1. toukokuuta 2010

Nigellan fudge

Tein siis vapuksi Nigellan fudgea, ja oli kyllä hyvää! :)


350 g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
150 g pistaasipähkinöitä

Laita paksupohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, suklaa sekä voi. Kuumenna ja sekoittele hiljalleen, kunnes suklaa ja voi sulavat. Pähkinöitä voi halutessa rouhia hieman pienemmäksi. Sekoita pähkinät suklaaseokseen ja kaada seos esim. neliönmuotoiseen foliovuokaan. Laita jääkaappin jähmettymään yön yli. Leikkaa sopivankokoisiin, pieniin paloihin.

Nää oli helppoja ja aika nopeita tehdä, ainoa ongelma oli malttaa antaa massan jähmettyä jääkaapissa yön yli ennenkuin pääsi herkuttelemaan. En suinkaan ole malttamaton. ;D

Vein näitä sekä omalle että poikaystävän perheelle maistettavaksi, sen lisäksi siis että jo Timon kanssa näillä herkuteltiin leffan äärellä. Vaikka määrä näytti aluksi suhteellisen pieneltä noin isolle porukalle niin hyvin riitti. Nämä on sen verran makeita ettei kovin montaa tarvitse syödä. :)

Nää olis kyllä kivoja lahjaksikin kun laittaisi johonki nättiin rasiaan. :) Ja ehdottomasti näitä pitää tehdä vielä itsellekin uudestaan joskus, sen verran hyviä olivat! Ja mieli tekis kyllä kokeilla maitosuklaalla ja jollain muilla pähkinöilläkin että millaista tästä sitten tulisi.. :)

7 kommenttia:

 1. Voi kiellettyjä tämmöiset suklaaohjeet! :D Noita voisi kokeilla, tosin joillain muilla pähkinöillä. Tai mistäs sitä tietää, tykkäisikö pistaasipähkinöistä jos nyt maistaisi, ennen en tykännyt. :) Meillä on herkuttelublogit vaan nykyisin! :D

  VastaaPoista
 2. nom nom, vesi herahtaa kielelle kun katsoo jo kuvaakin :)

  VastaaPoista
 3. annn; Mutta herkuttelublogit on hyviä! ;D Noihin varmasti käy tavalliset suolapähkinätki tai mitkä vaan.

  Epa, Pophamster ja Miia-Rebekka: Kokeilemaan vaan, hyviä olivatkin. :D Kyllä Nigella osaa nää reseptihommat.

  VastaaPoista
 4. Mitä ihmettä on kondensoitu maito :D? miksi en oo koskaan kuullut moisesta..

  VastaaPoista
 5. Madam B.C; se on maitotiivistettä jota myydään säilykepurkeissa kuivatarvikeosastoilla. :) Kannattaa kyllä tutustua tuotteeseen!

  VastaaPoista