28. toukokuuta 2010

Ni hao!


Eli matkakuvat osa 2. :) Tämä voisi ehkä olla jopa viimeinen osa, vaikka voisihan noita kuvia lätkiä tänne vaikka puoli kesää. :P


Ilmat oli Shanghaissa lämpimät, mutta aurinko paisto vain kolmena päivänä. Paksut saastepilvet ei osaltaan ainakaan auta, aurinko ei oikeasti pääse paistamaan aina niiden takia. Mutta lämmintä oli, niin lämmintä että usein olo oli inhottavan nihkeän tukala, kun ei juuri tuullutkaan. Naama punaisena mentiin siis puoli lomaa. :D

Voisin jaaritella reissusta vaikka kuinka, joten tehdäänpä se nyt hieman ytimekkäämmin, ranskalaisin viivoin.

Hämmästyttävimmät asiat Shanghaissa:
- Pilvenpiirtäjät, korkeat talot ja kaupungin suuruus
- Se, kuinka helposti siellä silti oppi liikkumaan
- Kielitaidottomuus, meidän hotellissa ei esim. ollut yhtään henkilöä joka olis osannut edes yhden sanan englantia. :D Taksikuskeista nyt puhumattakaan. Välillä turhautti kun oli ongelmia ja hotellin vastaanotto vaan pyöritteli päätään eikä ymmärtänyt mitään.
- Tiesin että tuloerot on valtavat, mutta silti vähän hätkähdytti ne slummialueet.
- Ruoka ja ravintolassa syöminen oli tosi halpaa ja annokset isoja
- Vaatteet sen sijaan ei aina olleet sen halvempia kuin täälläkään
- Mutta vaatteiden teettäminen sen sijaan oli kyllä edullista
- Liikenne oli todella kaoottista ja taksimatkat välillä aika extreme-kokemuksia
- Vilkkuvien valojen määrä iltaisin oli aika uskomatonta. :D Tuntui että kaikkien korkeiden talojen seinät oli iltaisin täynnä erilaisia vilkkuvia valoja.
- Muutenkin joka paikka oli koristeltu. Kiinassa ei selvästikään olla mitään minimalistisia yksinkertaisuuden ystäviä. :D Liikkeiden seinät saattoi olla täynnä kimalletta tai lattia hopeinen. Lisäksi vielä kaikenlaisia kimallenauhoja (siis juuri sellaisia joita täällä käytetään joulukuusissa).
- Ihmisiä oli niin paljon! Täpötäydessä metrossa joskus ahdisti hieman.
- Poliiseja ja vartijoita oli joka paikassa, ja esimerkiksi metroon mentiin aina turvatarkastuksen läpi. Se oli kyllä ihan hyvä juttu, tuntu ainaki turvallisemmalta. :)
- Yleiset vessat = reikä lattiassa.
- Me länsimaalaisen näköiset oltiin tosiaan aika kummajaisia; meitä osoiteltiin ja valokuvattiin koko ajan. Välillä oli aika friikki olo kun ihmiset tuli pyytämään yhteiskuviin. Tai vielä friikimpi kun jotku vaan otti kuvia mitään kyselemättä. :D Olisin luullut että noin isossa kaupungissa ihmiset on jo tottuneet erilaisiin ihmisiin, mutta näköjään ei.
- Maailmannäyttely oli valtava! Alue oli tosi iso ja melkein kaikkiin paviljonkeihin ihan hirveät jonot. Mutta paviljongit oli kyllä niin hienoja ulkopuoleltakin että niissäkin riitti ihmeteltävää. :)
- Shanghain meriakvaario oli myöskin aika mieletön paikka! Vai miltä kuulostaa esimerkiksi 160 m pitkä vedenalainen tunneli, jossa kävellessä yläpuolella ui mm. haita ja jättiläiskilpikonnia? Tai vedenalaiset liukuportaat? Oli aika siistiä. :D

Antaa taas kuvien kertoa lisää:


No huhhuh mikä määrä kuvia. :D on vain niiiiin vaikea valita. :D

Eiköhän nää matkakuvat ala sit olla jo tässä. :D Seuraavana ehkä esittelen sitten vähän Kiinan tuomisiani.. :)

6 kommenttia:

 1. Voi että! Mäkin haluun Kiinaan tai ees johonkin! :)

  VastaaPoista
 2. Tess: Kiitos! :)

  Anonyymi: Kannattaa kyllä käydä joskus Kiinassa, oli se niin erilainen maa että nähtävää ja ihmeteltävää riitti. :) Itsekään en ollut ikinä missään noin kaukana käynyt niin oli kyllä hieno kokemus!

  VastaaPoista
 3. Löysin blogiisi vasta, mutta wau, mitä kuvia. Itsekin suunnittelen Pegingin reissua ensi kevääksi, kun kaveri lähtee sinne vaihtoon. Saa nähdä, pääsenkö ikinä sinne asti...

  Mutta tää kaverini kertoi, että kiinalaisille tuottaa onnea olla samassa kuvassa länsimaalaisen kanssa! :)

  VastaaPoista
 4. Sori, taisi äskeisestä jäädä laittamatta keneltä se oli, eli Hellou, olen Usvis. :)

  VastaaPoista
 5. Usvis: Ai, tuota en tiennytkään että se tuottaa onnea. Se selittääkin aika paljon! :D
  Kannattaa ehdottomasti lähteä jos vaan mahdollista, itse oon ainakin tosi tyytyväinen että lähdin! :)

  VastaaPoista