8. kesäkuuta 2011

Edustus/matka-asu jalkapallojoukkueelle

Noniin, suunnittelin ja toteutin siis opinnäytetyönäni Kokkola F10:lle edustus/matka-asun. Kokkola Futis 10 on naisten liigaa pelaava jalkapalloseura. Nyt viimein valmiista asusta sitten kuvia. :)

Projektissa oli monta mutkaa, mutta lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen. Haasteita työlle asetti mm. se, että seura pelaa nyt ensimmäistä kauttaan ja seura on vasta perustettu, joten budjetti oli hyvin rajallinen. Asun tuli olla laadukas, mukava päällä, tyylikäs, ja yhtäaikaa sekä naisellinen että sporttinen, ja sen tuli sopia kaikille joukkueen tytöille. Paljon piti ottaa huomioon eri asioita, mutta ainakin tähän asti olen saanut lopputuloksesta hyvää palautetta niin joukkueelta kuin taustatiimiläisiltäkin. Paikallislehtiinkin on päästy pari kertaa kuvien kera.

Asuun kuuluu siis legginsit, tunika, huivi ja neuletakki. Laukku ja kengät oli lainassa pientä muotinäytöstä ja kuvausta varten. Asun värit tulevat seuran väreistä, jotka ovat musta, kulta ja valkoinen.

Asun tulee olla käytettävissä koko pitkän kauden ajan, keväästä pitkälle syksyyn, joten tällainen palapeli-ratkaisu oli mielestäni toimivin. Tarkoitus on, että legginsien tilalla voi kylmemmillä ilmoilla pitää myös mustia tai valkoisia farkkuja.

Kiitos Sara ja Ebba mallina toimimisesta! :)

Projekti oli kyllä tosi mielenkiintoinen. Sain aloittaa aika puhtaalta pöydältä, koska naisten jalkapallossa ei juurikaan mitään yhtenäisiä matka-asuja näe, tai jos näkee, niin ne ovat tuulipukuja. ;) Siksi oli kiva päästä suunnittelemaan jotain vähän erilaista, tyylikästä ja tyttömäistä mutta silti rentoa asua.

Asusta osa (neuletakki, legginsit ja tunika) on hankittu valmiina, ja tunikaan olen sitten suunnitellut ja painanut painatuksen. Tunikan painatus on käyty painamassa painofirmassa kunnon lämpösiirto-koneella, koska se painomenetelmä tuntui parhaalta ja kestävimmältä tunikan edustaan. Huivit olen tehnyt ja painanut itse käsin, kuten edellisessä postauksessa jo kerroinkin. :)

Toivottavasti tavoite täytetään, eli tytöt herättävät pelireissuilla positiivista huomiota yhtenäisillä asuillaan! ;)

7 kommenttia:

 1. Mahtava asukokonaisuus!! Meidänkin lenttisjoukkueelle sais suunnitella tämmösen.. ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Rento mutta monikäyttöinen asu. :)

  VastaaPoista
 3. Santtu: Kiitos! :)

  Petra Ilona: Kiitti. :) Joo halusin suunnitella rennon asun, jossa olis mukava olla.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen asu. Sporttinen, muttei liian. Voisin kuvitella laittavani päälleni :)

  VastaaPoista
 5. Kivannäköiset asut! Juuri sopivan rennot, mutta silti siistit!

  VastaaPoista