Tässä olis nyt lupailemaani reseptiä kehittelemääni Marianne- suklaajuustokakkuun. Tässä kakussa pohja on tehty digestiveistä, mutta seassa on tummaa suklaata rouhittuna, mikä tuo perinteiseen digestivepohjaan vähän uutta twistiä. :) Kakussa maistuvat suklaa ja piparminttu, mutta mielestäni kakku on kuitenkin raikas, eikä liian makea.
Marianne- suklaajuustokakku
24 cm irtopohjavuokaan
Pohja
- 180 g Digestive-keksejä
- 100 g voita tai margariinia
- 60 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 3 pakettia (yhteensä 600 g) Valio Viola suklaa- tuorejuustoa
- 6 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 3/4 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl Marianne- rouhetta
Koristeluun Marianne- rouhetta
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
- Murenna keksit, ja lisää niiden joukkoon sulatettu margariini. Rouhi suklaa, ja sekoita se joukkoon.
- Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
- Aloita sitteen täytteen tekeminen. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri sekä vaniljasokeri isossa kulhossa.
- Kuumenna 1/2 dl maitoa esimerkiksi kahvikupissa mikrossa, ja liota valutetut liivatteet kiehuvaan maitoon. Sekoita.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
- Nostele sekaan kermavaahto.
- Sekoita varovasti joukkoon vielä mariannerouhe.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli, tai vähintään 4 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja poista leivinpaperi pohjalta. Siirrä tarjoilulautaselle, ja koristele ennen tarjoilua mariannerouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti