23. heinäkuuta 2019

Muistot talteen


Yhteistyössä Oot niin ihana- vauvakirja

Sain kolme vuotta sitten esikoisen synnyttyä blogiyhteistyön tiimoilta tämän Oot niin ihana- vauvakirjan, josta kirjoittelinkin aiemmin mm. täällä. Silloin jo haaveilin, että tulisipa kirjaan myös lisäsivuja lapsen myöhemmille vuosille vauvavuoden jälkeen - ja itseasiassa ajattelin, että jos ei tule niin askartelen sellaisia itse. Sittemmin kirjaan on julkaistu kaksikin lisäosaa; 20-sivuinen lisäsivunippu, sekä niinikään 20-sivuinen jatko-osa joka sisältää muun muassa sivut ikävuosille 1-7, sekä omat sivunsa esimerkiksi eskarille ja koululle. Aiempaan tuttuun tyyliin sivut ovat tosi avoimia ja jättävät paljon tilaa mielikuvitukselle ja omille ideoille. Sivuilla ei ole valmiita kysymyksiä tai täytettäviä kohtia, vaan korkeintaan otsikko tai joku avainsana, muuten sivut on vapaasti täytettävissä haluamallaan tavalla.

Sivuilla on paljon tilaa kirjoittaa, mutta sivut voi myös täyttää vaikkapa kuvin. Mä oon tehnyt vähän molemmanlaisia sivuja; niitä sivuja joissa on pääasiassa teksti; muistot, hauskat jutut ja tapahtumat, ja sitten lähes pelkkiä kuvasivujakin tietyn aihealueen ympärille. Luulin etukäteen, että askartelijana sivut täyttyisivät monipuolisesti erilaisia askartelutarvikkeita käyttäen, mutta kahden pienen lapsen äitinä mulla ei olekaan ollut siihen aikaa. :D Nyt on mentykin siis vähän pelkistetymmällä linjalla hyödyntäen lähinnä erivärisiä kyniä, erilaisia kuvioteippejä ja tarroja - mutta oon ajatellut niin että ainahan voin jatkaa sivujen koristelua myöhemmin jos siltä tuntuu.


Mä oon ennemminkin kertonut, että oon vauvakirjan täyttäjänä aika innokas -molemmilta pojilta löytyy useampi vauvakirja. :D Jos hankkisin vain yhden vauvakirjan, niin se olisi ehdottomasti tämä - sillä tässä on rajattomasti mahdollisuuksia täydentää ja jatkaa kirjaa.
Tykkäättekö te täyttää vauvakirjaa? Mä tykkään. Saa nähdä tykkääkö pojat näitä itse vanhempina lukea, mutta minä varmasti ainakin tykkään lueskella ja muistella näitä kultaisia aikoja sittenkin kun pojat on lentäneet pesästä, joten kiva kun muistot on tallessa kansien välissä. :)

Ja hei, mulla on teille myös kivoja uutisia! Saatte koodilla ANNIKANIHANAT -15% alennusta koko ostoksesta Oot niin ihanan kaupasta, ja koodi on voimassa heinäkuun loppuun asti eli 31.7.2019 saakka. :)

Kannattaa pysytellä kuulolla, sillä lähipäivinä on tulossa vielä arvontakin tähän yhteistyöhön liittyen... :)


13. heinäkuuta 2019

Yksi lempikaavoista


Mun ehdoton lempparikaava vauvan pöksyihin on Jujunan Niklas- housut Basic for babies- kaavapaketista. Jos oikein laskin omista instakuvistani niin oon ommellut tällä kaavalla vuoden sisään 25 housut. :D Tää vaan istuu hyvin, näyttää hyvältä ja on mukava sekä nopea ommeltava.

Nämä ylemmän kuvan housut tein juuri Samuelille, koossa 74. Samuel oli kylläkin jo reilu kuukausi sitten 10 kk neuvolassa jo 77 cm pitkä, mutta tämä kaava on sen verran reilua mitoitusta ja poika niin hoikkanen että tämä koko alkaa vasta nyt olla sopiva. Molemmat kankaat resoreineen on Verson Puodilta.

Samalla kaavalla tein myös keväällä parit pöksyt vauvalahjaksi pienelle tytölle, koossa 56. Olipa kiva ommella noin pieniä, ne kun syntyvät niin pienestä kangaspalastakin että sain hyödynnettyä tuon ihanan Verson Puodin Kotimetsä- trikoon jämäpalan näihin pöksyihin. Toisten housujen kultapallotrikoo on puolestaan Metsolan alepala jonka ostin talvella. Kuvasinkin housut jo silloin huhtikuussa, kuten kuvien koivunoksista huomannee. ;) Nyt kuitenkin sain vihdoin kuvat tänne blogiin asti. :DOnko teillä jotain suosikkikaavoja joihin palaatte uudelleen ja uudelleen? Mulla on moniakin! Kaavojen piirtäminen ei oo mun suosikkiasiani tässä ompeluharrastuksessa, joten kun löydän hyvän kaavan niin mieluusti ompelen samalla kaavalla monia vaatteita. :)

1. heinäkuuta 2019

Kaavoja joka tyypille


Kirjat saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi sekä arvottavaksiOpiskellessani kymmenen vuotta sitten Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi, ostin opettajani kehotuksesta Joka tyypin kaavakirjan ensimmäisen osan (Rinna Saramäki, Jane Palmu, Katja Piippo). Se oli tosi hyvä peruskaavakirja, jonka avulla oli hyvä opetella kaavojen muokkaamista kuuden yksinkertaisen peruskaavan pohjalta, ja kyseistä kirjaa tulikin käytettyä monenlaisten vaatteiden tekoon. Siksipä innostuinkin kovasti, kun kuulin että kyseinen kaavakirja on saamassa päivitetyn seuraajan.
Tämä Joka tyypin parhaat kaavat- kirja tarjoaa nimensä mukaisesti kaavoja kaikille, sillä kirja tarjoaa kaavat sekä naisille että miehille, ja kokovalikoimakin on laaja XXS-XXXL. Peruskaavat löytyy niin ylä- kuin alaosiinkin, ja muokkausohjeita on laajasti - ja ne on kuvitettu ja ohjeistettu tosi selkeästi.

Kirjassa on hyvin myös perustietoa ompelusta ja kaavoituksesta, ompelusanastoa, tietoa materiaaleista ja ohjeet oikean koon valintaan. Tämä kirja antaa varmasti paljon sekä aloittelevalle ompelijlle, että kokeneemmallekin harrastajalle. Itse aion ekana tehdä joko rennot collegehousut tai t-paidan. T-paita kuulostaa varsin simppeliltä, mutta haaste onkin siinä, että kaavasta saisi muokattua vihdoin itselleni täydellisesti istuvan peruspaidan.

Kiinnostaisiko oma kappale Joka tyypin parhaat kaavat- kirjasta? Kurkkaahan siinä tapauksessa instan puolelle (@annikalevanen), sillä siellä arvon yhden kirjan arvontakuvaan kommentoivien kesken. :)