1. helmikuuta 2016

Mariannemuffinsit


Saatiin viikonlopuksi taas yövieraita, joten torstai-iltana leipaisin tarjolle muffinseja. Aloin tekemään muffinseja Hellapoliisin ohjeella, mutta miettiessäni laktoositonta vaihtoehtoa minttusuklaanapeille, tuli mieleeni mariannerakeet - niinpä korvasin ohjeen minttusuklaanapit noilla mariannerakeilla. Tarkoitus oli tehdä muffinseille myös kuorrutus ja koristella muffinsit vielä mariannerakeilla, mutta en sitten ikinä ehtinyt. Ensi kerralla sitten. :)Viikonloppuna oli ainakin täällä Oulussa ihanan aurinkoiset kelit, tuli jopa keväinen fiilis. :) Nyt alkaa jo huomata päivän pidenneen, ja se on ihan mahtavaa!


5 kommenttia:

 1. Millaiset vuoat sinulla on noissa ollut käytössä? On kivan väriset ja olisi mukava vaihtelun vuoksi löytää joskus pirteät vuoat. Onko myös jämäkät vai leviääkö uunissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli käytössä Cittarista ostamani Dr. Oetkerin muffinivuoat, tällaiset: https://ruoka.citymarket.fi/pk-seutu/tuotteet/274098/dr--oetker-muffinivuoat-design-50-kpl. Näitä ostan nykyään aina, ei ole kalliita ja on kuitenkin kivan näköisiä ja pysyvät hyvin muodossaan. :) Itse käytän metallista muffinsivuokaa jotta muffinsit pysyy aina hyvin muodossaan, mutta joskus teen ihan pellilläkin ja kyllä nää minusta pysyy hyvin muodossaan ettei lähde leviämään niinkuin jotkut lörpöt vuoat tekee.

   Poista
 2. Näyttää hyviltä! :) nam! Jäikö karkit sisälle yhtä koviksi mitä ovat sellaisenaan?

  Kaupoissa muuten oli myös Kismet-palloja, niistä vasta muffinssit vois tulla... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nää hyviä olikin. :) Hassua kyllä osa karkeista jäi koviksi, mutta osa oli keskeltä pehmeämpiä, riippui ilmeisesti siitä että pysyikö "kuori" karkin päällä kiinni vai aukesiko. :) Hyvin kyllä toimi muffineissa, aion laittaa mariannerakeita muffinseihin jatkossakin. :)

   Ja joo, bongasin myös nuo Kismet-pallot mutta en ole maistanut, varmaan toimis nekin hyvin muffinseissa! :)

   Poista
 3. Oi täytyykin kokeilla näitä!
  Oon usein juhliin (ja välillä muuten vaankin) leiponut mariannekuivakakun, joka on ollut hitti perheen keskuudessa. Nämäkään tuskin tuottaisivat pettymystä!

  VastaaPoista