Gyninen suoralla tv-haastattelullaan. Voi sitä myötähäpeän määrää jota tunsin, kun nuori mies vastaili toimittajan kysymyksiin itsenäisyyden merkityksestä, ettei sillä ole juuri väliä silleen eikä hän osaa silleen sanoa koska se oli niinku historiaa ja niinku niitten aikaa. Ja kun toimittaja kysyi, mitä itsenäisyys merkitsee nykynuorille, vastasi Gyninen ettei osaa yhtään sanoa, että kai se merkitsee aika paljonkin aika monille, että se on vähän kenen kannalta sen ottaa niinku. Mies oli kuitenkin kutsuttu Presidentin Itsenäisyysjuhliin, joten olisi ehkä kannattanut ottaa edes ennen juhliin lähtöä selvää siitä, mitäs siellä nyt juhlitaankaan. Hävettää, että vaikka Gyninen nyt varmaan (toivottavasti) onkin Suomen nuorison joukossa vähemmistöä siinä miten vähän itsenäisyyttä ja sotien sankareita arvostaa, niin kyllä oman maan lähihistoria pitäisi vähän paremmin tuntea. Ei olis Gyniselläkään mahdollisuutta vaan skeittailla, jos isovanhempamme aikanaan eivät olisi urheasti maatamme puolustaneet.


Kaiken kaikkiaan, hieno oli juhlien konsertti ja upeat juhlat tänäkin vuonna, mutta kyllä vaan itse ainakin odotan taas ensi vuotta ja arvokkaampaa pukukoodia. :)


Mitäs te olitte mieltä Linnan juhlien pukuloistosta tänä vuonna? :)

7. joulukuuta 2013

Linnan tyylikkäimmät etiketinrikkojat


Duudsonit, vau!

En odottanutkaan näkeväni heitä tavallisissa tummissa puvuissa helmenharmailla solmioilla asustettuina, vaan osasin odottaakin jonkinlaista etiketistä poikkeamista. Yllätyin kuitenkin siitä, miten tyylikkäästi he etikettiä rikkoivat! Kun muistaa, mitä Duudsoneilla oli muinoin yllään MTV Europe Music Awards- gaalassa, oli tämänkertainen etiketin rikkominen todella positiivinen yllätys.

 Kuva: www.iltalehti.fi

Duudsonit edustivat siis modernisoiduissa Härmän kansallispuvuissa. Ei ehkä etiketin mukaiset, mutta älyttömän hienot asut. Asut sopivat kantajilleen, kunnioittivat juhlan luonnetta ja miesten kotiseutua, mun mielestä tosi hieno veto! :)


Mitäs mieltä te olette?

5. joulukuuta 2013

Käsityölahjat jouluksi - vielä ehtii!


Joulukuu pyörähti käyntiin, mutta jouluun on vielä melkein kolme viikkoa aikaa. Vielä ehtii tehdä lahjoja joulupakettiin myös itse, mutta mitähän sitä tekisi?

Nyt seuraa siihen muutamia vinkkejä!

Keräilin lahjaideoita nyt vain oman blogini kätköistä, ja valkkasin mukaan vain sellaisia, jotka oikeasti ehtii vielä toteuttaa. :)

Huopatossut

Huopatossuja oon tehnyt joululahjoiksi jo monena vuonna, ja aina ne on olleet mieluisia. Ohjeenkin olen näihin kirjoittanut, se löytyy täältä.


Villasukat

 Tennarisukat, palmikkosukat, raitasukat.... Aikuisille jo villasukatkin on mieluisia joululahjoja. ;)


Lapaset

Lapaset ehtii vielä hyvin tikutella jouluksi, ja lämpöäkin niihin saa lisää, kun vuoraa lapaset esimerkiksi trikoolla tai fleecellä.


Herkkuja
Kokoa herkkukori itse leivotuista herkuista. Entä jos leipoisitkin joululimppua, vuokakakkua, tekisit konvehteja ja vaikkapa hilloa? Lahja, jota varmasti arvostaisi niin äiti kuin anoppi, mummo tai ystäväkin. Helppo lahja heille, joilla on jo kaikkea. :)


KauratyynyKauratyyny auttaa sekä kylmänä että lämmitettynä särkyihin ja jumeihin. Näitäkin oon tehnyt moneksi jouluksi, ja kuullut että kovaan käyttöön ovat päässeet.


Virkatut neulatyynyt
Käsitöitä harrastava ilahtuu varmasti söpöstä neulatyynystä. Itse olen tehnyt kilpikonnan sekä muffinseja, mutta näissähän on vain mielikuvitus rajana!


Koristellut purkit 


Itse koristellun purkin voit täyttää joko itse tehdyillä herkuilla, kaupan konvehdeilla, tai miksei vaikkapa tuikkukynttilöillä.


Virkatut korit


Korinkin ehtii hyvin vielä virkata matonkuteesta, ja senhän voi taas täyttää täysin mielikuvituksensa ja lahjansaajan harrastusten mukaan. Täytä se vaikkapa ylellisillä saunatarvikkeilla kuten saunatuoksuilla sekä pellavaisilla laudeliinoilla, tai täytä käsitöitä harrastavan lahjansaajan kori langoilla.


Meikkipussukat ja pikkukukkarotNo koska niitä nyt tarvitsee aina.


Patalaput


Avainnauha

 
Sytykeruusut

Kananmunakennoista tehtävät sytykeruusut ovat mainio, tarpeellinen lahja takan tai puusaunan omistajille.


Neulottu siivousliinaPuuvillasta tai bambulangasta neulottu siivousliina valmistuu yhdessä illassa.


Lapselle ehdit hyvin kutoa vielä pipon ja kaulurin lempiväreissäTennarisukat lapselle


Vauvan peitto
Itse olen tehnyt näitä peittoja niin, että toinen puoli on puuvillaa, ja toinen pehmeää fleeceä.


Pehmokirja

Ystävän lapselle tein aikoinaan huovasta ompelemalla pehmokirjan, josta tykättiin kovasti.


Virkatut ja ommellut pehmolelut


Leluja voi ommella ja virkata ihan omastakin päästä, mutta vinkkaisin myös ihanista PaaPii Designin tee-se-itse ompelupaketeista, sellaisesta olen ommellut tuon kuvan Bambin. :)Siinäpä vähän vinkkejä käsityölahjoihin, jotka vielä ehtii hyvin toteuttamaan. Nyt vaan puikot ja koukut heilumaan ja ompelukone laulamaan! :)


Millaisia joululahjoja te olette täksi jouluksi tehneet/ mitä aiotte vielä ehtiä tehdä pukinkonttiin? :)