22. syyskuuta 2014

Saumurille alusta


Hurautin viimeinkin saumurilleni alustan integroidulla roskapussilla. Käytettynä ostetusta saumurista on varmaan vuosien varrella jäänyt roska-astia matkan varrelle, tai sitten siinä ei sellaista ole ikinä ollutkaan. Niinpä saumurin alla on täytynyt pitää muovipussia, ettei kaikki langanpätkät päädy syliin, siitä lattialle ja lopulta ympäri kämppää. Esteettistä silmää on kuitenkin mainospussit häirinneet, ja ratkaisukin on odottanut valmiina sitä hetkeä, että vain saisi aikaiseksi.

Blogeissa ja muualla netin syövereissä oon nimittäin törmännyt näihin saumurin alustoihin joissa on roskapussi, ja vahakangaskin tätä varten on odottanut kaapissa jo tovin jos toisenkin.Vahakangas on tähän tarkoitukseen kätevä materiaali siksi, että langanpätkät on helppo huitaista pussiin, ja pussi on helppo myös tyhjentää.


Ompelin muuten tämän alustan kasaan viime viikon ompelukurssilla, ja mun luultiin tekevän todella isoa ruokalappua. ;) Siinä vaiheessa vasta itsekin tajusin, että juuri siltähän tämä näyttääkin. :D


7 kommenttia:

 1. Kivan näköinen! Mutta mietin että tuo roskisosuus toimisi vielä paremmin, jos ompelisi tuon taskun nurjalle puolelle ja sitten kääntäisi oikealle, niin siitä muodostuisi semmoinen kouru. Ymmärtääkö mun selityksestä mitään :D Kun nythän tuonne ei kyllä vahingossakaan tipu ne langanpätkät ellei niitä itse sinne laita. Samalla lailla on tehty kaupan ruokalaput enkä oo koskaan ymmärtänyt tuon taskun funktiota oikealla puolella noin kun se on sitä ruokalappua vasten niin eihän ne ruuat sinne pääse :) Silloin voisi siis ommella niin että langanpätkät ja kansassilppu tippuisivat sitä mukaa roskiin kun ompelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura! Joo sillä tavoin oon itsekin ommellut ruokalappuja, koska en myöskään ymmärrä miten tällä tavoin tehdyt ruokalaput auttaa yhtään. :) Ja sillä samalla tekniikalla mun oli kyllä tarkoitus tämäkin alusta tehdä, mut sit se ompelukurssin opettaja käänsi muun pääni, kun menin kertomaan miten aion tehdä :D Hänen mielestään tästä olisi sillä tavoin tullut epäsiistin näköinen, ja hän vakuutti että toimii samalla tavoin näinkin. Eikä mua kyllä haittaa vaikka joutuu kädellä vähän huitaisemaan langanpätkiä, sillä en ompele niin pöydän reunalla että ne ihan suoraan sinne tippuisivat muutenkaan... muovipussinkin kanssa jouduin aina tuosta pöydän reunalta vähän sipaisemaan niitä langanpätkiä ja kangassilppua että ne tippuivat. Mulle toimii riittävästi siis näinkin. :) Mutta toki jos oikein paljon ja pitkiä saumoja hurauttelee menemään niin että samalla leikkaa, niin kannattaa tehdä sillä kääntö-tekniikalla itselleen pussi.

   Poista
 2. Jos "ruokalappu" osottautuu epämiellyttäväksi (kuosi on kyllä tosi kivannäköinen!) niin yksi keino korvata saumurin roska-astia on leikata etukouru esim. muovirasiasta (kulma, "etukylki" ja pohjapala) niin leikkuuroska putoaa suoraan "pöytäroskikseen". Tätä äidiltä opittua jippoa käytin silloin, kun saumuri minulla vielä oli :) ainaki se oli roskapussia nätimpi versio ja kourukin pysy hyvin saumurin edessä, kun ujutti pohjasta reuna vähän saumurin alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä! Tuokin ois varmasti hyvä idea. :) Mut ainakin viikon kokemuksella oon tykännyt tästä "ruokalappu"-alustasta!

   Nyt alkoi mielikuvitus raksuttaa, tuollaisen sun kertomasi roska-astianhan voisi tehdä vaikka jostain kartonkisesta elintarvikepakkauksestakin (puuropakkaus tms), ja päällystää jollain kauniilla paperilla... :)

   Poista
 3. Hei vähänkö näppärä idea! Mite mä en olekaan aiemmin keksinyt, mulla niitä langanpätkiä pyörii ja oon käyttänyt vaan jotain pakasterasiaa. Eikä hullumpi tuo purnukkaideakaan :)

  VastaaPoista
 4. Onpa näppärä idea! Itselläni ei ole saumuria, mutta voisihan ompelukoneellekin kehitellä samantyylinen alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aivan hyvin voi tehdä tällaisen ompelukoneellekin! Tuleehan siinäkin langanpätkiä ynnä muuta pikkuroskaa helposti. :)

   Poista