30. marraskuuta 2012

Joulutähti

Marraskuun Sinellin DT-työnäni syntyi simppeli mutta mielestäni kuitenkin näyttävä kortti.


 Joulutähti on stanssattu Sizzixin stanssilla, ja kohokuvioitu samassa paketissa tulleella kohokuviointitaskulla. Stanssasin joulutähdet sekä valkoisesta että punaisesta kartongista, ja asettelin ne päällekkäin saadakseni vähän kolmiulotteisuutta ja näyttävyyttä korttiin.

Joulutähden keskustan koristelin puolihelmillä, ja korostin kuviota vielä kullansävyisellä kimalleliimalla. Kokeilin korttiin pohjaksi vaikka minkälaisia kuviopapereita, nauhoja ym. koristeita, mutta lopulta päädyin simppeliin ratkaisuun. Joulutähti tuli parhaiten esille pelkällä yksivärisellä helmiäiskartongilla, ja kokeilujen jälkeen tuntui, että muut koristeetkin olivat turhia. Iso ja näyttävä joulutähti näyttää kortissa mielestäni parhaalta, kun se saa loistaa yksinään kortin päätähtenä. :)


Tämä työ jääkin ainakin toistaiseksi viimeiseksi Sinellin DT-työkseni. Sinellin Design Teamissa puhaltavat uudet tuulet, kun Miia Girsen siirtyy Design Teamin vetäjäksi, ja Sinellin blogissa onkin nyt uuden Design Teamin haku käynnissä. Itse en aio enää mukaan hakea omien kiireideni vuoksi. Aika ei vain riitä kaikkeen, joten omalta osaltani tämä tuli nyt ihan hyvään saumaan. :)

Jos vähänkään kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti hakemaan mukaan, DT- teamissa mukanaolo oli erittäin mukava kokemus! :)


29. marraskuuta 2012

Mukinaluset

Tänään virkkasin mukinalusia AICA design- tuotemerkkini alle.




Ajattelin, että näitä voisi myydä sekä yksittäin, että joko neljän tai kuuden kappaleen lahjapakkauksina. Nyt mietinkin sitä, oisko neljän vai kuuden setti parempi? Mitä sanotte, kumpi olisi käytännöllisempi määrä?

26. marraskuuta 2012

Väsynyt mutta onnellinen


Nyt on hulinaviikonlopusta selvitty.

Perjantaina töiden jälkeen oli HIMMELin avajaispippalot kutsuvieraille. Herkulliset tarjoilut ja kaunis myymälä jäi kuvaamatta, kun huomasin, että kamera oli lähtenyt kiireessä mukaani ilman muistikorttia. :D

Tässä kuvituksena siis pari päivää ennen avajaisia näpsimiäni kuvia.. :)


Kuvassa myös ystäväni Annan upeita sälekoreja. Tutustu Annan tuotteisiin täällä!


Viikonloppuna oli Kokkolassa perinteiset Tullipakkahuoneen joulumessut, joilla oltiin Annan ja Sydänkävyn Paulan kanssa myymässä. Mukavat oli messut, väkeä riitti ja oli mukava tavata tuotteistani kiinnostuneita ihmisiä. Jutella ja saada palautetta. :)

Eikä ne viikonlopun menot vielä siihenkään loppuneet, vaan lauantai-illan olin vielä työpaikan pikkujouluissa. Käytiin teatterissa katsomassa ensi-illassa musiikkiteatterinäytelmä "Suomi- uuteen nousuun", jossa mukana olivat mm. Joonas Saartamo ja musiikkipuolesta vastannut Olavi Uusivirta. Aika ajatuksia herättävä näytelmä, välillä tykkäsin kovasti ja välillä näyttämön tapahtumat ahdistivat. Kokonaisuutena kuitenkin mielenkiintoinen elämys. Näytelmän jälkeen käytiin vielä syömässä kolmen ruokalajin illallinen Kokkolinnassa. Aika hassu ajankohta vain syömiselle, kun aloitettiin syöminen 22.30, ja jälkiruoka saatiin kahdentoista aikaan. :D Ruoka oli kyllä herkullista, mutta jouduttiin syömään aika nopealla tahdilla, kun ravintolan piti päästä sulkemaan puolen yön maissa.

Paljon kaikkea mukavaa mahtui siis viikonloppuun, nyt on aika kaikkensa antanut olo. :D Väsynyt mutta onnellinen.

20. marraskuuta 2012

Arvonta suoritettu!


Sain viimein kirjoitettua ja leikeltyä arpaliput kulhoon, ja arvottua voittajan. Onnettarena toimi Timo, ja voittoarvassa luki....


Nuori Emäntä!

 kuva: weheartit.com

Onneksi olkoon! :) Nakkaapa sähköpostilla yhteystiedot (annika.levanen@gmail.com), niin saan palkintosi postiin. :)

19. marraskuuta 2012

Mukavaa kiirettä


Kiirettä on monenlaista. On kamalaa, stressaavaa ja ahdistavaa kiirettä, ja sitten on mukavaa kiirettä. Mukavaa kiirettä on yleensä aina esimerkiksi joulun alla tai juhlia järjestäessä. Nytkin mulla on mukavaa kiirettä, kun saan tehdä asioita joista nautin. 

Pari viikkoa sitten lähdin vielä viime tipassa, pitkän pohdinnan jälkeen, mukaan pop up- myymälä HIMMELiin, joka avataan ensi viikonloppuna Kokkolaan. Nyt pari viikkoa onkin sitten kulunut mukavassa kiireessä tuotteita valmistaen ja kaikenlaisia käytännön asioita selvitellen. Asiat pyörii päässä koko ajan valveilla ollessa, öisin näen unia päivällä pohdituista asioista, ja aamulla ekana mielessä on joku tärkeä juttu joka täytyy hoitaa tai mistä täytyy seuraavaksi ottaa selvää. Välillä on tuntunut todella stressaavaltakin, kun asiat tapahtuu niin äkkiä ja täytyy ehtiä mukaan. :D Kuitenkin kaikki on niin mukavaa, että tää on sitä mukavaa kiirettä kaiketi parhaimmillaan. Ainakin teen nyt sitä, mitä haluankin. Kokeilen viimein siipiäni tuotteideni kanssa.

HIMMELin lisäksi olen menossa myös Kokkolan Tullipakkahuoneen joulumessuille myymään koko viikonlopuksi, joten sinnekin täytyisi saada tehtyä myytävää. :D Tullipakkahuoneella en myy pelkästään AICA design- tuotteitani, vaan sinne otan myyntiin monia muitakin käsitöitäni kuten villasukkia ja kortteja, ja niitä onneksi on varastossakin jo odottamassa.

Kuluneen viikon kiirettä lisäsi vielä korttikurssi, jota olin vetämässä kansalaisopistossa viime lauantaina. Aika paljon siis oli tullut buukattua lyhyelle aikavälille. :D Taisinpa tehdä mallikortteja kurssille vielä eräänäkin yönä puoli kahdelta... :D Kurssi oli siis päivän kurssi, jolla tehtiin joulukortteja. Hyvin meni, ja oli mukava päivä kurssilaisten kanssa. :)

Niin, ja olenhan ollut vähän oikeissakin töissä. :D Joten moneen suuntaan on täytynyt venyä.


Kännykkäkoteloita lähdössä HIMMELiin myyntiin





Suurin osa tuotteista on jo viety HIMMELiin esillepanoa varten, mutta koko ajan koukku viuhuen yritän tehdä lisää.. :)

Enää muutama päivä avajaisiin! :)

18. marraskuuta 2012

Pop up- myymälä HIMMELi


Kokkolaan kauppakeskus Chydeniaan avataan ensi lauantaina 24.11 joulunajan pop up- myymälä HIMMELi. Sieltä löytyy myös AICA designin tuotteita!



"HIMMELi pyrkii tuomaan esille laadukkaita design- ja kädentaitotuotteita sekä niiden tekijöitä.

Suomalainen design mielletään usein Alvar Aallon, Marimekon ja Artekin tuotteiden kautta. HIMMELillä halutaan nostaa esiin lähiseutujen design -tuotteiden tekijöitä. Kokkolan seudulla valmistetaan ja suunnitellaan upeita tuotteita, joita ei välttämättä vielä löydy alueen liikkeistä. Pop up-myymälä pyrkii täydentämään Kokkolassa jo sijaitsevien erikoisliikkeiden tarjontaa sekä nostamaan esille hieman tuntemattomampiakin tekijöitä.

Myymälän kautta toivotaan myös tuotettavan tietoa alueen muille vastaaville kauppiaille siitä, millaisia tuotteita Kokkolassa asioivat haluavat ostaa. Ehkä osa myymälän tuotteista löytää paikkansa jostakin toisesta kokkolalaisesta liikkeestä tempauksen jälkeen. Kokkolan asema kaupallisena keskuksena vahvistuu tarjonnan monipuolistuessa.

HIMMELissä myydään erilaisia lahjaksi soveltuvia tuotteita, kuten koruja, vaatteita, keramiikkaa, tekstiilejä lastenvaatteita, ja erilaisia käyttöesineitä sekä huonekaluja ja valaisimia. Kaiken kaikkiaan myymälässä on esillä noin 50 eri yrityksen valmistamia tai suunnittelemia tuotteita."

- Kosek


HIMMELiin mukaan pääsy on aiheuttanut monia tunteita. Jännitystä, iloa, innostusta, riemua, stressiä, ihmetystä, kiirettä ja onnellisuutta.

Olen onnellinen, että saan tehdä tuotteitani, ja että ne pääsevät myyntiin. Ihmisten katseltaviksi ja ostettaviksi, ihan oikeaan kauppaan. :) HIMMELissä on mukana niin taitavia tekijöitä, niin monia ihailemiani yrityksiä ja ihmisiä, että on hienoa päästä samaan seuraan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun oikeasti myyn tuotteitani jossain, joten hinnoittelu on aiheuttanut suurta päänvaivaa. Toinen päänvaiva on epätietoisuus tuotteiden menekistä, on niin vaikea arvioida mitä tulee menemään kaupaksi, kun itse katsoo omia tuotteitaan väkisinkin eri vinkkelistä kuin mahdolliset ostajat. Varastoa täytyy yrittää saada kasaan, mutta voi kun olisi joku kristallipallo josta näkisi, mihin tuotteisiini kannattaa satsata. :P

Jännityksellä ja innokkaalla mielellä odotan, miten HIMMELi ja erityisesti AICA design otetaan Kokkolassa vastaan. :) HIMMELin facebook- sivuilta pääset katsomaan muitakin HIMMEListä löytyviä tuotteita ja yrityksiä!

15. marraskuuta 2012

Tennarisukkien ohje nyt netissä!


Tennarisukkien ohjeeni on päässyt uuteen julkaisuun Novita Joulu-lehdessä, jossa on vanhoja suosikkimalleja sekä uusia ohjeita pukinkonttiin.

Lehden lisäksi tennarisukkien ohje löytyy nyt myös Novitan nettisivuilta. Ohjeeseen pääset tästä.


Ps. Muuten pitää aika kiirettä, päivät menee niin hässäkässä aamusta iltaan että hyvä kun ehtii syödä ja nukkua. :D Ompelukone surraa ja virkkuukoukku kilisee, ja siinä sivussa täytyy hoitaa aina asioita tietokoneella ja juosta kaupungilla selvittelemässä ja hoitamassa sitä, tätä ja tuota. Kivaa ja jännää, mutta myös stressaavaa. Yritän saada arvontapalkinnonkin arvottua pikapuolin, en ole unohtanut, en vain ole ehtinyt! :)

12. marraskuuta 2012

Tuotekuvauksia


Viikonloppu on mennyt hujauksessa, ja varsin sosiaalisissa merkeissä. On kahviteltu monessa osoitteessa ja keitetty parit kahvit ja teet meidänkin kotona vieraille. Mukava viikonloppu siis takana!

Eilen isänpäiväkahvien yhteydessä sain pikkusiskoni mulle malliksi, jotta sain kuvailtua AICA designin tuotteita. Kiitos Eve avusta!


Nyt on valmistunut siis kangaskasseja nahkaisin tehostein. Näitä on tulossa myös valkoisina.

Lisää kuvia kangaskasseista näet AICA designin omilta sivuilta. Kuvailtiin monia muitakin tuotteita, niistä kuvia tulossa myöhemmin. :)

Ihan huippua kun on malli ja kuvausapuri omasta takaa, kuvaaminen on niin helppoa kun malli on tuttu, kun toinen tietää puolesta sanasta mitä kuvilta haluan. :)


6. marraskuuta 2012

AICA designin nettisivut auki!


Sain vihdoin auki AICA designin nettisivut! Sivut ovat blogipohjaiset, ja päivittelen sinne aina kuvia ja kuulumisia AICA design- tuotteista ja niiden synnystä. Tuotteet ovat myös tilattavissa, hintoja ja muita tietoja saa kyselemällä sähköpostitse (annika.levanen@gmail.com).


AICA designin sivuille pääset tästä! Muistathan myös AICA designin facebook-ryhmän, johon pääset seurailemaan tästä. Kaikkea uutta ja jännää on tuloillaan, pysy kuulolla!

Ps. Muista myös arvonta, jossa palkintona muun muassa AICA designin heijastin!

4. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän Banoffee


Pyhäinpäivän vieraille pyöräytin Banoffeen. Olen jo pitkään haaveillut tämän klassikkoreseptin testaamisesta, ja nyt sattui löytymään sopivasti kaapista purkillinen kondensoidusta maidosta valmiiksi keittämääni kinuskia, joten kakku oli nopea tehdä.



Alkuperäisohje on Hellapoliisin, tässä alla minun vähän muokattu versioni siitä.

Banoffee

Pohja:
300 g suklaisia Digestivekeksejä
70 g voita/ margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Pinnalle:
banaani viipaleina
kaakaojauhetta


Keitä ensin kondensoidusta maidosta kinuski. Irrota purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon että purkki peittyy, ja keitä miedolla lämmöllä n. 2,5-3 h. Purkkeja kannattaa siis keittää kerralla useampi, ne säilyvät avaamattomana jääkaapissa purkin päiväykseen asti.

Murustele keksit, ja sekoita joukkoon sulatettu voi/margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Levitä päälle (jäähtynyt) kinuski sekä viipaleiksi leikatut banaanit. Ripauta banaaniviipaleiden päälle vähän sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.

Vaahdota kerma, ja mausta se vaniljasokerilla sekä sokerilla. Levitä kermavaahto vuokaan.
Irrota torttu vuoasta vasta vähän ennen tarjoilua, ja koristele banaaniviipaleilla sekä kaakaojauheella.


Itse tein tortun vasta eilen aamulla, vain muutamaa tuntia ennen vieraiden tuloa, koska halusin pelata varman päälle etteivät banaanit pääse yhtään tummumaan. Jatkossa teen kyllä tämänkin jo tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin, koska maku oli tänään syötynä huomattavasti parempi kuin se oli eilen, kun se oli ehtinyt vähän tekeytyä. :) Eikä ne banaanitkaan olleet vielä tänäänkään tummuneet, joten se siitäkin pelosta. :)

Herkullista tämä kyllä oli, jos vaan banaanista ja makeasta pitää. :)


Ps. Muistakaa osallistua arvontaan!