23. huhtikuuta 2014

Purkuun meni


Tällä kertaa ajattelin esitellä teille käsityön, jonka aloitin ja purin. Se ei onnistunut, visio ja toteutus eivät kohdanneetkaan. Yleensä näitä purettuja tai pieleen menneitä käsitöitä ei tee mieli julkaista, mutta tällä kertaa ajattelin tehdä poikkeuksen.

Mulla oli visio siitä, että kirjava lanka näyttäisi kivalta kirjoneuleessa, tekisi pinnasta elävän ja kuviosta hauskan näköisen. No, ei mennyt niinkuin strömsössä. Lopputulos olikin vaan sekava ja kirjava värioksennus, kuviot ei päässeet yhtään oikeuksiinsa ja koko lopputulos näytti vaan suttuiselta.


Purkuun siis meni. Note to self: raitalanka näyttää hauskalta kirjoneuleessa, mutta kirjava lanka vain sekavalta.

Langat oli siis Novitan musta 7 veljestä, sekä 7 veljestä Nostalgia luumun sävyssä. Täytyy nyt koittaa keksiä jotain muuta käyttöä tuolle Nostalgialle, kun ei se kirjoneuleessa toiminut. Jos ei muuten, niin saahan sen käytettyä vaikka tavallisin raidoin mustan tai valkoisen kanssa raidoitettuna. :)

Taas on yksi uusi asia opittu kantapään kautta!

4 kommenttia:

 1. Tää nyt on tosi random, mut mitä jos toi musta olis ollu se hallitseva väri? :D kun mä oon nyt yrittäny kiinnittää huomoita semmoseen ku lankadominanssi, ja toi ois voinu ehkä jopa näyttää erilaiselta jos musta olis ollu se hallitseva? :D http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_ilmarinen.html tuolla alhaalla on ohjetta vähäsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas tuo lankadominanssi on tuttu vaan terminä, mut en oo jaksanut vielä yhtään perehtyä siihen tekniikkana. :D Teen vasta suurella innolla näitä kirjoneuleita, en oo yhtään perehtynyt eri tekniikoihin, tai siihen miten kannattaisi tehdä. Mut joo, voi olla perääkin et näyttäis sillälailla erilaiselta, tulisi ehkä kuvio paremmin esiin. :) Multa vaan meni tähän lankaan kirjoneuleissa usko, en jaksa kokeilla enää kun ei omaan silmään näyttänyt yhtään kivalta. :D

   Poista
 2. Kiitos tästä tiedosta, nyt tiedän mitä ei pitäisi kokeilla Nostalgia-langalla. Olen myöskin miettinyt sitä lankadominanssia, mutta kai se täytyy joskus vaan kokeilla, että uskoo, mitä ne kaikki aina höpisee lankadominanssista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ainakaan näillä sävyillä! Ehkä isommalla kontrastilla, vaikka valkoisen kanssa, ei olisi ihan tuhoon tuomittu?

   Mä kyllä uskon sen lankadominanssin vaikutuksen, mut en jaksa itse vielä siihen perehtyä. :D En halua tappaa tekemisen iloa liialla suorittamisella, opettelen sen sit joskus kun hyvältä tuntuu, tai sit teen vaan iloisesti tällä vanhalla tekniikalla jos siltä tuntuu. Musta se vaan kuulostaa ajatuksena hankalalta, että pitäisi molemmat langat koko ajan sormella.

   Poista