24. huhtikuuta 2017

Star Wars - villasukat


Tein miehelleni lahjaksi Star wars- villasukat, koska Star Warsit on miehen lempileffoja, ja koska muistan joskus näyttäneeni pinterestistä miehelle vastaavantyylisiä sukkia jotka olikin hänen mielestään älyttömän hienot. Ajatus jäi silloin muhimaan, ja nyt ne on sitten toteutettu. :) Neuloin ensin tuon sukan jossa on "Star Wars"- teksti, ja sen sainkin neulottua kokonaan salassa ja piilossa - sitten kyllästyin piilottelemaan, kun oli niiiin vaikeaa saada neulottua vain silloin kun mies oli kotoa pois. Varsinkin kun päivisin mulla on seurana niin touhukas minimies että neulomista ei pysty edes harkitsemaan, ennenkuin iltaisin pikkumiehen nukkuessa. :D Niinpä käärin lahjapakettiin yhden sukan, ja lupauksen neuloa sille parin. Toisen sukan neulominen olikin vähän iisimpää kun pystyin tekemään sitä sitten iltaisin vaikka mies olikin kotona.

Sukat on siis keskenään erilaiset, ja kuvioista osa on otettu pinterestistä ja osan piirsin itse. Tähän väliin paljastettakoon, että itsehän en ole edes nähnyt kyseisiä elokuvia, vaikka verrattain paljon leffoja katsonkin. :D Jälkikäteen ajateltuna nämä olis kannattanut neuloa ohuemmasta langasta, niin kuvioista olis saanut yksityiskohtaisempia - mutta miehelle kelpas joten sehän on pääasia.
Star Wars- villasukat miehelle
Ohje: Osa kuvioista pinterestistä, osa piirretty itse. 
Lanka: Novita 7 veljestä, musta ja kirkkaanvalkoinen
Puikot: Sukkapuikot nro 3,5


Nämä oli suhteellisen työläät, mutta tosi mukavat neulottavat. Eniten päänvaivaa aiheutti se, että en ollut suunnitellut toista sukkaa loppuun ensimmäistä aloittaessani - joten silmukkamäärien täsmäys kuvioihin tuotti vähän päänvaivaa... :D Kannattais siis suunnitella kunnolla valmiiksi, niin tekeminen olis helpompaa. Lankavalintakin ärsytti sekä tehdessä, että vielä valmiita sukkia katsoessani. Ohuemmalla langalla olisin saanut tehtyä tarkempia yksityiskohtia, ja jostain syystä tuo valkoinen lanka irrottaa kauheasti höytyvää. Neulon paljon Novitan langoista, eikä mulla oo näin huonoa kokemusta aiemmin, että valkoisesta lähtis noin paljon höytyvää...Vähän ärsyttää, kun mustassa ne vielä näkyvät tosi selkeästi - voin vaan kuvitella miltä nää näyttää muutaman kuukauden käytön jälkeen... ei välttämättä enää kovin siisteiltä.

Mies on kuitenkin uusiin sukkiinsa tosi tyytyväinen, ja sain yllätettyä miehen kunnolla silloin kun ensimmäinen sukka oli valmis ja paljastin projektini! :)

Niin monta mahdollista kuvioita jäi vielä kuitenkin näistä sukista pois, että suunniteltiin jo seuraavia - vähän pidempivartisia Star wars- sukkia.... :D Saa nähdä saanko sellaisetkin joskus vielä tehtyä!
  

23 kommenttia:

 1. Wau! Onpa kiva idea tehdä täysin erilaiset sukat, mutta kuitenkin samanlaiset. Itsehän kohdistan kirjavat ja raitalangat aina, enkä tykkää eripareista, mutta nämä on UPEAT!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on upeet! Ihastelin näitä jo instassa ja joo kyllä mun täytyy pojalle alkaa tuommoiset neulomaan kun ohjeetkin oon valmiiksi jo tehnyt!
  Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin, neulomaan vain sukkia pojalle! :)

   Poista
 3. Hei onpa hienot sukat! Olisiko mahdollista saada ohjetta noihin? Siis kuvioihin? Osaan sukkia neuloa, mutta kuvioista olisi apua samoin tiedosta, että montako silmukkaa on puikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hmm... no olishan se ehkä mahdollista, kuvioihin multa löytyy kuitenkin koneelta illustratorilla piirtämäni ruutupiirrokset. :) Osa kuvioista vaan on pinterestistä sinne siirretty enkä muista lähteitä, niin sitä mietin voinko niitä jakaa..? Täytyypä tutkia :)

   Poista
 4. Kivan näköiset. Kyllä vain musta/valkoinen on hyvä väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat! <3 Minäkin toivoisin ohjetta kuvioihin, ehkä myös naisen sukkaan sopeutettuna. Ja pakko kommentoida, että tällä hetkellä työn alla on itsellänikin mustavalkoiset sukat, ja höytyvää irtoaa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Täytyypä pohtia josko saisin nuo ruutupiirrokset laitettua tännekin asti! :) Ja tuo höytyväongelma on kyllä ärsyttävä...

   Poista
 6. Ihan superhienot. Ohjetta toivon minäkin. Samat kokemukset valkoisesta 7 veikasta.
  Tein mustavalkoiset marisukat ja eivät tule kauaa pysymään siisteinä. Harmittaa kovasti, kun olivat aika isotöiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi että tuon höytyvän kanssa on muillakin ongelmia... :/ Kurja juttu nähdä iso vaiva jos sitten käytössä menee heti epäsiisteiksi.

   Ja kiitoksia! :) Laitetaan korvan taakse jos saisin nuo ruutupiirrokset laitettua tännekin :)

   Poista
 7. Mahtavat! Menee to do-listalle :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Mun täytyis jostain selvittää et saanko jakaa näihin kaavioita ja ohjeita, kun näissä lisenssituotteissa on omat sääntönsä.. Oon aika varovainen näissä jutuissa enkä halua rikkoa tekijänoikeuksia tai lisenssejä, joten en ole uskaltanut kaavioita tai ohjeita laittaa jakoon. :/

   Poista
 9. Ohjetta toivon minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin yllä olevaan kommenttiin juuri, ja vastaan saman sullekin että mun täytyis jostain selvittää et saanko jakaa näihin kaavioita ja ohjeita, kun näissä lisenssituotteissa on omat sääntönsä.. Oon aika varovainen näissä jutuissa enkä halua rikkoa tekijänoikeuksia tai lisenssejä, joten en ole uskaltanut kaavioita tai ohjeita laittaa jakoon. :/

   Poista
 10. Hienot sukat! Kiinnostaa raidallisen pohjan vuoksi, että miten on kiilakavennus tehty näissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näissä on tiimalasikantapää joten ei ole kiilakavennuksia. :)

   Poista
 11. Hei, minkä kokoiset näistä sukista tuli? Onko koko jotain 42-44- välillä? Yritän tässä ehtiä jouluksi tehdä sukkia miehelleni :) Laskeskelin että sinulla olisi ollut tuossa työssä 56 silmukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kuule kokoa 46! :D Mulla oli näissä 60 silmukkaa. :)

   Poista
  2. Ok, ehkäpä vaihdan ohuempaan lankaan, aattelin tehdä 7-veljestä langasta mutta tulee liian isot 42-jalkaa tuolla silmukkamäärällä :) Kiitos nopeasta vastauksesta ja on kyllä upeat sukat!

   Poista