10. marraskuuta 2013

Emmankakkua


Mies yllätti yhtenä iltana leipomalla emmankakkua, eli mokkapaloja. Se tuumasi että tekisi jotain makeaa mieli, ja että osaisikohan leipoa emmankakkua. Tuumasin että tottakai osaat kun seuraat vain ohjetta, ja niin kyllä osasikin, vaikkei ole ennemmin mitään tuollaista leiponutkaan. Tuli kyllä ihan priimaa!Nam! Saa mies leipoa kyllä toisenkin kerran... ;)

Ps. Ihanaa Isänpäivää kaikille iseille!


18 kommenttia:

 1. Emmankakkua! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kotikonnuilla päin se on masaliisaa... ja sillä nimellä on myös blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, tällaisilla perinteisillä leivonnaisilla on varmaan kymmeniä eri nimityksiä, joka alueella omansa. :) Masaliisa on kyllä hauska nimitys!

   Poista
  2. Mä taas tiedän sen Mustana Mörkönä :D

   Poista
  3. :DDD Musta Mörkö! Vähän huippu!

   Poista
 2. Strösselit puuttuu. ;) Meillä leivottiin tänä viikonloppuna voileipäkakkua, baileys -juustokakkua ja mutakakkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meidän emmankakkuun ei strösselit kuulu! Siihen kuuluisi kookoshiutaleet, mutta koska mies ei niistä niin tykkää niin jätti laittamatta, minä kun annoin sen itse leipoa alusta loppuun, en sekaantunut tuohon prosessiin. :P

   Tehän ootte leiponeet urakalla! Kuulostaa ihanilta, mutakakku on ihan mun lempparia... :) Ja baileys-juustokakkua on moni kehunut, pitäisi joskus kokeilla. Onko sulla heittää siihen hyvä resepti?

   Poista
  2. Mäkään en tykkää kookoshiutaleista. Urakalla leivottiin, kun kävi synttärivieraita kahvilla (ja tänään tulee lisää). Yksin jos noi kaikki syötäis, oltais aikamoisia palloja. :D Kinuskikissan ohjeella tein sen juustokakun. :)

   Poista
  3. Aa pitääpä sieltä siis kattoa ohje, muutenkin teen paljon Kinuskikissan ohjeilla. :)

   Poista
 3. Taidokas palanen ja siisti levitys, pitäiskö munkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tasaisesti sai mies päällisen levitettyä. :) Tasaisemmin mitä itse usein saan, liekö aloittelijan tuuria... ;)

   Poista
 4. Kiva kun teillä mieskin leipoo. :) Minua monesti ihmetyttääkin kun ihmiset kysyvät että osaisinkohan leipoa sitä tai tätä, totta kai osaa jos seuraa reseptiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti sen leipomiset on olleet lähinnä joulutorttuja ja pannaria, mut kivahan tuo ois jos se nyt vaikka innostuis välillä muutakin leipomaan... :)

   Joo mä oon samaa mieltä että perusjuttuja osaa kuka vaan leipoa jos vaan viitsii yrittää, ja seuraa ohjeita. :)

   Poista
 5. Meillä mies on muutaman kerran yllättänyt minut tekemällä ruoan valmiiksi töistä tullessani. Ikinä ei ole ruokaa aiemmin tehnyt, lukuunottamatta pihvien leivitystä ja paistamista, ja niin hän oli googlettanut ja kaupassa käynyt - lopputuloksena herkullinen lasagne ekalla kerralla ja kinkkukiusaus toisella. Noista innostuneena on myös tehnyt salaatteja ja aamupaloja:) Leipomisen alkeet on varmaan seuraava etappi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän kuulostaa hyvältä! Meillä Timo onneksi tykkää kans tehdä ruokaa, paljon tehdään yhdessä, ja joskus sekin tekee yksinkin. :)

   Poista
 6. Olin sitten aivan varma ettei sitä tunneta Emmankakkuna muualla kuin meilläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään oo kuullut muualla puhuttavan Emmankakusta. Ollaankohan samoilta suunnilta kotoisin? :)

   Poista