26. marraskuuta 2010

Nauhaa ja peltiä

Ihania Tildan nauhoja jouluaskarteluja varten piti ostaa oikein kolmin kappalein, koska valitseminen oli liian vaikeaa. :) Nää vaan on niin nättejä!


Vihdoinkin sain myös ostettua tätä Homemade-nauhaa, jota oon ihaillut monesti.


Ja oli pakko ostaa myös super-suloinen pieni peltirasia kun vastaan tuli. Rakastan peltirasioita, ja täähän on ehkä söpöin ikinä. Muffinseja ja kaikkea! Jotain pieniä askartelu-juttuja ajattelin täällä säilyttää. :)
 

Huomenna ois työpäivän päätteeksi vielä työpaikan pikkujoulut, eli ihanaa ruokaa tiedossa! :) Pikkujouluja varten on myös hieman näperretty, niitä esittelen myös joskus. :) Vähän kiire meinasi pikkujouluvaatteiden kanssa tulla, kun ehdin ekaa kertaa kaupoille pyörähtämään vasta tänään. Pikajuoksua kaupasta toiseen, mutta onneksi jonkinlainen kolttu kuitenkin löytyi. :)

Ensi viikolla on vielä toisetkin pikkujoulut, kun mennään luokan tyttöjen kanssa syömään. Sen verran stressiä on viime aikoina ollut, että ihanaa vähän rentoutuakin välillä; syödä hyvin ja istua iltaa mukavassa porukassa. :) 

Onko muilla pikkujouluja tiedossa?

25. marraskuuta 2010

Sinisorsa

Kummisetäni täyttää viikonloppuna 60 vuotta, mutta ei pidä juhlia. Halusin silti muistaa jotenkin, joten kudoin sukat ja laitoin postin viemään paketin. :)


Sukat on neulottu omasta päästä, varsi on 1o 1n-joustinta, ja sukissa on vahvistettu kantapää ja sädekavennus, eipä näissä sen ihmeellisempää. :) Lanka on 7 veljestä Linnut- sarjan sävy Sinisorsa.

Toivottavasti yllätys ihan kirjaimellisesti lämmittää! :)

21. marraskuuta 2010

Vrum vrum

Isänpäiväkortti on jäänyt esittelemättä, joten esitellään se nyt. Eipä tuo erikoinen ole, mutta menköön nyt kun ei juuri muutakaan esiteltävää ole. :D


Viime aikoina oon kyllä ommellut vaikka kuinka, mutta esitellä ei voi koska kyseessä on asiakasprojekti josta ei ole lupa vielä puhua. Neulottukin on, ja sillä rintamalla olisi ainakin jotain esiteltävää jos ehtisin kuvata! Tällä hetkellä on aika hektistä tää elämä, mutta jospa joskus helpottaa??

15. marraskuuta 2010

Haaveissa

Säädettävä sovitusnukke ois aika mahtava. :) Helpottais ompeluhommia aika hurjasti, kun muille tehtäessä saisi säätää asiakkaan mitat nukelle ja sovitella. Itselle ompeleminenkin helpottuisi kun ei tarvitsisi koko ajan pukea ja riisua ja neulata mekkoja itsensä päällä. ;)

Haaveilin ja surffailin, ja positiiviseksi yllätykseksi Ompelijanmaailmasta löytyi vieläpä suhteellisen edullisia sovitusnukkeja.
Tuon punaisen nuken hinta olisi 159 €, ja säätövaraa reilusti (koot 36-42). Tiedän että tälle nukelle tulisi kyllä käyttöä paljon, ja kohta tuolle olisi tarvetta opinnäytetyönkin takia.. :) Saatoin jo päättää että palkitsen itseni neljän vuoden aherruksesta hankkimalla tuollaisen. :D

10. marraskuuta 2010

Heijastinkukka


Mielessä on muhinut huovasta tehtävä heijastinkukka jo pitkään, tässä nyt ensimmäinen onnistunut versio. :)


Kooltaan tämä on aika iso (halkaisijaltaan 11 cm) ja kiinnitysmekanismina on hakaneula. Terälehdissä siis on heijastinkangasta, ja ihan hyvin näyttäisi heijastavan. :)


Tämä pääsee varmaankin villakangastakin etumukseen, mutta yhtä hyvin tällä voi kiinnittää huivin tai laittaa vaikka laukkuun koristukseksi. Kunhan ei kulje pimeänä! :)


Edit. Täytyy vielä lisätä epäselvyyksien välttämiseksi että pidän tällaisia enemmänkin heijastavina koruina, kuin varsinaisina heijastimina, koska heijastavuustestejä ei ole suoritettu, ja heijastavaa pintaa on suhteellisen vähän. Lenkille ja koulumatkoille laitan edelleen sen riippuvankin heijastimen hihaan, mutta tällaiset on kivoja lisiä. :) Aika monet aikuiset kulkevat ilman minkäänlaisia heijastimia, joten mielestäni tällainen heijastava korukin auttaa jo paljon, ja on tyhjää parempi.

Kommenttiboksissa kysyttiin, onko näiden heijastavien kankaiden heijastavuutta testattu testein, enkä itsekään ole löytänyt mistään tietoa aiheesta. Aihe kuitenkin kiinnostaisi todella paljon, joten jos joku tietää niin kertokaa kommenttiboksissa! :)

8. marraskuuta 2010

Sakset siveltimenä

Oi vitsit, nyt ois Tampereella Verkarannassa sen verran hieno näyttely, että jos yhtään lähempänä asuisin niin oisin käynyt jo katsomassa!


Esillä siis tanskalais-norjalaisen Karen Bit Vejlen upeita paperitaideteoksia. Taideteokset syntyvät suurista paperiarkeista Fiskarseilla leikkelemällä, jotka ovat siis ainoa Karenin taideteoksissaan käyttämä työväline.


Sanat ei riitä, mutta katselkaa ja ihailkaa. (Kuvia saa klikattua isommiksi!)
Kaikki kuvat lainattu Karen Bit Vejlen omilta nettisivuilta, jotka ovat myös tutustumiskäynnin arvoiset. 

Näyttely on avoinna Verkarannassa itsenäisyyspäivään asti, itse ainakin menisin ihailemaan näitä jos voisin!

5. marraskuuta 2010

Kortti-ideoita

Ostin ihana korttilehden! Täynnä kauniita kortteja ja muita askarteluideoita. :)


Lehden mukana tuli tällaista:


Väripapereita, pari eriväristä foliopaperia ja embossauslevy. Osaiskohan joku vähän valaista että miten tuolla embossauslevyllä tehdään, eli millä välineellä painan kuvion siihen foliopaperiin?? :D Olen nähnyt niitä laitteita kyllä (en tiedä nimeä :D), mutta kun ei sellaista omista niin mikä ois hyvä tapa?

Ja joo, kyllä täällä käsitöitäkin tehdään mutta mitään esiteltävää ei ole! Ainoat valmistuneet ovat sellaisia joita ei vielä voi esitellä. ;)