27. syyskuuta 2016

Välineurheilua?


Nykyisin tosi harvoin tulee postattua mitään näitä "katsokaa mitä mä ostin"- juttuja, mutta nyt on pakko. Tein nimittäin ensimmäistä kertaa tilauksen käsityötarviketaivaaseen Viroon - Karnaluksille, ja oon ihan pähkinöinä näistä hifistelytarvikkeista mitä paketista paljastui.
Kuten kuvista näkyy, mulla on nyt kantinkääntäjä (vielä täytyy pähkäillä että mites sitä käytettiinkään ja mites se kiinnitetäänkään koneeseen). Tilasin myös kauan haaveilemani pyöröpuikkosarjan vaihdettavilla kaapeleilla - mulla nimittäin menee hermo niihin perinteisiin pyöröpuikkoihin kun ikinä ei löydy oikeaa kokoa ja kaikki kaapelit on solmussa - nyt ne on kaikki kätevässä paketissa tuossa kansiossa. Toinen pitkään haaveiltu juttu on tuo magneettinen kaavatuki, jonka avulla on helppo seurata kirjoneuleiden kaavioita. Myönnän että vähän hifistelyksi menee, sillä oonhan ennenkin pärjännyt joko sillä että lyijykynällä merkkaan tulosteeseen oikean rivin, tai nykyisin seuraan monesti neulekaavioita vain puhelimen näytöltä - mutta kyllähän tuo magneettialusta tekee asiasta paljon helpompaa ja mukavampaa. :) Samalla tilasin myös jotain pikkujuttuja kuten silmukkamerkkejä sekä muutamat erilaiset puikot, ja ihastuin kyllä jo noihin vähän etukäteen epäilemiini neliskanttisiin Cubicseihin - näitä täytyy hankkia lisää.

Jos Karnaluks ei oo tuttu, niin suosittelen tutustumaan. Toki haluan itsekin tukea jatkossakin myös kotimaisia ja paikallisia käsityöyrittäjiä ja pikkuputiikkeja, mutta isommissa hankinnoissa kyllä halvempi hinta houkuttelee sen verran että tuun jatkossakin varmasti tilaamaan tarvikkeita Karnaluksiltakin - nopea googlettelu nimittäin paljastaa että kaikki nämä oli suunnilleen puolet halvempia tuolta tilatessa kuin jos vertaa Suomen hintoihin. Kyllä äippälomalainen siis klikkaa tilauksensa halvempien hintojen perässä jatkossakin naapurimaahan, jos on isompia hankintoja mielessä. ;)

Millaiset puikot muuten on teidän lemppareita? Mun lempparit on nyt pitkään ollut KnitPron koivupuiset pyöreät puikot, mutta saapa nähdä löytyykö näistä uusista puikoista uusia lemppareita. :) Varsin lupaavalta ainakin vaikuttaa, että uusia lemppareita on löytymässä - mutta tarvitaan vielä muutamat neulotut sukat asian varmistamiseksi.

14 kommenttia:

 1. Seurasin Facebookista tänne hifistelemään :)
  Mulla on myös KnitPron vaihdettavat kaapelit ja tykkään kyllä kympillä. Haluaisin hirmuisesti tämän setin, jossa on vaihdettavat koukut päissä. Kyllä kelpaisi koukuttaa!
  http://www.knitpro.eu/Materialwise-size-Details.asp?id=48&Language=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun seurasit. :) Ja ootan jo innolla että ehdin noita pyöröjä testaamaan!

   Poista
 2. Mä rakastan Knit Pron puikkoja! Välillä yritän neuloa muillakin puikoilla mut ei, se ei vaan oo niin mielekästä. Ostin joku aika sitten tuommoiset karbonz puikot, niihin on totutteleminen noiden ihanien koivupuisten jälkeen mutta ei ne huonot oo. Nyt odotan Oulun messuja kuin kuuta nousevaa josko siellä ois knit prot edes jossain tarjouksessa. Knit Pron pyöröt on myös huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo KnitProlla on parhata puikot! :) Mä en oo vielä ehtinyt noita Karbonzeja kokeileen, saapa nähdä miltä ne tuntuu. Oulun messuja odotan minäkin! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo ne tuntuu kyllä hyviltä, mulla on eka sukka nyt Zingeillä menossa! :)

   Poista
 4. Mulla on kans koivuidet knit prot ja cubicsit kans. Nyt kun aloin miettiin, niin missähän ihmeessä ne on! Pitänee kaivella neulepussukoita :D Mulla on semmonen prymin muutaman euron muovilärpäke, mitä käytetään rivillä pysymiseen. Semmonen vähän ku viivotin mut siinä on kolme osaa et kaks menee paperin taakse ja yks eteen ja sitä voi sit siirtää.

  Karnaluksilta tulee tilattua aina saumurilankoja pari kertaa vuodessa! :) Mun blogissa on ohje kantinkääntäjän käyttöön jos et oo vielä kurkannut http://nauravanappi.blogspot.fi/2013/02/ohje-janome-kantinkaantajan-kayttoon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Prymin väline kuulostaa kätevältä tuokin. :) Täytyypä muistaa sit kun tarvin saumurilankoja, et niitäkin saa edullisesti Karnaluksilta.

   Ja joo, mulla on suosikkeihin tallennettuna sun blogista tuo ohje, otan sen esiin kun ehdin alkaa värkkäämään! Kiitos kun oot tehnyt hyvän ohjeen blogiin :)

   Poista
 5. Knitpron koivuiset pyöröt on kyllä parhaita! Kun vaan muistaa ottaa ne aina pois edestä kun istuu sohvalle, aika monet oon saanut tuhottua ihan vaan istumalla päälle :D Ite käytän kirjoneulekaavioiden seurailuun opiskelijabudjettiversiota magneettitaulusta, ison peltirasian kansi ja semmoinen suorareunainen kirjanmerkkimagneetti ajaa lähes saman asian :D ei ihan niin katu-uskottava toki kuin tuo oikea versio mutta toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah voi ei. :D Mutta nuo Knitpron koivuiset puikot on kyllä huiput.

   Ja kätevä diy-versio sulla tuosta magneettitaulusta, oisinpa itsekin hoksannut. :D

   Poista
 6. Mainiot ostokset! Niillä Knit Pron koivuisilla miekin oon jo monta vuotta neulonut, enkä ole mistään sen parempia löytänyt ;) Metallisista nuo zingit on ihan perushyvät. Sukkapuikkoihin en oo koskenut enää vuosikausiin, kaikki neulotaan pyöröpuikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo zingit vaikuttaa kyllä hyviltä myös. :) Munkin täytyis opetella kutoon sukat pyöröpuikoilla mut toistaiseksi oon ollut niin kaavoihin kangistunut etten oo edes kokeillut. :D

   Poista
 7. Mahtavia juttuja olet ostanut. Mä tykkään noista neliöpuikoista. Ovat tosi hyviä, helpottavat vähäsen nivelkipuun. Käytän Knit Pro puikkoja muitakin (pyöreä malli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo neliskanttiset puikot on kyllä tosi hyvät, tykkään kans! :) Ja oonkin kuullut että ovat hyvät sellaisille joilla on reumaa tai muuten nivelkipuja.

   Poista