19. kesäkuuta 2014

DKNY


Mun yksi materialistinen haaveeni on toteutunut.

Mustaa ja tikattua pehmoista nappanahkaa, kettinkiä ja kultaiset metalliosat. Käytännöllinen koko, hyvä hihnojen pituus, täydellinen taskutus. Yhtäaikaa jämäkkä ja pehmeä, laadukas. Klassinen malli, joka ei kuitenkaan ole tylsä.

Donna Karan New York on tehnyt mulle ihan täydellisen laukun. <3Tämä on mun aarteeni. Varjelen sitä niin, etten melkein uskalla käyttää. Tai ainakin tarkistan sääkartasta ettei päivälle ole luvattu sadetta. Tämä on ollut mun kaapissani jo pari viikkoa, mutta en ole raaskinut esitellä sitä vielä täälläkään, oon ihastellut sitä vain itse. Mutta eihän näin kaunista laukkua sovi yksin ihastella, vaan se ansaitsee enemmän huomiota. ;)
Tässä on paljon samaa henkeä kuin klassisissa Chaneleissa, joihin mulla ei ikinä ole varaa. Ja vaikka jonain päivänä olisikin, en raaskisi laittaa niin suuria summia laukkuihin. Mulle tämäkin on ylellistä. En ole omistanut näin kaunista laukkua aiemmin, ja tiedän, että tuun käyttämään tätä niin kauan kunnes se on rakastettu puhki.

Olen haaveillut laadukkaasta laukusta jo pitkään. Oon katsellut sillä silmällä enimmäkseen Korseja ja Marc Jacobsin kaunokaisia, ja miettinyt mikä niistä olisi se mun ensimmäinen panostukseni arvokkaampaan laukkuun. DKNY:nkin laukkuja olen ihaillut, mutta tämän nimenomaisen kaunottaren bongasin vasta toukokuussa Stockan hyllyltä, ja menetin tälle sydämeni heti. Kokeilin ensin ohimennen laukun pintaa, sitten testasin laukkua olkapäälleni, ja se tuntui heti niin omalta. Hintalappukin oli ihan suopea, paljon edullisempi kuin harkitsemani Korsit ja Marc Jacobsit. Ajattelin, että ehkä niiden aika on myöhemmin, sillä nyt mun on saatava tämä. En silti ostanut laukkua vielä sillä reissulla, vaikka päätös tämän hankkimisesta silloin jo syntyikin, mutta kun Stockalla oli kahdenkymmenen prosentin alennus kaikista laukuista, oli mun pakko hakea omani kotiin.

Ja koska joku kuitenkin niin miettii, niin kyllä, olis mullakin varmasti ollut monta muutakin rahanreikää ja säästäminenkin on aina järkevää. Mutta joskus saa myös ihan hyvällä omalla tunnolla hemmotella itseäänkin, ja hankkia jotain pitkään haaveissa ollutta. Ihan aina ja kaikesta ei tarvitse säästää. Nyt tälle tuli hyvä hetki, kun tienasin vähän ylimääräistä, jonka päätin heti sijoittaa tähän laukkuhaaveen toteuttamiseen.

Kannattaa hankkia asioita joita rakastaa, ja joista tulee joka päivä onnelliseksi. Sen sijaan, että käyttäisi saman summan ostamalla monta ihan kivaa asiaa, joihin ihastuu aluksi mutta kyllästyy lopulta, kannattaa panostaa niihin juttuihin, jotka oikeasti sykähdyttävät, ja joita rakastaa vuosikausia. En halua haalia enää kaappejani täyteen halpoja tekonahkaisia laukkuja, vaan haluan hankkia muutaman upean yksilön, joista pidän huolta ja joita käytän rakkaudella pitkään. Kuormitan vähemmän luontoa, ja olen itse onnellisempi. Ja kyllä, arvostan ja ihailen muotitaloja, joten haluan hankkia palasia rakastamiltani designereilta myös omaan vaatehuoneeseeni.


Materia ei tee onnelliseksi, mutta tekee se arjesta mukavampaa. ;) Ja pieni luksus tuo arkeen erityisfiilistä. Kyllä mulla ainakin on ihan erityinen olo tämä laukku olalla.


8 kommenttia:

 1. Kaunis laukku ja fiksusti päätelty ostos!

  VastaaPoista
 2. Ihana laukku! :)

  http://jennidiamante.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tää on kyllä sekä kaunis että käytännöllinen.

   Poista
 3. Todella kaunis laukku! Itsekin tykkään aivan hirveästi tikkaus + ketju yhdistelmästä! Tuossa laukussa kyllä yhdistyy itsellekin tärkeät ominaisuudet laukussa: käytännöllisyys/monikäyttöisyys, ulkonäkö ja hinta. Klassinen malli, pysyy muodossaan, monikäyttöinen väri, löytyy tarvittavat taskut, sopivan kokoinen omaan käyttöön... hyvän sijoituksen teit, itsekin olen luopunut kokonaan muoviveskojen hamstraamisesta ja hankin nahkaisia ihan kestävyydenkin kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, tässä laukussa kiteytyy niin monet hyvät ominaisuudet. :) Mitään muuta en muuttaisi, mutta jokapäiväistä käyttöä helpottaakseni lisäisin tähän ehkä vielä olkahihnan, jolloin laukku olisi kätevämpi pyöräillessä ja kaupungilla. :) Muuten ihan kymppi!

   Ja laatuun panostaminen on tullut mulle entistäkin tärkeämmäksi siksi, että itse olen vaatetusalalla, ja kertakäyttökulttuuri on alkanut ällöttää mua. Toki itsekin ostan paljon edullistakin (erityisesti vaatteissa kuten paidoissa) joka ei ikävä kyllä kestä kauaa käyttöä, (ja ikävä kyllä paljon myös sellaista mitä en tarvitsisi, kun kaapit pursuilee vaatteita muutenkin) mutta laukuissa, kengissä ym pitkäaikaiseen käyttöön tulevassa olen alkanut panostaa enemmän laatuun, ja ylipäätään harkitsemaan hankintojani enemmän. Kun ostaa laadukkaampaa ja kalliimpaa, sitä tottakai harkitseekin tarkemmin ja ostaa vähemmän, ja sitä myötä ostaa vain sellaista jonka oikeasti rakastaa ja käyttää puhti. Ja se taas on paljon eettisempää ja ekologisempaakin, kuin ostaa joka nurkalta jotain edullista jota käyttää vain hetken.

   Poista