26. maaliskuuta 2016

Karkkikuosiset kauratyynyt


Eihän mulla ookaan ollut kuin muutaman vuoden projektina tehdä meillekin kauratyyny, jollaisia oon lahjaksi tehnyt jo ainakin kymmenkunnan... :D Viime vuonna oli jo tosi lähellä, ettei itsellekin saatu kauratyynyä kun tein niitä taas lahjaksi, mutta sitten kaura loppui kesken ja en tullut ostaneeksi lisää. Ja asia unohtui jälleen. Nyt sitten tempaisin ja hurautin meillekin kauratyynyjä oikein kaksin kappalein, koska tosi monelta taholta oon kuullut kehuja lämpimän kauratyynyn tuomasta helpotuksesta synnytyskipuihin.


Tein kauratyynyjä kaksi kappaletta, toisen pienen (kooltaan 16 cm x  19 cm) ja toisen ison pitkulaisen (kooltaan 18 cm x 50 cm). Molempiin kauratyynyihin tein puuvillakankaasta sisätyynyn jonka sisällä kaurat ovat, ja päällisen ohuesta joustocollegesta jota multa löytyi kaapista. Näin sisätyynyt on helppo lämmittää (tai pakastaa, tarpeen mukaan) ja päälliset ovat pestäviä ja pehmoisia. Isommassa kauratyynyssä sisätyyny on lisäksi jaettu neljään lokeroon joiden sisällä kaurat ovat, jotta kaurat jakautuvat pussissa tasaisesti myös käytössä.

Kauan siinä siis meni että sain tehtyä itsellekin kauratyynyt - mutta nyt sekin päivä vihdoin koitti. :D

2 kommenttia:

 1. Ihanan raikas kuosi! Miulla kauratyynystä oli hetkeksi apua avautumisvaiheen alkupuolella, mutta ei sillä enää mitään tehnyt sitten kun oli tosi kyseessä :D

  Viime aikoina on ollu uutisissa juttua asuntopaloista jotka on saaneet alkunsa ylikuumennetuista kauratyynyistä, mie en enää oikein uskalla niitä mikrossa lämmitellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se varmaan sit tosipaikan tullen helpota enää. :D Mut jospa silloin alkuvaiheessa olis jotain apua!

   Oon kans seurannut noita uutisia kauratyynyjen aiheuttamista asuntopaloista, mutta nehän on johtuneet väärästä tavasta lämmittää joten itse en olis kovin huolissani. Kunhan lämmittää vaan hetken ja valvoo lämmitystä koko ajan. :)

   Poista