1. kesäkuuta 2010

Hurautuksia

Huijasin; eipä tulekaan vielä ostos-postausta vaan esittelen nyt ensin nämä ompelukset jotka piti esitellä jo kuukausi sitten. :D Matkaa varten kaivoin siis ompelukoneen esille ja hurauttelin pari juttua.

Ensimmäinen hurautus oli päällinen puhallettavaan niskatukityynyyn. Tuon tyynyn oma pinta on sellaista inhottavaa "samettisen" tahkeaa kangasta, joka ei tunnu ehkä kaikista mukavimmalta niskaa vasten, eikä myöskään miellytä silmääkään kovin suuresti, joten jämäkankaasta tuli hetkessä siihen nätimpi ja kivempi päällinen. :)


Päällinen on irrotettava koska täytyyhän tyyny saada täytettyä ja tyhjennettyä, ja se toimii ihan yksinkertaisesti kiristysnyöreillä. :) Kaavat on piirretty vapaalla kädellä ja päällinen ommeltu muutamassa minuutissa, mutta käyttömukavuus parani huimasti. :) Tää tuli kyllä tarpeeseen lennolla!

Toinen hurautus oli muokkaus löysästä mekosta istuvammaksi topiksi. :) Joku oli taas niin hätäinen ettei ehtinyt kuvata mekosta "ennen"-kuvaa, mutta se oli löysänmallinen ja vähän polven yläpuolelle ulottuva mekko, jonka kangas ihastutti mutta malli sai vääjäämättä näyttämään raskaana-olevalta hassun mahanpäällä olevan rypytyksen takia. :) Ei siis maailman imartelevin mekko, mutta kangas niin ihana että tää lähti viime syksyn alennusmyynneistä mukaan. (Näitä "muokkaan sitten joskus niin tästä tulee loistava"-ostoksia tulee tehtyä aika paljonkin alennusmyynneistä. :D Mutta se on jo toinen juttu.) Mekkona sitä ei tullut käytettyä kertaakaan ahkerasta sovittelusta huolimatta; jokainen sovituskerta päätyi toteamukseen ettei sivuprofiili vain imartele, ja mekko päätyi mytyksi lattialle. Nyt sitten ratkoin saumat auki, tein laskoksia ja ompelin, ompelin ja ompelin, kunnes tuli hyvä. :)


Kuvasta ei ehkä näy, mutta etukappaleella on nyt n. 5 cm välein aina sauma, kun tein sisäpuolelle pieniä muotolaskoksia jotka ompelin kiinni. Takakappaleen puolelle tein myös kaksi muotolaskosta. Noilla ompeleilla sain topista paljon istuvamman ja nätimmän mallisen. :) Eikä minua ainakaan haittaa vaikka kankaan kukkakuvio hieman rikkoutui.

Nyt tätä toppia tulee jopa käytettyäkin. Materiaali vaan on vähän inhottavaa koska siihen jää helposti isoja ryppyjä. :/ Esimerkiksi huolimattomasti istuessa tuohon toppiin jäi ikävät poikittaiset pitkät rytyt, jotka ei siliä muuten kuin silitysraudalla.

Tällaista tällä kertaa. Jospa kohta jopa saisin oikeasti aikaiseksi kuvailla vähän Kiinan ostoksia.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti