19. heinäkuuta 2018

Bodyja ja potkareita


Nämäkin vauvanvaatteet valmistui jo pari viikkoa sitten; muutama body ja housut vauvalle.


Kietaisubodyjen kaava on PaaPiin kaavakirjan Nuppu- body koossa 56. Kankaista mustavalkoiset on Verson Puodilta ja minttuvalkoinen Ainolasta. En ollutkaan aiemmin tehnyt kietaisubodyja, mutta tämä PaaPiin kaava vaikutti kyllä kivalta.


Ainolan mintusta Vyyhdistä valmistui vielä pienet pöksytkin, Jujunan Niklas- housujen kaavalla koossa  56. Puolipotkareista tykättiin Juliuksen vauva-aikana paljon, joten sellaisia tein tulevalle vauvalle kahdet koossa 56. Nämä on tehty OB:n My Little Deer- kaavalla (OB 6/2016). Muihin valmiisin housuihin verrattuna ovat aika ison näköistä kokoa, vastasivat koon 62 pöksyjä kun vertasin.

Samoin tuo alimman kuvan body vaikuttaa oudon leveältä. Se on tehty uusimman Ottobren (4/18) Dreaming Foxes- kaavalla koossa 56. Tosi leveän näköinen, joten tällä kaavalla en ainakaan tee lisää ennenkuin näen minkämallinen tämä syntyvä pikkujäbä on. Valkopohjainen kangas on Ainolasta, Outi Virtasen suunnittelemaa Salaisuus- trikoota, ja keltainen pisarakuosinen kangas on myöskin Ainolasta mutta jämäpala kankaasta josta oon Juliuksen vauva-aikana tehnyt hänelle housut. Vieläkin jäi pieni palanen tuota kangasta, täytyy miettiä teenkö siitä pipon vai jotain muuta. :)

Vauvalle vaatteiden ompelu etukäteen on vähän hankalaa, kun ei tiedä yhtään minkämallinen tyyppi sieltä syntyy. Olis kiva tehdä mahdollisimman paljon kaikkea valmiiksi, mutta entäs jos ne ei sitten mahdukaan päälle? :D Eikä sekään ole kiva jos vaatteet on niin isoja että pyörivät pienen päällä. Fiksuinta olis varmasti tehdä muutamia vaatteita vähän eri kaavoilla, ja tehdä lisää sitten kun näkee mitkä istuu parhaiten päälle ja mitä muokkauksia kaavat ehkä vaatii. Kommenttiboksiin saa vinkata hyväksihavaituista vauvan vaatteiden kaavoista! :)

4 kommenttia:

 1. Kyllä on tosi kauniita kankaita. Ja niin ihanan pieniä, söpöjä.

  VastaaPoista
 2. Niin söpösiä vaatteita, eikä vähiten niiden pienuuden vuoksi :D En osaa kaavoista vinkata, mie vaan neuloin vauvoilleni. Ottobren kaavoilla ole lahjaksi tehnyt jokusen vauvanvaatteen, aika reilua mitoitusta ne muistaakseni oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, kaikki näin pienet vaatteet on kyllä söpöjä :D

   Poista