19. lokakuuta 2015

Kässäkyssiä


Sain tovi sitten Elsalta Liebster award- haasteen, kiitos Elsa! Tämä haaste on ollut munkin blogissani jo aiemminkin, joten en tällä kertaa laita tätä enää eteenpäin. Koska kaikkia mahdollisia kyselyitä on aina kuitenkin kiva täyttää, niin vastaillaanpas Elsan esittämiin käsityöaiheisiin kysymyksiin. :)

1. Mistä asti olet harrastanut käsitöitä?
Ihan pienestä asti, oon aina ollut käsillätekijä ja kokeilija. Äiti ja mummu opettivat mulle käsitöitä jo ennen kouluikää, eihän siinä mitään kovin käyttökelpoista vielä syntynyt, mutta tekemisen riemua ainakin. :) Tein muun muassa karkkipapereista kaulakoruja ja virkkasin barbeille vaatteita. :D Noita ihania karkkipaperikoruja taisi saada sitten lahjaksi niin Joulupukki kuin mummut ja kummitkin, ihan karseitahan ne korut oli, mutta kaikki jaksoi kehua ja kiitellä. :D Kiitos siitä, että jaksoitte kannustaa. ;)2. Haluatko haastaa itseäsi käsitöitä tehdessäsi? Millä tavalla?
Haluan ehdottomasti; haluan oppia uutta, kokeilla uusia tekniikoita, tutustua uusiin materiaaleihin, tarttua haastaviltakin tuntuviin juttuihin ja haastaa itseäni kirjoittamalla ohjeita käsitöihin. Monin tavoin siis! Ehdottomasti haluan jatkuvasti haastaa itseäni ja kehittyä, jotta mielenkiinto pysyy yllä. :)

3. Mikä on itsellesi tärkein asia blogin pitämisessä?
Vuorovaikutus; pääsen jakamaan onnistumisiani sekä epäonnistumisiani käsitöiden saralla, saamaan palautetta ja vaihtamaan ajatuksia lukijoiden ja toisten bloggareiden kanssa, kertoilemaan kuulumisiani ja jakamaan ottamiani valokuvia. Harmi sinänsä että vuorovaikutus on vuosien varrella vähän vähentynyt siksi, että blogien kommentointi on vähentynyt, ja myönnän ikäväkseni sen vähentyneen niinkin päin että itsekin kommentoin nykyään vähemmän lukemiini blogeihin. Ajanpuute ja blogien paljous, siinähän ne syytkin vähentyneelle kommentoinnille. Toinen vuorovaikutuksen kanssa yhtä tärkeä juttu bloggaamisessa on se, että tulen ikäänkuin pitäneeksi "päiväkirjaa", vaikka tämä blogi onkin vain pintaraapaisu elämääni tietyissä aihepiireissä, niin itse muistan paljonkin asioita ja fiiliksiä myös rivien välistä. :) Lisäksi tämän bloggaamisen vuoksi tulen pitäneeksi kirjaa tekemistäni käsitöistä ja kuvanneeksi niitä itselleni muistoksi, mitä ilman blogia ei tulisi taatusti tehtyä.

4. Minkä tyyppisiä blogeja tykkäät seurata?
Seuraan vaihtelevasti tosi monentyyppisiä blogeja; käsityöblogien lisäksi muoti- ja tyyliblogeja, perheblogeja, sisustusblogeja, ruokablogeja ja jopa jotain fitnessblogiakin, hyvin laidasta laitaan siis fiiliksen ja ajan mukaan :) Kaikkia en lue todellakaan päivittäin tai viikoittain, vaan fiiliksellä mennään.5. Mikä on viimeisin asia, jonka olet käsitöistä oppinut/opetellut?
Hah, kantapään kautta opin muutama päivä sitten että kirjoneuleissa on todella tärkeää muistaa olla kiristämättä liikaa taustalla mukana juoksevaa lankaa, jos aikoo saada valmiin sukan sujahtamaan kantapäänkin yli. ;)

6. Mistä olet saanut innostuksen käsitöihin?
Äidiltä ja mummulta. Sain aina tehdä ja kokeilla, ja molemmat oli aina valmiina auttamaan ja neuvomaan sekä lainaamaan tarvikkeitaan, jos halusin opetella virkkaamaan tai vaikka maalaamaan posliinia. Ala-asteen käsityöopettajiakin täytyy tässä asiassa kiittää, me saatiin tosi vapaasti ideoida koulussa tehtäviä käsitöitä itse oman kiinnostuksemme mukaan, ja meitä kannustettiin kokeilemaan ja tekemään monenlaista.

7. Onko jokin sellainen osa-alue käsitöissä, joka on itsellesi vieraampi?
Onhan niitä osa-alueita vaikka kuinka paljon, käsityöt kun on niin laaja käsite. :) Kaikenlaiset puutyöt on vieraampia, samoin kirjontatyöt tai vaikkapa pitsinnypläys. Paljon on myös sellaisia tekniikoita joita oon kokeillut kerran tai kaksi, mutta jotka on vielä hyvinkin vieraita. Paljon olis opittavaa.

8. Mitä haluaisit oppia käsitöihin liittyen?
Haluaisin oppia aina jotain uutta! Haluaisin kokeilla uusia tekniikoita, esimerkiksi kalligrafia kiinnostaisi ihan hirveästi - olisi ihana osata tekstata kauniita tekstejä kortteihin kiemuraisella käsinkirjoituksella. Haluaisin oppia lisää myös esimerkiksi tilkkutöistä. 

9. Keille teet käsitötä? Myytkö niitä?
Teen käsitöitä itselleni sekä lahjaksi läheisilleni, ja jotain teen joskus myyntiinkin tai tilauksesta. Eniten nautin kuitenkin lahjaksi tekemisestä, jos tiedän että lahjansaaja ilahtuu ja osaa arvostaa itse tehtyä. 10. Mistä mieluiten hankit tarvikkeet käsitöihin?
Hankin tarvikkeita vähän milloin mistäkin, ja ainakin aivan liikaa ja liian usein. :D Nimimerkillä "kaikki kaapit pursuaa käsityötarvikkeita". Kankaita ja askartelutarvikkeita tilaan usein netistä, mutta langat tulee ostettua pääosin joko markettireissulla tai sitten paikallisista lankakaupoista. Kaikkea tarttuu mukaan jos satun näkemään jotain ihanaa. :D

11. Kauanko olet pitänyt blogia?
Blogia olen pitänyt nyt kuusi vuotta. Alunperin tämä oli pelkästään käsityöblogi, mutta ajanmyötä tää on kehittynyt iloiseksi sillisalaatiksi vähän kaikkea. :)


Kuvituksena mulla tällä hetkellä kesken oleva käsityö, arvaatteko mitä oon tekemässä?

6 kommenttia:

 1. Olipas tämä kiva lukea :) Ja en ihan osaa arvata mitä tuosta "teoksesta" tulee mutta aivan kerta kaikkiaan ihanat värit <3 Jotain hienoa siitä takuulla tulee, tuli ehkä mieleen jotain sisustukseen liittyvää :) En tiedä mistä sain päähäni että tyynynpäällinen? :D semmonen pyöreä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jaksoit lukea! :) Ja heh, mullakin näiden kuvien ottamisen jälkeen tuli mieleen vaan ne pyöreät retrot tyynynpäälliset. :D Mutta ei, ei oo sellaista tulossa. Oot kyllä jäljillä sillä sisustukseen tämä liittyy. :)

   Poista
 2. Lampunvarjostinhan siitä selkeästi tulee!? :) Kivat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska arvaus, mutta eipä tule lampunvarjostinta! :) Ja joo, värit on ihanat!

   Poista
 3. Veikkaan, että siitä tulee peitto? :) Kivat värit näyttää olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt osui arvaus oikeaan! :) Peittohan siitä on tulossa, joskus todella pitkän ajan päästä. ;)

   Poista