21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen ilman pupuja ja tipuja


Viime postauksessa kertoilinkin pikaisesti meidän pääsiäisestä, joka sisälsi rentoutumista mökillä, järven jäiden lähtemisen ihmettelyä, tikanheittoa, halkojen hakkaamista, mölkyn pelaamista (itse otin niin monta häviötä takkiini, että täytyy varmaan alkaa salaa harjoitella, että seuraavissa mittelöissä kerään sitten vähän muhevammat pistesaaliit), syömistä, herkuttelua, makkaran paistoa, neulomista, virkkaamista, ulkoilua, suklaamunia... Ihan tavallisia, mutta mukavia juttuja.

Tänä pääsiäisenä multa jäi rairuohot kylvämättä, narsissit ja tulppaanit ostamatta, eikä meillä ole yhtään tipua, pupua tai pajunkissoja missään. En myöskään nähnyt virpojia enkä käynyt kokolla, sellaiset ihan perinteiset pääsiäisjutut jäi siis vähän sivuun. Mutta kiitos äidin, sain kuitenkin syödäkseni sekä pashaa että mämmiä, ja yhden yllätysmunankin pääsin avaamaan. Ennen pääsiäistä ostin meille mignonmunat, jotka ajattelit koristella tusseilla, mutta eihän sekään mennyt ihan kuin strömsössä. Toisen kerkesin väritellä, kun sitten tipautin toisen lattialle, seurauksena tietysti se että kuori pirskoutui rikki. Se siitäkin siis. :D Ärsytti niin että värittely jäi siihen. Ehkä ensi vuonna vähän paremmalla fiiliksellä ja uudella yrityksellä? :D


Mignon- munat on kyllä taivaan lahja suklaata rakastavalle laktoosi-intolerantikolle. :D Nams! Suussa sulavan ihanaa, ja tosiaan harvinaista täysin laktoositonta suklaata.

Sellainen oli meidän pääsiäinen. Miten teillä muilla? Teittekö pashat ja maalasitte munat, vai löytyykö joukosta muitakin kaltaisiani, jotka ei laittaneet pääsiäisen eteen tikkuakaan ristiin? :D

7 kommenttia:

 1. Kauniissa maisemissa olette tekin viettäneet pääsiäistä! Me kun ollaan yleensä mun kotona, niin ei kamalasti viitti tänne laittaa ja mummu sit laittaa meidänkin edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan kyllä tuota meidän mökkiä ja sitä paikkaa. Luonnonrauhaa ja luonnonkaunista. :) Joo ehkä munkin olis tullut laitettua enemmän pääsiäistä jos oltais oltu täällä kotosalla, nyt ei jotenkin saanut yhtään aikaiseksi, mutta eipä me nyt täällä oltukaan joten ei haittaa. :)

   Poista
 2. Minä tunnustan tähän väliin, että täällä jäi myös ruohot kylvämättä, tulppaanit ostamatta, pajunkissat keräämättä ja kaikki nuo muutkin jo luettelemasi asiat. Mämmi ja pashakin jäi syömättä (tosin mämmistä en niin pidäkään), ainoa pääsiäisruoka mitä tuli maistettua oli lammas, joten no hätä. Yhdistävänä tekijänä täälläkin on syöty kaiken tuon poisjääneenkin edestä noita mignon-munia ja ai että, ne vaan on niin hyviä vaikka toiset niitä ällöävätkin! :P

  Ja voi että miten kaunista kirjoneuletta tuolla kuvassa vilahtaa, miten ihmeessä nurja puolikin näyttää noin siistiltä, millä tekniikalla neulot kirjoneuletta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en onneksi ollut ainoa! :D Sun tunnustus helpotti mua. :P Mut mukava pääsiäinen oli kaikesta tuosta poisjääneestä huolimattakin!

   Ja voi kiitos. :) En tiedä, mä vasta vähitellen oon opetellut kirjoneuletta tässä viime kuukausina. Mutta kierrän langat aina kolmen silmukan välein toistensa ympäri ettei tule pitkiä lankajuoksuja, siitä ehkä johtuu?

   Poista
  2. Vau, itse olen takonut kirjoneuleita jo vuosikausia ja aina se tuntuu yhtä suurelta kamppailulta. Sinun käsillesi se näyttäisi sopivan oikein hyvin kun näyttää noin siistiltä! :)

   Sulle pistin muuten haastettakin jos innostut! http://marineuloo.blogspot.fi/ :))

   Poista
  3. Mä oon innostunut kirjoneuleista ihan täysillä nyt viime aikoina. :) Jälki ei omaa silmää vielä tarpeeksi miellytä, mut eiköhän se pikkuhiljaa parane. Taidat vaan säkin olla liian kriittinen omia kättesi töitä kohtaan? Blogissasi on nimittäin niin mielettömän upeita kirjoneuleita, ettei uskoisi niiden neulomisen tuntuvan sulle kamppailulta. :)

   Ja kiitos haasteesta! Otan sen vastaan. :)

   Poista
  4. Kirjoneuleet on kaikesta huolimatta minustakin ihania, joskus on tosin otettava niistäkin breikki ja tehtävä jotain "yksinkertaisempaa" :) Ilman silitysrautaa en kehtaisi yhtäkään kirjoneuletyötä täällä julkaista, mutta kiitos höyrytyksen asettuvat langat useimmiten ihan nätisti paikoilleen :) Ja onhan se varmaan niinkin, että omia käsitöitään kohtaan tuppaa helposti olemaan liiankin kriittinen..

   Kiva että lähdet mukaan, toisten arkea on toisinaan niin mukava seurata ruudun takaa! :)

   Poista