19. toukokuuta 2014

Wienernougatpullat


Eilen pullaa leipoessani leivoin suurimman osan taikinasta perinteisiksi korvapuusteiksi, mutta viimeisen pellillisen kanssa halusin tehdä taas vähän testauksia. Kaapista löytyi pussinpohjallinen Wiener nougat crushia, sekä puolikas levy tummaa suklaata, joten testasin pullia niillä. Ja vitsit että tuli hyviä! Nyt löytyi pullantäyte mun mieleeni. ;)



Pullat on siis leivottu kuten korvapuustit, mutta kaulitun taikinan päälle levitin ohuen kerroksen margariinia, ja sen päälle tasaisen kerroksen Wiener nougat crushia, sekä veitsellä palasiksi rouhittua tummaa suklaata.

Tumma suklaa on pulliin huomattavasti parempaa kuin maitosuklaa, koska tumman suklaan maku on täyteläisempi ja tulee näin ollen paremmin pullista esiin. Kannattaa myöskin jättää suklaa isohkoiksi palasiksi; viime kerralla tein niin pientä rouhetta, että suklaan maku vähän hukkui pullaan. Wiener nougat crushista tuli pulliin ihanaa toffeemaista makua, ja tykkään myös siitä, että se ei kokonaan sulanut uunissa, vaan jäi palasiksi.






Mitkäs teidän lempparitäytteet pulliin on? Mä yleensä teen vaan korvapuusteja (ja tästä lähin näitä wienernougatpullia!), joten olis kiva kuulla muidenkin lemppareita pullareseptejä. :)


8 kommenttia:

  1. Voi taivas kun herahti vesi kielelle näitä kuvia ja tekstiä lukiessa! :P Yhdistelmä kuulostaa mainiolta!

    Itse tein viimeksi tuolla samalla idealla pullia niin, että väliin tuli ohut kerros voita, reilusti rusinoita ja pähkinärouhetta (en just nyt muista mitä silloin käytin, mutta sillä ei liene väliä..) ja tuli myös herkullisia, sillä rakastan rusinoita :D Itseasiassa taidankin seuraavaksi kokeilla rusinoiden ja suklaarouheen yhdistelmää, se voisi toimia myös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää yhdistelmä kyllä toimi! Tuossa wiener nougat crushissa on kivan pähkinäinenkin maku. Voin niin kuvitella miten ihanaa olisi suklaan ja rusinan yhdistelmäkin! Sitä täytyy ehdottomasti joskus kokeilla. :)

      Poista
  2. Tuota voisi kokeilla kyllä :D
    Mun lemppari on jotain kerma-rahkajuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi joo, rahkapullat on kyllä hyviä. :) Ei oo vaan tullut tehtyä niitä itse, pitäisi kyllä kokeilla!

      Poista
  3. Näyttää tosi hyviltä, mistä tuo tarjotin on?
    Mun lemppari on joko normaali korvapuusti paljolla täytteellä tai sitten sellainen johon laittaa mustikoita väliin ennen paistamista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on H&M Homesta, viime kesänä muistaakseni ostettu! :)

      Ooh, tuollaiset mustikkapullat on mulle ihan uusi tuttavuus! Mutta kuulostaa herkulliselta :)

      Poista
  4. Uijui! Kylläpä kuulosti hyvältä tuo täyte! (varsinki kun oon istunu pitkän päivän koululla ja nälkä kurnii!) Meikäläisen lemppreita on lämpimät dallaspullat, nammmmmm :D

    VastaaPoista