29. helmikuuta 2016

Tähtikakku
Miehen synttärikakuksi leivoin tänä vuonna lakkakermakakun, jonka päällystin sokerimassalla. Sinistä sokerimassaa pohjalle, ja leivinpaperisabluunan avulla valkoisesta sokerimassasta leikattu tähti päälle koristeeksi. Kakku on leivottu pieneen irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16 cm), joten tein vain kahden munan kakun - mikä olikin juuri sopivasti neljälle syöjälle.

Sokerimassakuorrutteen oon tehnyt kakkuun vain kaksi tai kolme kertaa aiemmin, ja harjoitusta vaatii vielä varsinkin tuo kakun reunojen saaminen siistiksi. Valkoisesta massasta tehty erillinen reunusnauha olisi toki pelastanut kakun piilottaen nuo muutamat rutut, mutta tällä kertaa siihen ei ollut aikaa - tein nimittäin sokerimassakuorrutteen kakkuun vasta vähän ennen vieraiden tuloa, ja keittiö odotti vielä siivoamistaan sokerimassan kaulinnan jäljiltä... :)

Kantapään kautta oon sokerimassojen suhteen oppinut jo ainakin sen, että sokerimassaa ostaessa kannattaa tarkistaa päivämäärät - mitä tuoreempaa sokerimassaa, sitä helpompi sitä on käsitellä. Lisäksi oon huomannut, että makujen suhteen eri sokerimassoissa on paljon eroja, kannattaa siis testailla eri merkkien massoja että löytää sen omaa makua miellyttävimmän. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti