13. tammikuuta 2013

Mukikakkua


Tein tuossa yhtenä päivänä mukikakkua. Mikrossa.


Söin joskus Annalla kakkua, jonka Anna oli tehnyt mikrossa. En ollut ikinä kuullutkaan että kakkua voisi tehdä mikrossa, ja vielä suurempi yllätys oli että se kakkuhan oli suussa sulavaa! Muhkeaa ja mehevää niin kuin tavallinenkin uunissa tehty kakku.

Aika kätevää ja nopeaa oli kakun teko. Ohje löytyy täältä. Itse nakkasin taikinan sekaan valkosuklaata ja tummaasuklaata muruina, kun kaapista sattui löytymään, ja lopuksi sulatin vielä valkosuklaata valmiiden kuppikakkujen päälle.

Kakun voi siis joko lusikoida suoraan mukista, tai kipata ympäri, ja syödä tavallisen kakun tapaan.


Tässähän olis nopea tarjottava siltä varalta jos tulee yllätysvieraita mutta ei ole mitään tarjottavaa. Ihan oikeaa kakkua ei viitsi alkaa leipoa siinä vaiheessa kun vieraat ovat tuloillaan, mutta tällaiset kyllä pyöräyttää nopeasti. :)


13 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä hyvältä herkulta! :) Minäkin oon tehnyt vähän samankaltaisia, mutta sitä ei kyllä pystynyt kumoamaan mukista lautaselle noin nätisti. Ehkä kokeilenkin tätä reseptiä, kun seuraavan kerran tekee mieli herkutella! :) Kiitti siis vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vinkkinä vielä että kumoaminen onnistuu kun pyöräyttää ensin kakun kupista irti reunoja myöten veitsellä. :)

   Poista
 2. Nams! Hyvältä näyttää. Täytyykin kokeilla...

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan aidolta, uunissa tehdyltä! Kyllä se toimii, täytyy uskoa. Minun luottoleivonnaiskirjassani on oikein oma osio mikrossa valmistetuille herkuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo rakenne oli hyvin samanlainen kuin oikeassa uunissa tehdyssäkin kakussa. :) Kannattaa kokeilla joskus kun makeannälkä tai vieraat yllättävät! :D

   Poista
 4. Mun mielestä kaikki mikroreseptit on aina olleet jotenkin tosi epäilyttäviä, mutta toihan näyttää hyvältä! Ja kiva ettei tarvitse tehdä mitään valtavaa kakkua kerralla, vaan voi tehdä myös itselle pienemmän annoksen. Laitankin ohjeen kirjanmerkkeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no nyt saa epäilykset nakata nurkkaan ja testata mikroreseptiä! :D Sehän tuossa parasta onkin että voi tehdä pienen annoksen, ettei aina tarvitse tehdä isoa kakkua.

   Poista
 5. Onpas loistava ohje, vielä helpompi kun muffinssit jotka nekin on helppoja, mikro on loistava väline olen grillannut jopa kalaa mikrossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on paljon helpompi ja nopeampi vielä mitä muffinsit. :) Muffinsejakaan ei viitsi alkaa tehdä jos on vaikka ne vieraat pian ovella, mutta tämän ehtii kun ei tule paljon sotkuakaan.

   Poista
 6. Nam, hyvältä näyttää kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 7. kiitos kiitos kiitos!!!!! Oli niiiiiiiin hyväää! :-)

  VastaaPoista