11. heinäkuuta 2016

Rauhallisemmat unet vauvalle


Yhteistyössä Baba Express

Meidän vauva nukkui ensimmäisinä viikkoinaan usein äitini neulomassa toukkapussissa, jossa unet olivatkin rauhallisia. Toukkapussit jäivät pian kuitenkin pieniksi, ja välissä mentiin pari kuukautta ihan pyjamilla. Parikuukautisena pojan yöhärräys oli kuitenkin välillä unia häiritsevää, ja varsinkin illalla nukkumaan mennessä vispaavat kädet ja jalat hidastivat uneen pääsemistä. Nyt meillä on ollut kolme viikkoa testissä Baba Expressiltä saatu Love to Swaddle Up -kapalopussi, joka on jälleen rauhoittanut nukkumista. Love to Swaddle Up -kapalopussien muoto mahdollistaa vauvan nukkumisen luonnollisessa asennossaan jalat ja kädet levällään, mutta se tuo silti kohdunomaista turvaa vauvalle. Tästä syystä säpsähdysreaktiot vähenevät, ja siivet myös estävät vauvaa raapimasta kasvojaan. Kapalopusseissa on myös kätevä kaksisuuntainen vetoketju, joka helpottaa vaipanvaihtoja.Meidän unipussimme on 50/50 -kapalopussi/unipussi, jota voi käyttää joko kapalona, tai niin että kädet ovat vapaana, sillä siivet irtoavat kätevästi vetoketjuilla. Tämä on ollut kätevä ominaisuus, sillä ollaan monesti puettu vauvalle unipussi jo illalla ennen viimeistä syöttöä, jolloin kädet on pidetty vapaina, ja vetoketjut on suljettu vasta kun vauvaa laitetaan syötön jälkeen unille ja käsien vispausta tarvitsee vähän rauhoittaa. Näiden unipussien hyvä ominaisuus on siipimäinen käsien muoto, jolloin kädet rauhoittuvat vispaamasta, mutta yltävät kuitenkin myös vauvan suuhun ja kasvoille, mikä rauhoittaa vauvaa.

Meidän pussimme on kapalopussien kesäversio, ja nyt lämpimillä ilmoilla ollaan pidettykin sitä välillä myös päällä pelkästään, ja tarvittaessa laitettu vain sitten peitto vielä päälle. Viileämmillä ilmoilla tänne alle voi sitten pukea alle joko pyjaman tai bodyn. Unipussin materiaali on hengittävää ja joustavaa puuvilla-elastaania, ja näitä pusseja on saatavana eri paksuuksina ja eri väreissä sekä kuoseissa.Lisätietoja kapalopusseista löytyy täältä, jossa on vastattu kattavasti usein kysyttyihin kysymyksiin. Saman linkin takaa lyötyy myös kokotaulukko, sillä on tärkeää että kapalopussi on oikean kokoinen. Meillä on käytössä M-koko, ja se on juuri sopiva meidän kolmekuiselle. Ollaan käytössä huomattu, että näitä pusseja kannattaisi hankkia toinenkin, sillä ollaan kaivattu tätä heti niinä öinä kun pussi on ollut pyykissä tai vielä kuivumassa pesun jäljiltä. Ainakin meidän härräävän pojan yöunia tämä on selvästi rauhoittanut, joten mikäli teiltäkin löytyy pieni yöllinen potkija ja käsien heiluttaja - kannattaa ehdottomasti kokeilla auttaisiko unipussi rauhoittamaan.

Love to Swaddle Up - kapalopusseja myyvät Oulussa Noomi Store Valkeassa, sekä Baby Style. Muut jälleenmyyjät löydätte täältä.

Blogini lukijoille Baba Express tarjoaa nyt kapalopussin tilatessanne ilmaiset postikulut Baba Expressin verkkokaupasta kampanjakoodilla sweet. Kampanjakoodi on voimassa 24.7.2016 asti. :)

Meillä nukutaan pääosin ihan hyvin, ja uskonkin, että osansa on sillä että hyviin yöuniin on satsattu pienin apuvälinein, aluksi toukkapussilla ja unipesällä, ja nyt myöhemmin tällä unipussilla. :)

2 kommenttia:

  1. Nätin näköinen on, mutta itsellä alkaisi ahdistamaan jos ei käsiä ja jalkoja saisi liikutettua kunnolla. Mitenköhän turvallisia nuo ovat jos vauva kierähtääkin vatsalleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsiä ja jalkoja pääsee kyllä liikuttamaan; jalat heiluu tuolla pussissa ihan yhtä vapaasti kuin housuissakin, ja kädetkin liikkuu kyllä, ainoastaan vähän rajatummasti kuin ilman pussia. Vauvojahan kapaloidaankin, joten kapaloon nähden tämä on paljon vapaampi, mutta toki pyjamaan verrattuna liikerata on rajatumpi. :) Siinä vaiheessa kun vauva alkaa yölläkin kierähtää vatsalleen täytyy kädet vapauttaa avaamalla vetoketjut, siinä vaiheessa tämä ei ole enää kapalopussi vaan unipussi. :)

      Poista