28. maaliskuuta 2019

Lasten kanssa Valkeassa


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kauppakeskus Valkean kanssa


Me vietettiin lasten kanssa viikko sitten torstaina kiva päivä Valkeassa, jossa vietettiin samaan aikaan myös Kööki-päivää, joten tiedossa oli monenlaista ruokaan liittyvää tapahtumaa. Mä tykkään kulkea lasten kanssa kaupungilla; käydä kaupoilla, hoitaa asioita ja piipahtaa kahvilassa. Esikoisen vauva-aikana aikaa kauppakeskuksissa ja varsinkin Valkeassa tuli vietettyä vielä paljon enemmän kuin nyt kahden lapsen kanssa; silloin vauvan nukkuessa rattaissa kävin usein lounailla ja kiertelin kauppoja arkipäivisin. Nyt kahden kanssa lähtemisessä on aina oma rumbansa, mutta siksi rakastankin nimenomaan kauppakeskuksia nyt lapsiperheellisenä; on helppoa kun kaikki löytyy saman katon alta. Varsinkin talvella asiointi kauppakeskuksessa lasten kanssa on niin paljon helpompaa kuin kiertely kivijalkakaupoissa; sillä kauppakeskuksessa takit voi heittää ekana rattaisiin; ja vessa- sekä syömistaukoja on helppo pitää tarpeen mukaan missä ja milloin vain. Koko porukka pysyy näin tyytyväisenä, ja asiat saa hoidettua kerralla. :)Kauppakeskus Valkea on Oulun keskustassa sijaitseva noin 60 liikkeen ja ravintolan kokonaisuus, joka koostuu kahdesta korttelista ja niitä yhdistävästä katetusta kesäkadusta. Saman katon alta löytyy niin vaateliikkeet, erikoisliikkeet, sisustusliikkeet, kahvilat, ravintolat ja myös ruokakauppa, sillä alimmassa kerroksessa sijaitsee Sokos Herkku. Minä käyn aina Valkeassa käydessäni hakemassa Sokos Herkusta muutamia tiettyjä herkkuja mitä muualta ei saa, ja usein samalla tulee ostettua myös muutkin päivittäiset ruokaostokset.

Tykkään Valkeassa siitä, miten liikkeet on jaoteltu; samantyyppiset liikkeet löytyvät aina samasta kerroksesta. Näin kaikki on helppo löytää. Esimerkiksi lastenvaatteet ovat kaikki kolmoskerroksessa, ja kosmetiikka ykköskerroksessa.
  
Aloitettiin meidän Valkea-päivä tällä kertaa sorbeteilla sekä kahvilla kahvila Bacaro Doppiossa, joka on yksi mun lempikahviloitani Oulussa. Bacaro Doppion jäätelöaltaan gelatot ja sorbetit valmistetaan paikan päällä Sokos Herkun keittiössä, ja ne ovat todella maistamisen arvoisia. Bacaro Doppiossa on myös superherkullisia italialaisia pariloituja leipiä, sekä ihania erikoiskahveja; minä valitsen juomakseni yleensä suklaisen Cafe Mochan. 

Kööki-päivän tapahtuma oli houkutellut väkeä paikalle ihan mukavasti, ja onkin tosi kiva että tällaisia tapahtumia järjestetään. Kaikki Valkean ravintolat esittäytyivät Kööki-päivässä ensimmäisen kerroksen Kesäkadulla, joka on kauppakeskuksen keskiö. Tarjolla oli maistiaisia, ja tapahtumalavalla riitti koko iltapäivän erilaista ohjelmaa kokki Janne Pekkalan johdolla; muun muassa sokkomaistatusta, pizzansyöntikilpailu sekä Köökin kokkien pilkkomiskilpailu.Lounaspaikka me oltiin valittu jo ennalta, sillä meidän teki mieli sushia. Suunnattiin siis ravintolamaailma Köökin Hanko Sushiin, jossa Juliuskin sai valita oman annoksensa. Sushi on mun suurta herkkuani, joten usein valintani osuu siihen - ja mahtavaa että tämä meidän pian kolmevuotiaskin suurena kalan ystävänä tykkää sushista. Toinen vakkarini Valkean ravintoloista näin lasten kanssa liikkeellä ollessani on Picnic, ja sieltä listalta valitsen uuniperunan valinnaisilla täytteillä - se maistuu myös lapselle, ja siitä on helppo antaa syötävää myös vauvalle. 

Köökin ravintolatarjonta on kyllä monipuolinen, sillä näiden mainitsemieni lisäksi sieltä löytyy myös Rosso, Friends & Brgrs, Fafa's, Kiinalainen ravintola Kirin sekä wokkiravintola Wok's. 
Yksi Valkean parhaista jutuista näin lapsiperheen näkökulmasta on kyllä ehdottomasti neljännestä kerroksesta löytyvä perhehuone, pikkulapsiperheiden oma lepopaikka ja hoitohuone. Valkean perhehuone avattiin viime syksynä, ja se on ainakin meidän perheen kohdalla jo pelastanut monet ostosreissut; tälläkin reissulla käytiin perhehuoneessa kahteen kertaan. Ilman perhehuonetta tulisi moni ostosreissu nopeammin päätökseensä nälän, väsyn tai kiukun iskiessä, mutta tämän perhehuoneen ansiosta niin lapset kuin vanhemmatkin jaksavat taas kierrellä kaupoilla, kun välissä on saatu vähän hengähtää poissa vilinästä. Perhehuoneesta löytyy mm. sohva, kaksi verhoilla eristettyä soppea rauhaa arvostaville imettäjille, vaipanvaihtotila, wc, leluja ja kirjoja sekä mikro ja syöttötuoli. Pienenä parannusehdotuksena voisin heittää vielä, että pieni pöytä olisi perhehuoneeseen mukava lisä, sillä se helpottaisi lasten eväshetkiä. Toisaalta tuntuu tosi hassulta edes toivoa tänne mitään lisää, sillä koko perhehuone on niin mielettömän huippu, että vastaava oli vain villeissä haaveissani esikoisen vauva-aikana. 


Imettäjänä minä olen sellainen, että imetän kyllä vauvaa missä vain hänellä nälkä tulee. Esikoista varsinkin imettelin usein myös Valkean käytävillä, liikkeissä ja ravintoloissa, mutta nyt kahden lapsen kanssa olen todella kiitollinen perhehuoneesta imetyspaikkana - en nimittäin tiedä miten saisin vilkkaan taaperon pysymään vieressäni jos imettäisin vauvaa vaikkapa jossain käytävällä. Perhehuoneessa taapero viihtyy leikkimässä kun hoidan vauvan vaipanvaihdot ja syötöt, joten homma hoituu tosi helposti ja stressittömästi. Olen myös todennut, että taaperonkin kanssa vessakäynnit hoituvat helpoiten tuolla perhehuoneessa, joten nykyään suunnataan perhehuoneeseen heti jos jollain perheen pienimmistä on vessahätä tai nälkä. 

Perhehuoneen oven lapsille ja heidän huoltajilleen avaa Valkean vartiointi oven kutsupainikkeesta, joten tila pysyy siistinä, eikä se täyty muista asiakkaista kuin pikkulapsiperheistä, joille se on tarkoitettukin. 

Valkeaan on tosi helppo tulla sekä julkisilla, että omalla autolla. Lasten kanssa ollaan kuljettu paljon bussillakin, sillä ne kulkevat Oulussa ihan näppärästi (ja lastenrattaiden kanssa kyyti on vieläpä ilmainen!), mutta jos tarkoitus on tehdä enemmän ostoksia niin tullaan kyllä autollakin, sillä Valkean alla parkkihalleissa on aina hyvin tilaa. Kauppakeskuksen alla sijaitsee sekä suuri parkkihalli Kivisydän, että Valkean oma parkkihalli, joissa paikkoja on yhteensä lähemmäs tuhat. En ole missään aiemmin nähnyt yhtä tilavaa parkkihallia, ja ruudutkin on mukavan leveät - joten yhtään ei tarvitse hikoilla parkkeeraamisen kanssa, tai sen kanssa saako autosta ulos sekä rattaat, että lapset  molemmilta puolilta autoa -  hyvin nimittäin mahtuu aina. Yksi meidän vakkarivälipaloista Valkeassa on Jungle Juice Barin smoothiet. Nämä on käteviä terveellisiä ja helppoja välipaloja pienillekin lapsille, ja Julius ainakin on vauvasta asti tykännyt tosi paljon erilaisista marja- ja hedelmäsmoothieista, joten usein kaupungilla ollessa haetaan pieneen nälkään smoothiet. Tälläkin kertaa haettiin vielä lopuksi mukaan smoothiet, jotka juotiin matkalla autolle. Mies oli töissä iltavuorossa, joten minä ja lapset viihdyttiin Valkeassa koko iltapäivä - olin ihan yllättynyt miten monta tuntia me lopulta siellä pyörittiin, ilman että kukaan väsähti. Kotona kyselin Juliukselta päivän kohokohtia, ja niitä olivat kuulemma sushilla käyminen, leikkiminen perhehuoneessa, jäätelö, korkealta tasanteelta alas katselu sekä mun siskoni näkeminen. Aika hyvä päivä siis. :)

Mun mielestä Valkea on tuonut paljon eloa Oulun keskustaan; tällainen iso kauppakeskus keskustasta mielestäni puuttuikin. Jotenkin kauppakeskuksen myötä keskustassa on paljon enemmän ison kaupungin fiilistä!


Instagramissa @annikalevanen- tililläni on käynnissä nyt arvonta, jossa voit voittaa 70€ arvoisen lahjakortin vapaavalintaiseen Valkean liikeeseen tai ravintolaan! Käy kommentoimassa instatililläni Valkeassa otettuun arvontakuvaan olevasi mukana arvonnassa. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea tuo perhehuone. Vielä ei olla kunnolla tutustuttu neidin kanssa Ouluun ja kauppakeskukseen. Ollaan oltu miehen kanssa vain kahdestaan muuton jälkeen siellä. Aina vaan reissut osuneet kahden keskeisiin viikonloppuihin. Ei siis vältellä. Ehkä nyt kun kaikki ovat menneet naimisiin niin pikkuinenkin pääsee tutustumaan kaupunkiin paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo perhehuone on ihan mahtava! Ja tervetuloa Ouluun, tämä on mukava paikka asua :)

   Poista
 2. Valkea on myös meillä lempparipaikka,kun käydään Oulussa.Auton saa kätevästi parkkiin myös sinne maan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo tuo parkkeeraus on kyllä tosi helppoa ja kätevää :)

   Poista
 3. Onpa komea kauppakeskus. Mukava katsella teidän nauravaa ilmettä, olitte niin tyytyväisen näköisiä. Herkullinen ruoka-annos.
  tulimme tänne pohjoiseen Oulun kautta, tosin en tuota kauppakeskusta nähnyt.
  Kait meidän reitti meni ns. ohikulkuteitä pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos :) Joo Valkea ei näy ohikulkutielle, jää keskustaan jonka ohi moottoritie menee. Keskustan läpi jos ajaa niin sitten Valkean kyllä huomaa kun on paljon muita rakennuksia korkeampi. :)

   Poista